Bezienswaardigheden Gran Canaria, binnenland autoroute en tips

Ben je gek op ruige landschappen? Dan is Gran Canaria the place to be. Het binnenland is woest, onherbergzaam en zelfs een beetje intimiderend. En verder alles wat je je bij een ruig landschap voorstelt. En dat verbaast veel mensen die van mij horen dat het binnenland van Gran Canaria zo gaaf is. Want iedereen gaat toch naar Gran Canaria voor de mooie stranden en het goede, warme weer? Voor een all-inclusive hotel en een vast bedje op het strand? Nou, ik niet! Ik rij liever met de auto langs bezienswaardigheden in het binnenland van Gran Canaria. En ik kan niet wachten om mijn ervaringen te delen.

Het binnenland van Gran Canaria ontdekken met de auto

Wil je het binnenland van Gran Canaria écht goed ontdekken? Huur dan een auto en trek er een aantal dagen voor uit. Zo kun je verschillende regio’s pakken, wandelingen maken en op je gemak genieten van alle mooie plekken in het binnenland van Gran Canaria. Helaas ben ik er zelf maar een paar dagen. Alle dagen heb ik een huurauto via Sunny Cars tot mijn beschikking. De route die ik in dit artikel beschrijf leg ik af in 1 dag.

Op twee volgende dagen ontdek ik de zuid- en westkust van Gran Canaria, de duinen van Maspalomas in het zuiden en de prachtige kloof Tobas de Colores: het Antelope Canyon van Gran Canaria. Ook kleine, authentieke dorpen op Gran Canaria pak ik natuurlijk mee. Denk aan Teror, waar het een drukte van jewelste is als ik er rondloop in verband met een bedevaart. Arucas met z’n mooie kerk van lavasteen, Firgas met de watervallen middenin het dorp en Puerto Mogán, het Venetië van Gran Canaria. En last but not least Vegueta, de oudste wijk van Las Palmas. Meerdere bezienswaardigheden langs de westkust van Gran Canaria kom je tegen wanneer je de GC-200 rijdt; een absolute aanrader.

Hoe zijn de wegen in het binnenland van Gran Canaria?

De laatste jaren is men druk bezig met het opknappen van de wegen in het binnenland van Gran Canaria. Alle wegen die ik rij zijn goed begaanbaar. Op veel bergwegen heb ik het idee dat het recent geasfalteerd is en dat er nieuwe vangrails zijn neergezet. Zoek je online naar foto’s van bepaalde wegen dan geeft dit dus niet altijd een actueel beeld, zeker niet als de foto’s van een aantal jaar geleden zijn.

Autoroute langs bezienswaardigheden in het binnenland van Gran Canaria

Onderstaande route langs bezienswaardigheden in het binnenland van Gran Canaria stippel ik vooraf uit. Kijkend naar de oppervlakte van het eiland denk je misschien dat er veel mogelijk is, dit Canarische eiland heeft namelijk een diameter van maar 50 kilometer. Schijn bedriegt. De binnenlandse wegen van Gran Canaria bevatten vele haarspeldbochten en zijn vaak smal. Het kost dus aardig wat tijd om een relatief korte afstand af te leggen. Daarnaast wil je ook nog eens om de haverklap stoppen om te genieten van de mooie vergezichten.

Overigens is het een ander verhaal wanneer je met je auto aan de oostkust van het eiland blijft. Hier ligt een snelweg, waardoor je snel van noord naar zuid kunt. Zo kost een rit van Las Palmas naar Maspalomas je nog geen half uur! Heb je tijd en wil je voor een scenic route gaan kun je dus door het binnenland, heb je haast dan pak je op Gran Canaria gewoon de snelweg.

Parque Rural del Nublo

Een groot deel van deze route over Gran Canaria ligt in Parque Rural del Nublo. Parque Rural del Nublo, ook wel Nublo rural Park genoemd, is het grootst beschermde natuurgebied van het eiland. Dit 26.000 hectare grote park is door UNESCO opgenomen als natuurlijk erfgoed op de lijst met biosfeerreservaten.

