Fort Bravo Texas Hollywood in Tabernas, het Wilde Westen van Spanje

Dat de woestijn van Tabernas in Andalusië veel gelijkenissen vertoont met het Amerikaanse Wilde Westen zul je meteen zien wanneer je het gebied binnen komt rijden. Niet zo gek dus dat deze regio vaak gebruikt wordt als decor van films. Er zijn een aantal filmsets in de Tabernas woestijn waarvan er in de loop van de jaren drie omgebouwd zijn tot themapark: Western Leone, Oasys Mini Hollywood en Fort Bravo Texas Hollywood. In het laatst genoemde themapark struinen we lekker rond, bekijken één van de shows en slapen we een nachtje.

Lees ook: 14-daagse rondreis door Andalusië, route en tips

Fort Bravo Texas Hollywood in Tabernas - Reislegende.nl
Tipi tenten in Fort Bravo Texas Hollywood in Tabernas - Reislegende.nl
Fort Bravo Texas Hollywood in Tabernas - Reislegende.nl

Fort Bravo Texas Hollywood, western mock-up site

Texas Hollywood in de woestijn van Tabernas (provincie Almería) is een zogenaamde western “mock-up site”. De set werd aan het begin van de jaren ’70 gebouwd als decor voor een film. In 1977 werd de set voor een paar duizend dollar gekocht door stuntman Rafa Molina. Hij probeerde de set in trek te houden bij regisseurs van western films. Ook had hij het idee dat hij op die manier vaker als stuntman aan het werk kon. In de jaren ’80 veranderde dit, toen hij bezoekers ging toelaten. Mensen kwamen eerst voor een rondleiding over de set. Een aantal jaren later kon er gekeken worden naar vechtpartijen en shows, opgevoerd door acteurs. In één van de gebouwen werd een saloon gemaakt. Hier konden bezoekers kijken naar dansshows op het podium en vechtende cowboys aan de bar, onder het genot van een hapje en een drankje. En zo is het op dit moment nog steeds.

Lees ook: Maak de mooie wandeling naar Lawrence of Arabia oase

Saloon Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl
Oude auto's in Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl

Mexicaanse set en Amerikaanse set

In Fort Bravo Texas Hollywood vind je twee verschillende sets; een Amerikaanse set en een Mexicaanse set. Niet alleen de gebouwen zijn anders, ook de manier waarop de sets zijn ingericht verschillen van elkaar. In het Mexicaanse gedeelte vind je een soort plein, met daar om heen een aantal gebouwen. De brede, met zand bedekte straten in het Amerikaanse gedeelte van Fort Bravo zijn recht met aan weerszijden huizen en winkeltjes met veranda’s. Het is allemaal net echt, je waant je echt in eenstadje in het oude Wilde Westen. Pas wanneer je naar binnen kijkt door de ramen zie je dat de meeste gebouwen leeg zijn.

Check prijzen en beschikbaarheid voor accommodaties in Fort Bravo Texas Hollywood

Mexicaanse set Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl
Mexicaanse set Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl
Amerikaanse set Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl
Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl
Amerikaanse set Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl

Shows in Fort Bravo met paarden en in de saloon

Zowel buiten als in de saloon worden er in Fort Bravo Texas Hollywood shows opgevoerd. Wij zijn er in het laagseizoen en helaas zien we geen show met paarden. We zijn bij de show in de saloon, waar 3 Spaanse cowboys ruzie maken, veel discussiëren en elkaar vervolgens de tent uit slaan. We verstaan er helemaal niets van, maar het is toch wel grappig om naar te kijken. Ooit zou ik wel een keertje terug willen gaan om foto’s van de show met paarden te maken. Dat ziet er best spectaculair uit, schietende cowboys op galopperende paarden tussen die western gebouwen door!

Lees ook: Bezoek het prachtige Alhambra in Granada

Saloon in Fort Bravo Texas Hollywood in Tabernas - Reislegende.nl
Show in themapark in Tabernas Fort Bravo Texas Hollywood - Reislegende.nl
Themapark Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl
Show in themapark Fort Bravo Texas Hollywood Tabernas - Reislegende.nl

Overnachten bij Fort Bravo Texas Hollywood

Aan de rand van de filmset van Fort Bravo Texas Hollywood is een camperplaats met sanitaire voorzieningen. Ook zijn er een aantal bungalows voor de verhuur; twee-, vier- en zespersoons. De bungalows zijn eenvoudig, maar helemaal prima voor een nachtje. Zo kun je einde van de middag een show meepakken, ’s avonds genieten van de prachtige zonsondergang in de woestijn en de volgende ochtend weer een show bekijken. In de standaard bungalows kun je niet koken, in de “deluxe” bungalows wel. Heb je geen beschikking over een keuken tijdens je overnachting bij Fort Bravo Texas Hollywood? Geen probleem, want in Tabernas kun je heel leuk ontbijten, lunchen én dineren bij verschillende restaurants. Onze tip: Restaurant La Dalia. Er is ook een zwembad waar gasten van de camping en de bungalows gebruik van kunnen maken. Wel heel lekker op hete dagen in de zomer!

Check prijzen en beschikbaarheid voor accommodaties in Fort Bravo Texas Hollywood

Paardrijden bij Fort Bravo Texas Hollywood

Vanuit Fort Bravo Texas Hollywood kun je georganiseerde tochten te paard maken. Trek je liever niet de natuur in op de rug van een paard, maar wil je wel eens een rondje rijden? Dat kan dan op de set zelf. Kruip in de huid van een cowboy en struin door de stoffige straten van Fort Bravo. Liever in een rijtuig achter een paar dan op een paard? Ook dat kan! De hele dag door kun je een ritje maken met paard en wagen. Met natuurlijk een echte cowboy op de bok.

Lees ook: 6x wat te doen in de Tabernaswoestijn

Paardrijden in Fort Bravo Texas Hollywood in Tabernas - Reislegende.nl
Paardrijden in Fort Bravo Texas Hollywood in Tabernas - Reislegende.nl

Waar ligt Fort Bravo Texas Hollywood?

Fort Bravo Texas Hollywood ligt niet ver van de A-90 af, de weg vanaf Granada naar Almería. Vanaf deze weg sla je af de N-340a op, de weg richting Tabernas. Fort Bravo Texas Hollywood ligt dan al snel aan je linkerhand. Je kunt het niet missen, de Texas Hollywood tekens zul je al snel in het vizier hebben!

Time to Momo – Andalusië
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2024 - 06:02

ANWB extra – Andalusië
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2024 - 05:58

Rother wandelgids Andalusië
Bekijk laagste prijs
bruna.nl
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2024 - 05:56
bruna.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2024 - 05:56

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button