Reislegende overzicht reizen 2022

Wauw, wat een mooi reisjaar was 2022. Zó fijn dat het allemaal weer kan! Een aantal reizen die sinds het begin van de pandemie steeds weer werden opgeschoven kan ik dit jaar eindelijk maken. De meeste reizen in 2022 maak ik met collega bloggers en collega fotografen. En met mijn gezin bezoek ik ook een aantal prachtige plekjes. Het duurt nog wel even voordat ik over alles geschreven heb; ook in 2023 zullen er dus nog veel artikelen over mijn reizen in 2022 online komen. Steeds weer herbeleven… I love it!

Andalusië – Spanje

In januari hebben Judith van HipenHot.nl en ik weer zo’n ad hoc actie. ”Zullen we volgende week naar Andalusië gaan?” En ja hoor, een week later begeven we ons in Spaanse sferen. Prachtig weer is het, al zijn de ochtenden en de avonden ijzig koud. Daar hebben we ons niet goed op voorbereid, in tegenstelling tot de route. Want die bepalen we vooraf tot in de puntjes, zodat we het optimale uit een dag kunnen halen. Flexibel blijven we altijd, want we houden van onverwachte dingen. Zo rijden we de bekende bergpas door de Sierra Nevada in plaats van de weg te pakken om de bergketen heen. Al zijn het maar vier dagen, het voelt alsof we veel langer door de Spaanse binnenlanden toeren. Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Alhambra Nasrid paleizen Granada Andalusie tips - Reislegende.nl

Fins Lapland

In februari is het tijd voor een gezinsvakantie naar Fins Lapland. Hier kijken we al een tijd naar uit: een week lang doorbrengen in arctische sferen. We verblijven in Saariselkä, 250 kilometer boven de poolcirkel. Niet in Saariselkä zelf, maar in een rustige accommodatie op 20 minuten afstand, aan de rand van Urho Kekkonen National Park. Uiteraard maken we tochten met huskies en op de sneeuwscooter. Ook rendieren zoeken we op en we sleeën er veel op los. Een geweldige vakantie met het gezin! Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Lapland rendieren in het wild tips voor Lapland reis - Reislegende.nl

Provence – Frankrijk

In april ga ik met Pauline van Voormijnkleintje.nl naar de Provence, waar we zijn uitgenodigd om Aix-en-Provence én de Vaucluse te ontdekken. Superleuke dagen zijn het, waarin we mooie oude stadjes bezoeken, wijn proeven en veel fietsen. Wat is het al heerlijk qua temperatuur in april! De Provence is echt een aanrader wanneer je er in het vroege voorjaar even tussenuit wilt. Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Vaucluse mooiste dorpen Lacoste Luberon Provence - Reislegende.nl

Europa-Park – Duitsland

Voor de derde keer ga ik met mijn gezin naar Europa-Park in Duitsland. Het leuke aan dit mooie attractiepark is dat er ieder jaar wel iets nieuws te vinden is. Dit jaar is dat Rulantica, een gigantisch indoor (en outdoor) waterparadijs. Europa-Park kan ik als tussenstop aan iedereen die op doorreis is naar zuidelijker gelegen landen aanraden! Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Vogezen – Frankrijk

Na ons verblijf in Europa-Park trekken we de Vogezen in. We maken hier een mooie roadtrip, slapen in superleuke accommodaties en zien veel moois. Op weg naar de Vogezen bezoeken we ook de steden Colmar en Kaysersberg. Het weer zit niet altijd mee maar ondanks dat is het een heerlijke reis met mijn gezin! Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Oostfjorden – IJsland

In juni is het tijd om samen met Judith van Hipenhot.nl naar IJsland af te reizen. Deze trip hadden we in 2020 gepland staan, maar moest toen gecanceld worden door COVID. Dit keer rijden we via de zuidkust naar de Oostfjorden. Het is weer een hele belevenis! We maken lange dagen, wat in deze tijd van het jaar goed kan in verband met veel lichturen. Langs de zuidkust pakken we plekjes mee die ik tijdens een vorig verblijf in de winter niet kon bezoeken. En man oh man, wat is het oosten van IJsland mooi… Ik kan het iedereen aanraden!! Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

S94 weg naar Borgarfjordur Eystri Borgarfjardarvegur door Njardvik vallei in oosten van IJsland - Reislegende.nl

Faeröer eilanden

Nog geen anderhalve week later vertrek ik samen met Monique en Sabrina naar Denemarken, waar we op de boot naar de Faeröer eilanden stappen. Een reis die ook voor juni 2020 gepland stond en die sinds die tijd verschillende keren verschoven is. Eindelijk gaat het nu allemaal lukken! Wat een waanzinnige bestemming is dit en wat een geluk dat we hier met elkaar mogen zijn. Ik kan nog zó veel schrijven over deze eilandengroep! Waarschijnlijk ga ik dat ook nog wel doen :-) Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Gjogv vissersdorp op Eysturoy Faeroer eilanden - Reislegende.nl

Normandië – Frankrijk

In juli is het weer tijd voor een mooie reis met het gezin. We reizen dit keer af naar Normandië, waar ik alleen als klein kind eens geweest ben. Weet ik niets meer van! Ik wist niet dat Normandië zo veel moois te bieden had en vooral, dat het er zo rustig is in het hoogseizoen. Afgezien van de meest bekende plekken als Etretat en Honfleur dan :-) Een dikke aanrader. Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Peugeot 308 SW Hybrid Frankrijk roadtrip ervaring - Reislegende.nl

Gran Canaria – Canarische eilanden

In september krijgen Judith en ik het weer op onze heupen en lijkt het ons leuk om te laten zien dat Gran Canaria niet alleen een eiland is voor een verblijf in een all-inclusive hotel. We ontdekken het binnenland, heel de kustlijn en de minder toeristische plekken. Ik hou van eilanden en ik zou zeker ook graag de andere Canarische eilanden gaan ontdekken. Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Maspalomas zandduinen Gran Canaria - Reislegende.nl

Zuid-Noorwegen

Dit jaar slaan Judith en ik een beetje door met ad hoc acties; voor we het weten reizen we namelijk af naar Noorwegen omdat we daar een mooie wandeling willen maken. Daar plannen we een dag voor in en de overige dagen ontdekken we Vestfold og Telemark, een prachtige regio in het zuiden van Noorwegen. Ik had nooit gedacht dat Noorwegen zo ontzettend mooi is in het najaar. Herfstkleuren ten overvloede! Blogs die ik over deze reis geschreven heb:

Morkgonga wandeling uitzicht Zuid-Noorwegen - Reislegende.nl
Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button