Weersomstandigheden in de bergen van Gran Canaria

Het weer heb je helaas nooit in de hand, merk ook ik tijdens mijn verblijf op Gran Canaria. Het is zwaar bewolkt op de dag dat ik deze autoroute door het binnenland rij. Het is dan wel warm, maar geregeld valt er behoorlijk wat regen. Voordeel: alles is mooi groen en je hebt lekker veel contrast voor het fotograferen, wat zorgt voor een rauw randje. Ik hou er van! Ook is het niet druk op de wegen én op de viewpoints. Nadeel: super irritant zijn natuurlijk die regendruppels op je lens. Ook een aantal (korte) wandelingen laat ik achterwege door het weer. Goede reden om nog een keertje terug te keren naar het eiland.

San Bartolomé de Tirajana

De autoroute begint in de ochtend in San Bartolomé de Tirajana, waar ik heb geslapen in Rural Suite Santiago de Tunte. San Bartolomé de Tirajana is een heerlijk klein plaatsje om even in rond te dwalen. Ik ontbijt bij La Panera de Tunte. Lekkere cakejes hebben ze hier, verder is het assortiment niet heel uitgebreid. Echt een soort buurtwinkeltje met wat koffie, ontbijt en lunch opties. San Bartolomé de Tirajana heeft ook een viewpoint: Mirador La Orilla. Ik stop hier nog even voor ik aan de roadtrip van vandaag begin.

Roque Nublo

Ik volg de GC-60 richting Tejeda, waar ik al snel het meest belangrijke symbool van Gran Canaria zie liggen: Roque Nublo (wolkenrots). Of liever gezegd, ik zie hem staan. En dat is niet de laatste keer vandaag. Later op de dag zal deze bijzondere monoliet diverse keren weer in mijn gezichtsveld verschijnen. Roque Nublo is 4,5 miljoen jaar geleden gevormd bij een vulkaanuitbarsting. De monoliet zelf is 67 meter hoog en hij staat op een 1746 meter hoog punt. Het hoogste punt van deze monolithische basaltrots is 1813 meter, waardoor hij behoort tot de hoogste punten van het eiland. Naast Roque Nublo staat een kleinere monolithische rots. Doordat deze rots doet denken aan een biddende monnik heeft het de naam El Fraile (de broeder) gekregen.

Overigens staat de 1949 meter hoge Pico de las Nieves te boek als hoogste punt van Gran Canaria. Volgens de laatste metingen klopt dit echter niet. De eer van hoogste punt van Gran Canaria gaat naar Morro de la Agujereada oftwel La Gañifa, die 1956 meter hoog is.

Roque Nublo Gran Canaria binnenland mooiste plekken en bezienswaardigheden - Reislegende.nl

Roque Bentayga

Als Roque Nublo in de achteruitkijkspiegel van de auto steeds kleiner wordt verschijnt Roque Bentayga in beeld. Deze in het oog springende stenen reus is 1414 meter hoog en claimt een prominente plek in het landschap. Op de rotsformatie vind je almogarén, overblijfselen van de oorspronkelijke bevolking van Gran Canaria. Aangenomen wordt dat dit ooit een plek van aanbidding geweest moet zijn en dat er religieuze rituelen werden uitgevoerd. Je kunt een wandeling maken naar dit specifieke punt (Almogarén del Bentayga), vanwaar je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt over de caldera van Tejeda. Vlakbij Roque Bentayga kun je Yacimiento arqueológico Cuevas del rey opzoeken, waar je tientallen grotten met binnenruimtes vindt, die ook ooit door de inheemse bevolking gebruikt werden.

Roque Bentayga Tejeda Gran Canaria mooiste plekken en bezienswaardigheden binnenland - Reislegende.nl

Tejeda

Het ongeveer 2000 inwoners tellende dorp Tejeda is het bruisende hart van dit gebied. Een schattig plaatsje met witte bebouwing, omringd door vele amandelbomen. Toeristen weten Tejeda goed te vinden tijdens hun bezoek aan het binnenland van Gran Canaria. In de buurt zijn veel uitgezette wandelingen en dat maakt deze plek een goede uitvalsbasis. Daarnaast staat Tejeda bekend om het traditionele gebak en de marsepein, gemaakt met amandel als basis. Vlak voor je Tejeda binnen rijdt heb je vanaf een grote parkeerplaats langs de weg een mooi zicht op Roque Bentayga, het dal en een deel van het dorp. Als je in het dorp zelf een stop maakt, neem dan even een kijkje in de kerk Nuestra Señora del Socorro. Iets voorbij Tejeda langs de GC-15 staat op 1500 meter hoogte het stenen kruis Cruz de Tejeda. Ook hier weer prachtig zicht op zowel het noordelijke deel van het eiland als op het zuidelijke deel.

