Mirador del Balcón, uitkijkpunt langs GC-200 op Gran Canaria

Het is één van de mooiste uitkijkpunten van Gran Canaria, Mirador del Balcón. Je vindt dit uitkijkpunt langs de GC-200, een bekende scenic route aan de westkust van het eiland die helaas al een aantal jaren voor een groot deel gesloten is. Gelukkig is Mirador del Balcón ondanks de afsluiting nog steeds goed bereikbaar.

GC-200 gesloten, hoe zit dat precies?

In 2016 was er langs de GC-200 een grote aardverschuiving waardoor een deel van de weg verwoest werd. Het gedeelte tussen Mirador del Balcón en El Risco is sindsdien gesloten. Mirador del Balcón is gelukkig wel gewoon te bereiken. Wil je na een bezoek aan Mirador del Balcón richting het noorden om daar het overige deel van de GC-200 te rijden? Dat kan! Rij een stukje GC-200 terug naar de nieuw aangelegde GC-2 en vervolg deze richting El Risco. Bij El Rosco kun je de GC-200 weer oppikken.

Gran Canaria GC-200 oude weg - Reislegende.nl
GC-200, het afgesloten gedeelte na Mirador del Balcón

Waarom je Mirador del Balcón zou moeten bezoeken

Mirador del Balcón ligt hoog in de bergen, direct naast een steile kustlijn. Bij helder weer kun je Tenerife zien liggen. Kijk je richting het zuiden, dan heb je zicht op ruige, driehoekige rotsformaties. De kustlijn richting het noorden lijkt iets minder ruig en stijl misschien, maar is zeker niet minder indrukwekkend. Ik lees online dat Mirador del Balcón tijdens zonsondergang waanzinnig is. In de zomermaanden zie je tijdens zonsondergang de zon hier “in zee zakken”. Vooral voor fotografie liefhebbers een geliefde plek! Bezoek je Mirador del Balcón met zonsondergang hou er dan wel rekening mee dat je in het donker terug moet rijden naar de bewoonde wereld.

Gran Canaria Mirador del Balcon uitzicht richting zuiden - Reislegende.nl
Gran Canaria Mirador del Balcon uitkijkpunt - Reislegende.nl
Gran Canaria uitkijkpunten Mirador del Balcon Gran Canaria - Reislegende.nl

Hoe kom je bij Mirador del Balcón?

Mirador del Balcón is gemakkelijk te bereiken. Je pakt een stukje GC-2 vanuit La Aldea de San Nicolás. Of je komt vanuit het noorden en rijdt een stuk over de GC-200 die over gaat in de GC-2. Na de tunnel kom je vanzelf de afslag naar Mirador del Balcón tegen. Er is niet heel veel parkeergelegenheid. In het hoogseizoen kan het er dus wel eens druk zijn met auto’s. Het zou kunnen dat mensen in drukke tijden langs de kant van de weg parkeren; misschien wordt dit ook wel gedoogd aangezien de GC-200 een stukje na Mirador del Balcón gesloten is.

Gran Canaria ontdekken met een huurauto

Met een huurauto ontdek je Gran Canaria het beste. Zelf huur ik altijd een auto bij Sunny Cars, omdat deze partij gebruik maakt van een all-in formule. Met deze formule krijg je ter plaatse niet te maken met aanvullende verzekeringen, alles is meteen bij het reserveren geregeld. Mocht je onverhoopt door eigen schuld schade hebben gereden krijg je zelfs je eigen risico terugbetaald door Sunny Cars. Zonder gedoe een bestemming verkennen!

Gran Canaria auto huren tips - Reislegende.nl

Overnachten op Gran Canaria

Op Gran Canaria stikt het van de accommodaties. Er is echt voor ieder wat wils. Grote hotels aan het strand in het zuiden van het eiland of authentieke, kleinschalige accommodaties in het binnenland. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan mijn artikel over leuke accommodaties in het binnenland van Gran Canaria.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button