Charco de Las Palomas, natuurlijke baden in noorden van Gran Canaria

In het noorden van Gran Canaria vind je meerdere natuurlijke zwembaden. De meeste natuurlijke baden zijn netjes afgezet en hebben steigers met trapjes. Geregeld is er zelfs toezicht. Charco de Las Palomas is totaal anders. Hier vind je natuurlijk gevormde baden in de vlakkere delen van de rotsachtige kust. Charco de Las Palomas ligt een beetje achteraf. Je rijdt er niet zo maar langs en het staat niet goed aangegeven. Je moet echt weten dat het bestaat en er even naar zoeken. Je zou kunnen zeggen dat deze natuurlijke poelen in het noorden van Gran Canara nog vrij onbekende, verborgen pareltjes zijn.

Waar ligt Charco de Las Palomas?

Charco de Las Palomas ligt in het noorden van Gran Canaria, ten oosten van de veel bekendere natuurlijke zwembaden Los Charcones De Bañaderos. De natuurlijke poelen staan goed aangegeven op Google Maps. De weg GC-2 ligt er vlak langs. Neem je hier de juiste afslag dan is het maar een paar minuutjes rijden naar Charco de Las Palomas.

De charme van Charco de Las Palomas natuurlijke baden

Het is heerlijk vertoeven bij Charco de Las Palomas, zeker aan het einde van de dag. Het licht is hier prachtig als de zon ondergaat, het zorgt voor een mooie warme gloed. Er zijn meerdere natuurlijke poelen. Of ze allemaal geschikt zijn voor een duik zal afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, van het seizoen en van de getijden. De verst gelegen poel is het meest grote en diepe bad, hier zal het in het hoogseizoen ook het drukst zijn.

Charco de Las Palomas Gran Canaria natuurlijke zwembaden in het noorden - Reislegende.nl
Gran Canaria afgelegen natuurlijke zwembaden in noord Gran Ganaria Charco de Las Palomas - Reislegende.nl
Natuurlijke zwembaden in noorden van Gran Ganaria Charco de Las Palomas - Reislegende.nl

Mooiste natuurlijke zwembaden van Gran Canaria?

Het is een heerlijke plek om lekker rond te struinen. En bijvoorbeeld te fotograferen, als je daar van houdt. Er zijn een hoop mooie hoekjes en plekjes te vinden waar je vanuit een ander perspectief prachtige beelden kunt maken. Voorzichtigheid is geboden wanneer je afdaalt van de weg naar de natuurlijke poelen van Charco de Las Palomas, het is behoorlijk steil. Bij droog weer is het gesteente vrij stroef, maar ik kan me voorstellen dat het met regenachtig weer best glad kan worden.

Parkeren bij Charco de Las Palomas

Bij Charco de Las Palomas kan parkeren een uitdaging zijn. Er is een kleine parkeerplaats waar plek is voor ongeveer 10 auto’s. Tijdens ons bezoek staat deze parkeerplaats echter vol met campers. Ik geef ze geen ongelijk, want wat een mooi plekje is het om hier te kamperen zo dicht langs de kust! Kleine auto’s kun je parkeren langs de weg, die op een gegeven moment dood loopt. Of het is toegestaan weet ik niet, hou er rekening mee dat je bekeurt kunt worden. Parkeren op eigen risico zeg maar :-)

Andere natuurlijke zwembaden in het noorden van Gran Canaria

Wil je verschillende natuurlijke zwembaden in het noorden van Gran Canaria bezoeken? Dan ligt Los Charcones De Bañaderos heel dichtbij Charco de Las Palomas. Deze twee kun je goed combineren. In verband met het licht zou ik beiden aan het einde van de dag bezoeken en Charco de Las Palomas dan als laatste. Eerder op de dag zou je dan naar Agaete Piscina Natural kunnen gaan. Vergeet niet van het prachtige uitzicht te genieten op Playa de las Nieves in Agaete. Alsof je ineens op Hawaï terecht gekomen bent!

Piscina Del Barranquillo Del Vino is een natuurlijk zwembad op een iets meer afgelegen plek en daardoor lekker rustig. Niet ver hier vandaan vind je de bekendere Piscinas de Punta de Gáldar, met rustig weer een prachtig plekje. Verder naar het oosten ligt Piscina Natural de Emiliano, een stuk groter in omvang. Vervolg je de kust richting het oosten dan liggen daar de mooie Roque Prieto pools. Tot slot zijn daar nog Charco de San Lorenzo en Piscina Natural El Altillo, voor je nog verder naar het oosten Los Charcones De Bañaderos en Charco de Las Palomas tegenkomt. Je ziet het, je kunt je dagen hier goed vullen met zwemmen in het noorden van Gran Canaria!

Natuurlijke zwembaden in noorden van Gran Ganaria Agaete Piscina Natural - Reislegende.nl
Agaete Piscina Natural
Natuurlijke zwembaden in noorden van Gran Ganaria Los Charcones de Banaderos - Reislegende.nl
Los Charcones De Bañaderos

Wat te zien en doen in de buurt van Charco de Las Palomas

Kom je naar Charco de Las Palomas rijden vanaf Agaete, dan kun je een omweg pakken zodat je langs het bijzondere Cenobio de Valerón komt. Je zou misschien denken dat je op de plek van Cenobio de Valerón oude grotwoningen vindt. In werkelijkheid werd de plek zo’n 500 jaar geleden door mensen gecreëerd om granen en andere voedingsmiddelen in op te slaan. In het noorden liggen overigens een aantal prachtige bergdorpen, denk aan Firgas met zijn mooie waterfonteinen, aan Arucas met zijn donkergekleurde kerk en aan bedevaartsoord Teror. Stuk voor stuk aanraders om te bezoeken!

Gran Canaria ontdekken met een huurauto

Al deze mooie, natuurlijke zwembaden bezoek je natuurlijk samen met je beste vriend tijdens deze vakantie: de huurauto. Zelf huur ik een auto altijd bij Sunny Cars. Sunny Cars werkt met een all-in formule. Je bent op deze manier altijd voor alles verzekerd. Ook wanneer je onverhoopt zelf schade rijdt krijg je bijvoorbeeld je eigen risico terugbetaald. Een heerlijk gevoel om zo in de auto te stappen en een land te verkennen. Helemaal als je op wegen terecht komt die hier en daar best spannend zijn, zoals in het binnenland van Gran Canaria of op de GC-200.

Overnachten op Gran Canaria

Gran Canaria is niet zo heel erg groot. Via de de snelweg in het oosten van het land rij je binnen een half uurtje van het noorden naar het zuiden. Je zou het eiland dus heel goed kunnen ontdekken vanuit een en dezelfde accommodatie. Wil je echter verblijven in verschillende accommodaties? Dan heb je misschien iets aan mijn eigen ervaringen, die je kunt lezen in dit artikel over mooie accommodaties in het binnenland Gran Canaria. Er zijn natuurlijk veel meer accommodaties te vinden op dit eiland. Het is dan ook heerlijk om in het aanbod rond te neuzen!

Check beschikbaarheid en prijzen van accommodaties op Gran Canaria

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button