Tejeda Gran Canaria mooiste dorpen in binnenland en bezienswaardigheden binnenland - Reislegende.nl
Amandelbomen Gran Canaria Reislegende.nl
Tejeda Roque Bentayga Gran Canaria mooiste plekken en bezienswaardigheden binnenland - Reislegende.nl

Paella de Tejeda

Ik vervolg mijn route en stop bij een prachtige haarspeldbocht: Paella de Tejeda. Niet midden op de weg uiteraard, maar aan de linkerzijde van de weg onder de bomen. Het uitzicht op deze plek is fenomenaal. Je ziet vanaf hier zowel Roque Nublo liggen als Roque Bentayga. Wegen slingeren hier door het landschap heen, een landschap dat extra intens kleurt door de regen. Als het aan mij ligt een plek waar je niet zo maar voorbij zou moeten rijden.

Paella de Tejeda Gran Canaria mooiste uitkijkpunten en bezienswaardigheden binnenland - Reislegende.nl
Gran Canaria mooiste uitkijkpunten en bezienswaardigheden binnenland Paella de Tejeda - Reislegende.nl
Gran Canaria Paella de Tejeda mooiste viewpoints en bezienswaardigheden binnenland - Reislegende.nl

Mirador Degollada Becerra

De volgende stop is Mirador Degollada Becerra, één van de meest bekende uitkijkpunten van Gran Canaria. Door de regen is het zicht helaas niet zo goed. Overal dikke, laaghangende wolken. Er is veel parkeergelegenheid hier en aan de overkant van de weg zijn stalletjes waar je souvenirs en drinken kunt kopen. Eerlijk gezegd ben ik van het uitzicht op Paella de Tejeda meer onder de indruk. Daar zou ik zelfs in de regen nog een heel tijdje kunnen staan.

Mooiste uitkijkpunten Gran Canaria Mirador Degollada Becerra - Reislegende.nl

Mirador Degollada de Las Palomas

Een uitkijkpunt waar ik ook wel een tijdje kan staan is Mirador Degollada de Las Palomas langs de GC-150, ook wel Mirador Pico de la Gorra genoemd. Het mooie hier is dat je van regen geen last hebt, er staat namelijk een geel, half open gebouwtje. Ook hier heb je zicht op Caldera de Tejeda. Zowel Roque Nublo als Roque Bentayga kun je zien liggen, met hiervoor het dorp Tejeda. Ook dit uitkijkpunt vind ik persoonlijk mooier dan Mirador Degollada Becerra. Het oogt ruiger, dieper en kleurrijker. Misschien dat je ook meer diepte ervaart doordat er een grote rotspartij dichtbij ligt. Een indrukwekkende plek. Vergeet niet om hier even naar de overkant van de weg te lopen, waar het ontzettend groen is. Een mooi contrast, aan ene zijde een soort groene vallei en aan de andere zijde een ruig en woest landschap.

Mirador Pico de la Gorra Gran Canaria mooie uitkijkpunten binnenland - Reislegende.nl
Mirador Pico de la Gorra binnenland Gran Canaria mooie uitkijkpunten - Reislegende.nl
Hoe zijn de wegen in het binnenland van Gran Canaria - Reislegende.nl
Binnenland van Gran Canaria mooie uitkijkpunten en autoroute - Reislegende.nl

Montañón Negro

De GC-150 is een prachtige weg. Even verderop rij ik langs kale, droge heuvels met een paar bomen er op. Kijk ik naar de andere kant is het zo groen als je maar bedenken kunt. En dan ineens is het alsof ik op een plek terecht kom waar niet lang geleden een vulkaan is uitgebarsten. Het landschap kleurt ineens zwart en het groen van de bomen steekt fel af tegen de donkere ondergrond. Dit gebied heeft de naam Montañón Negro en ik begrijp meteen waarom. Wederom een plek waar je gewoon even moet stoppen om wat foto’s te maken.

Lees ook: Waar verblijven op Gran Canaria? Drie mooie accommodaties in het binnenland

Autoroute langs mooie plekken in binnenland Gran Canaria Montanon Negro - Reislegende.nl
Gran Canaria binnenland bezienswaardigheden en tips Montanon Negro - Reislegende.nl

Mirador Astronómico de Pinos de Gáldar

Het volgende uitkijkpunt op deze route door het binnenland van Gran Canaria is gelegen naast een oude krater: Mirador Astronómico de Pinos de Gáldar. De plek is vernoemd naar de dennenbomen die hier op de rand van de krater staan, waarvan velen ouder zijn dan honderd jaar. Ooit stonden er in deze regio nog veel meer bomen, maar tussen de 15e en 19e eeuw werd er volop gekapt. De krater heeft een geschatte leeftijd van 3000 jaar, evenals de Montañón Negro, waar ik zojuist langs ben gereden. Met helder weer kun je hier een groot deel zien van het noorden van Gran Canaria. Naar zeggen echter, is een groot deel van het noordelijke deel van het eiland vaak bedekt onder een wolkendek.

Mirador Astronomico de Pinos de Galdar kraters in Gran Canaria caldera uitkijkpunt - Reislegende.nl
La Caldera Fontanales Gran Canaria vulkaankraters - Reislegende.nl

Restaurant La Cilla

Het is inmiddels tijd om te lunchen en dat doe ik in Restaurant La Cilla in Artenara. De plek waar dit restaurant gevestigd is, heeft een fenomenaal uitzicht. Het terras met dit uitzicht vind je onder een overhangende rotswand. Er is een groot gedeelte waar tafels bij elkaar staan, maar er zijn ook een aantal kleine hoekjes dieper in de rotswand gelegen. Het uitzicht is echt prachtig. Ook hier weer duiken Roque Nublo én Roque Bentayga op in het landschap. Zoals ik al zei, ze komen op deze route steeds weer terug. Restaurant La Cilla ligt langs de GC-21 in het plaatsje Artenara. Een tunnel in de rotsformatie geeft toegang tot het terras. Tip: ga voor de tapas gerechtjes (tapas voor twee). Tapas eten met dit uitzicht, echt een aanrader!

Restaurant La Cilla Gran Canaria restaurants met mooi uitzicht Artenara - Reislegende.nl
Artenara Mirador La Cilla Gran Canaria restaurants met mooi uitzicht - Reislegende.nl

Parque Natural de Tamadaba (Tamadaba National Park)

Na de lunch vervolg ik mijn route naar Parque Natural de Tamadaba, een 7500 hectare groot gebied tussen de hoogste bergtoppen van Gran Canaria en de westkust. Vanaf Artenara is het ongeveer twintig minuten rijden naar dit park, waarvan een groot gedeelte is bedekt met inheemse dennenbomen. Je vindt in dit gebied naast bergtoppen diepe ravijnen met een rijke biodiversiteit. Het hoogste punt van Tamadaba is de 1444 meter hoge Pico de La Bandera. Tamadaba National Park beslaat naast het binnenlandse gedeelte ook de kust tussen la Aldea de San Nicolás en Agaete, met daar tussenin liggend het bekende uitkijkpunt Mirador del Balcón.

Met de auto kun je een rondje op duizelingwekkende hoogte rijden door Tamadaba National Park, een mooi onderdeel van deze autoroute. Heb je tijd, maak dan zeker een mooie wandeling in het park. Een totaal andere belevenis in dit gedeelte van Gran Canaria als het gaat om de natuur, met al die dennenbomen om je heen.

Mirador Llanos de La Mimbre

Voor een mooi uitzicht op noordwestkust van Gran Canaria loop je vanaf de parking in Parque Natural de Tamadaba, liggend aan de GC-216, in een half uurtje naar Mirador (de los) Llanos de la Mimbre. Vanaf dit viewpoint in Tamadaba National Park heb je zicht op Agaete en La Aldea. Met helder weer kun je zelfs de vulkaan El Teide op Tenerife zien liggen.

Parque Natural de Tamadaba Gran Canaria binnenland tips en bezienswaardigheden - Reislegende.nl
Gran Canaria binnenland bezienswaardigheden en tips Parque Natural de Tamadaba - Reislegende.nl

Grotwoningen langs de GC-210

Vanuit Tamadaba National Park pak ik de GC-210 richting het stuwmeer Presa del Parralillo. De vergezichten lijken hier mooier en mooier te worden. In the middle of nowhere kom ik een aantal grotwoningen tegen. De woningen zijn gebouwd onder rotsen in een bocht langs de GC-210. Hemelsbreed is het helemaal niet zo ver van Artenara af, maar het voelt wel erg afgelegen. Ergens begrijp ik het wel, deze plek. Want wat een uitzicht heb je hier vanaf je balkon!

Verder op de route wordt het een stuk kleurrijker door cactusvijgen (woestijnvijgen). De oranje gekleurde vruchten steken mooi af tegen de rauwe achtergrond. Ook hier duiken Roque Nublo en Roque Bentayga weer op in het landschap. Mooi om de twee meest bekende rotsformaties van Gran Canaria steeds weer van een andere kant te zien. Iedere keer wanneer je ze weer in het zicht hebt begrijp je nóg beter waarom deze plekken zo belangrijk zijn voor het eiland.

Binnenland Gran Canaria grotwoningen langs GC-210 Artenara - Reislegende.nl
Gran Canaria cactusvijgen langs GC-210 - Reislegende.nl
Binnenland Gran Canaria bezienswaardigheden - Reislegende.nl
GC-210 richting stuwmeer Presa del Parralillo Gran Canaria - Reislegende.nl
Wegen binnenland Gran Canaria GC-210 - Reislegende.nl

Mirador del Molino

De weg kronkelt door het landschap. Ik bevind me nu echt in een ruig gebied, woester dan dit kan het toch niet worden? Er is geen begroeiing meer, om me heen zie ik niets anders dan rots. Dan duikt in de verte ineens een oude molen op. Het levert naast een mooi plaatje ook wat vragen op. Wat is de achtergrond van deze molen, op deze verlaten plek? Helaas kan ik achteraf weinig informatie vinden over de molen. Vanaf de parkeerplaats bij de molen, genaamd Mirador del Molino, heb je prachtig zicht op het stuwmeer. En zie je de weg met al die haarspeldbochten in het midden van de tweede foto hieronder? Dat is de beruchte GC-606, die ik straks weer naar boven pak.

GC-210 Mirador del Molino Gran Canaria binnenland bezienswaardigheden - Reislegende.nl
Gran Canaria Mirador del Molino en Presa del Parralillo stuwmeer GC-210 - Reislegende.nl

Presa del Parralillo stuwmeer en Parralillo stuwdam

Vanaf Mirador del Molino kijk je recht op het stuwmeer Presa del Parralillo en de Parralillo dam. Draai je je om dan zie je (hoe kan het ook anders :-) Roque Nublo en Roque Bentayga weer in de verte. De Parralollo dam werd begin jaren ’70 van de vorige eeuw gebouwd, om water op te vangen dat sporadisch met groot geweld via de omliggende ravijnen Barranco de la Aldea de San Nicolás en Barranco del Carrizal naar beneden kwam. Het stuwmeer heeft een capaciteit van meer dan 4.500.000 m3. Je kunt goed zien dat het water wel eens vele malen hoger staat, maar online zie ik ook beelden waarop het water vele malen lager staat. De GC-210 ligt langs de zuidzijde van het stuwmeer en rij je door op deze weg dan kom je uit in Aldea de San Nicolás.

Presa del Parralillo stuwmeer gezien vanaf Mirador del Molino Gran Canaria binnenland GC-210 - Reislegende.nl

Tunnel GC-210 met zicht op Roque Bentayga

Nog voor de GC-210 echt langs het stuwmeer ligt rij je door een tunnel, uitgehouwen uit rotsen. Vergeet niet om, eenmaal in de tunnel, even te stoppen en achterom te kijken. Het zicht is hier zo mooi! Met uiteraard weer de bekende rotsen van Gran Canaria in beeld. De weg in de tunnel is breder waardoor er ruimte aan de zijkant is om even te parkeren.

Tunnel GC-210 met zicht op Roque Bentayga Gran Canaria - Reislegende.nl

GC-606, the wildest drive in Gran Canaria

Direct na de tunnel kun je afslaan naar de GC-606; de weg met haarspeldbochten die ik hierboven al even noemde. De GC-606 staat bekend als one of the most challenging roads of Gran Canaria en ook wel als the wildest drive in Gran Canaria. Het is de minst gereden geasfalteerde weg van Gran Canaria en ik moet zeggen: ik begrijp wel waarom. De GC-606 is ontzettend steil (zeker 20%) en andere auto’s passeren kan alleen op stukken die net iets breder zijn. Dat is eigenlijk alleen in de bochten. Maar daar wil je net even extra gas geven om omhoog te komen en zeker niet stil staan om een tegemoetkomende auto te (laten) passeren. Gelukkig kom ik op weg naar boven geen andere auto’s tegen. Ik ben niet zo bang aangelegd op de weg en heb best veel uitdagende wegen getrotseerd, maar toch kreeg ik het hier best even warm op weg omhoog.

Conditie van de GC-606 in Gran Canaria

De GC-606 is 11 kilometer lang en heeft 20 haarspeldbochten. Vooral het onderste stuk bij het stuwmeer is uitdagend, verderop is het overzichtelijker en fijner om te rijden. Het hoogste punt op deze weg bereik je uiteindelijk op 1300 meter hoogte. Op grote delen van de GC-606 staat geen vangrail. Vooral op het eerste stuk omhoog (komend vanaf de GC-210) is het grote gevaar de blinde hoek die nagenoeg elke bocht veroorzaakt. Je ziet niet of er een auto van de andere kant aan komt rijden. Rij je de GC-606 van onder naar boven dan ben je vooral bezig met alles wat er boven je gebeurt, of wat er aan zou kunnen komen. Daardoor ben je je iets minder bewust van de enorme dieptes naast je. Rij je hem andersom, van boven naar beneden en heeft er iemand in de auto last van hoogtevrees? Dan is dit een hele pittige trip. Smal, steil, blinde hoeken, op veel plekken geen vangrails en enorme dieptes meteen naast je. Iets om in je achterhoofd te houden wanneer je dit deel van het binnenland van Gran Canaria gaat ontdekken met de auto.

Uitdagende wegen Gran Canaria binnenland GC-606 haarspeldbochten - Reislegende.nl
Gevaarlijke wegen Gran Canaria binnenland GC-606 haarspeldbochten - Reislegende.nl

El Carrizal

Ik rij verder op de GC-606 en kom door El Carrizal, een klein plaatsje. Het ligt er prachtig bij. Maar ook hier weer, wat afgelegen! Een latere online zoektocht naar informatie over El Carrizal leert me dat er veel vervallen gebouwen te koop staan in deze regio. Ben je in voor een ik vertrek avontuur en wil je dat op Gran Canaria doen, dan is dit misschien wel dé plek waar je moet zijn. Aan alle kanten heb je hier indrukwekkende uitzichten. Canyons, stuwmeren, steile rotswanden en hoge bergtoppen. Ik raak er niet uitgekeken.

Mooie dorpen in binnenland van Gran Canaria Barrio El Carrizal - Reislegende.nl

Risco Palmés (Roque Palmés)

Op deze plek zijn Roque Nublo en Roque Bentayga even aan het zicht onttrokken. Maar daar komt dan ineens een andere bijzondere rotsformatie voor in de plaats: Risco Palmés, oftwel Roque Palmés. Vanaf Mirador Barranco de Siberio, gelegen langs de GC-606, heb je al goed zicht op deze rots. Maar beter nog is een stukje verder door rijden, waar je de rots echt vanaf de zijkant kunt bekijken en fotograferen. Langs het grootste deel van de GC-606 heb je een waanzinnig zicht op Barranco del Carrizal, een diepe kloof aan de ene kant van de weg. Aan de andere kant van de weg zie je de kloof Barranco de Siberio liggen. Zo nu en dan wordt de weg smal en heb je aan beide zijden diepe afgronden, waardoor je je ontzettend klein voelt worden. De GC-606 op Gran Canaria rijden is wel echt een belevenis op zich.

Ik rij een stuk door en kom langs het plaatsje El Toscón. Stop hier even bij Mirador El Toscón, waar een groot wit kruis staat met daarachter een schitterend vergezicht. Vlak voor de GC-606 aansluit op de GC-60 rij je nog langs Mirador Degollada del Humo en even verderop komt hij weer tevoorschijn in het landschap: Roque Nublo. Vanaf deze zuidelijke kant heb ik hem nog niet eerder goed gezien, hij staat er weer mooi bij zo!

Lees ook: Tobas de Colores del Barranco de las Vacas, Antelope Canyon van Gran Canaria

Gran Canaria binnenland bezienswaardigheden Risco Palmes indrukwekkende rotsen - Reislegende.nl
Roque Nublo Gran Canaria gezien vanaf GC-606 - Reislegende.nl

Mirador Astronómico de la Degollada de las Yeguas

Eenmaal op de GC-60 rij ik meteen lekker door richting Mirador Astronómico de la Degollada de las Yeguas. Rijden op de GC-60 is een verademing na de GC-606. Alhoewel ik blij ben dat de GC-606 vandaag onderdeel is van deze autoroute door het binnenland van Gran Canaria is het toch lekker om even niet extra te letten op tegemoetkomend verkeer op een heel smalle weg. Mirador Astronómico de la Degollada de las Yeguas is een groot uitkijkpunt waar je een weids uitzicht hebt op de omringende bergen en canyons. Je ziet hier mooi de GC-606 tegen de berghelling aan liggen en hoe deze weg verderop in lager gelegen gebied verdwijnt. Draai je om en kijk je richting het zuiden, dan zie je goed hoe de bergen lager en lager worden, totdat het vlak is bij de kust. Na een dag in de bergen is dat ook weer lekker, met je voeten op vlakke bodem.

Overigens is Mirador Astronómico de la Degollada de las Yeguas dé perfecte plek te zijn om ’s nachts, bij een heldere lucht, het Melkwegstelsel te bekijken. Het wordt hier zó donker, dat je geen last hebt van omgevingslicht.

Uitkijkpunten Gran Canaria Mirador Astronomico de la Degollada de las Yeguas GC-60 - Reislegende.nl
Uitkijkpunten Gran Canaria Mirador Astronomico de la Degollada de las Yeguas - Reislegende.nl
Mooie viewpoints Gran Canaria Mirador Astronomico de la Degollada de las Yeguas - Reislegende.nl

Dunes de Maspalomas

Het begint al later op de dag te worden en ik wil voor de schemering in Maspalomas zijn voor het fotograferen van de duinen van Maspalomas. Al snel kom ik er daar achter dat de avond niet het juiste moment van de dag is om deze mooie plek te fotograferen. Waarom niet? Lees hier meer over mijn bezoek aan de zandduinen van Maspalomas.

Dunas de Maspalomas duinen van Gran Canaria - Reislegende.nl

Een auto huren op Gran Canaria

Wil je ook het binnenland van Gran Canaria ontdekken? Dit kan natuurlijk met een dagtour vanuit een van de kustplaatsen, maar je kunt ook gebruik maken van een huurauto. Dan heb je de tijd aan jezelf! Ik huur altijd een een auto bij Sunny Cars. Sunny Cars heeft een all-in formule, hierdoor krijg je ter plaatse nooit onverwachte kosten op je bordje. Alles is al verzekerd. Zelfs je eigen risico krijg je van Sunny Cars terug betaald, mocht je onverhoopt schade aan de auto hebben. Zo kun je met een gerust gevoel beginnen aan deze mooie route door het binnenland van Gran Canaria.

Waar overnachten op Gran Canaria?

Het binnenland van Gran Canaria heeft prachtige plekjes waar je kunt overnachten. Zelf ben ik tijdens mijn verblijf op Gran Canaria helemaal op mijn plek in Villa Nestor, in Ingenio. Villa Nestor heeft Nederlandse eigenaren, prachtig gerenoveerde kamers en een heerlijk dakterras. Hier kun je iedere ochtend genieten van een vers ontbijt terwijl de zon opkomt. In het leuke, kleine plaatsje San Bartolomé de Tirajana is Rural Suite Santiago de Tunte een goede plek om te overnachten. Voor mij is dit de uitvalsbasis voor deze autoroute langs bezienswaardigheden in het binnenland van Gran Canaria. Liever meer ruimte en lekker in de natuur? Dan is Hotel Rural Hacienda del Buen Suceso in Arucas een aanrader. Dit hotel is een voormalige haciënda en ligt middenin de bananenplantages.

Handiger om meteen een pakketje te boeken? Eliza Was Here biedt een 8-daags verblijf aan in Hotel Rural Hacienda del Buen Suceso inclusief vlucht én huurauto voor een prijs vanaf 745 euro per persoon. Meer weten over deze accommodaties en benieuwd naar foto’s? Lees dan dit artikel waar verblijven op Gran Canaria.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button