Het Atelier: creatief bezig zijn op Landal Heideheuvel

Wat vind ik het altijd heerlijk om naar de Veluwe te gaan! Vanuit de randstad niet ver rijden en je waant je in een compleet andere wereld. Vaak zelfs in het buitenland, door het dichtbegroeide en heuvelachtige landschap. Het ruikt anders, de geluiden zijn anders… het voelt gewoon anders. En wat is leuker dan midden op de Veluwe in een huisje te zitten, met volop eekhoorntjes voor de ramen?

Landal Heideheuvel op de Veluwe

We zijn te gast op vakantiepark Landal Heideheuvel. Op de Veluwe, op steenworp afstand van Beekbergen. Een midweek middenin het groen. En groen is het; door de regen die er valt lijkt alles alleen nog maar groener.

Best balen eigenlijk, die regen. Gelukkig is het zwembad er; niet groot maar erg leuk en voor onze kinderen 1 groot feest. Water én een glijbaan, dan is alles al goed! Hou je van een balletje gooien dan kun je een uurtje los op de bowlingbaan. Kun je daarna meteen aan tafel aanschuiven, aangezien de bowlingbaan naast het restaurant ligt.

Is het droog dan is er buiten echt van alles te doen. Allereerst is er de leuke speeltuin waar veel ouders aardig wat uurtjes doorbrengen, kijkend naar hun kroost. Ideaal, want de speeltuin ligt direct aan het restaurantterras. Met mooi weer kunnen kinderen dus uren achter elkaar ravotten terwijl de ouders genieten van een hapje en drankje. Het is dringen op het grote springkussen, waar het krioelt van de blije kinderkoppies. Naast de speeltuin vind je de midgetgolfbaan en niet ver daar vandaan een multifunctioneel sportveld.

Check prijzen en beschikbaarheid op Landal Heideheuvel

Creatief bezig zijn in het nieuwe Atelier

Nieuw op Landal Heideheuvel is het Atelier. Hier brengen we aardig wat tijd door, door het regenachtige weer maar ook omdat het zo leuk is. Kinderen kunnen op allerlei manieren creatief bezig zijn in het Atelier. Er is een enorme krijtmuur, een LEGO wand en er staan een aantal knutseltafels waar ik diverse hoogstandjes zie ontstaan uit recyclebare materialen, vervaardigd door kinderhandjes.

Verder kunnen kinderen met MOOV constructieonderdelen verschillende voertuigen in elkaar zetten en er is een gigantische bak met KAPLA. Voor de wat kleinere kinderen is er een grote zandtafel met magnetisch zand en er kan met houten onderdelen een grote knikkerbaan gebouwd worden. Wat een aanbod en ideaal met het regenachtige weer!

Jelle’s gigantische knikkerbaan

Terwijl de kinderen zich meteen op de houten knikkerbaan storten vergapen wij ons aan een andere gigantische knikkerbaan. Jelle Bakker, die onlangs te zien was in het BNN programma “Het is hier Autistisch” bouwde knikkerbaan die een wand beslaat van 7,5 meter breed bij 3 meter hoog. Ik denk dat de knikkerbaan zó groot is dat hij de kinderen niet eens was opgevallen!

Na een tijdje lijken ze zich af te vragen waar wij nou al die tijd naar staan te kijken en dan is het hek van de dam. Achter elkaar hijsen ze de reuze knikkers naar boven met de lift om vervolgens alle routes van de knikkers te volgen, die op ontelbare manieren naar beneden lijken te kunnen. Tijdens hun rit naar beneden botsen de knikkers tegen diverse onderwerpen aan, waardoor er heel uiteenlopende geluiden te horen zijn. Een feestje om naar te kijken en wat bijzonder dat Jelle dit zo bouwt. Ik raad je aan om zijn Youtube kanaal eens te bekijken, het is onvoorstelbaar wat voor knikkerbanen hij allemaal al gebouwd heeft!

WiFi in – en eekhoorntjes om het huisje

Na een lekkere actieve dag zijn de kinderen ook graag even in het huisje. De WiFi is echt top op Landal Heideheuvel; we hebben een code voor 4 apparaten en hebben geen moment slechte verbinding. Ook hoeven we niet elke keer opnieuw in te loggen, heel fijn! Het spelletjes spelen op de iPad wordt afgewisseld met het kijken naar eekhoorntjes; het stikt ervan hier. Ze zitten op de tuintafel, lopen dicht langs het raam en rennen om het huisje. Wat blijven het toch schattige beestjes!

Leuke dingen ondernemen buiten het park

Hoe fijn het is in het huisje en hoe leuk het park zelf ook is (je zou niet eens weg hoeven), toch ben ik altijd benieuwd wat er in de buurt allemaal te doen en te zien is. Op de Veluwe is sowieso veel te doen, maar niet alles is heel uitnodigend wanneer het buiten wat koud en miezerig is. Toch vinden we wat momenten om er lekker op uit te trekken.

Kootwijkerzand uitkijktoren

In het westelijk deel van de Veluwe ligt de grootste zandverstuiving van West-Europa, de Kootwijker zandverstuiving. Een aantal jaren geleden is hier een prachtige uitkijktoren neergezet, die maar liefst 13,5 meter hoog is. Vanaf de Kootwijkerzand uitkijktoren heb je prachtig zicht op het stuifzandgebied. Er zijn leuke wandelingen te maken in de buurt, maar alleen de uitkijktoren bezoeken met kinderen is al een belevenis op zich!

Loenense waterval

De waterval van Loenen is met een verval van ruim 15 meter de hoogste waterval van Nederland. Het water stroomt vanaf een landgoed 3,5 km verderop via een smalle beek richting de waterval. Na de trapsgewijs opgebouwde waterval stroomt het water daarna nog ca. 3 km door naar het Apeldoorns kanaal. De beek ligt in een prachtig natuur- en wandelgebied. Vanaf Landal Heideheuvel loop je er zo naartoe, in ca. 20 minuten. Je loopt tegen 1 kant van de beek aan en volgt de beek stroomopwaarts richting de waterval. Voorbij de waterval kun je de beek nog verder stroomopwaarts volgen om deze vervolgens over te steken.

Aan de andere kant van de beek kun je dan weer stroomafwaarts lopen, tot aan de spoorweg. Bij de spoorweg loop je weer een stukje stroomopwaarts aan de andere kant, waarna je het pad richting Heideheuvel weer tegenkomt. De wandeling staat exact beschreven in een boekje met wandelingen wat je bij het inchecken ontvangt. De wandeling is zo’n 5 km lang; een aanrader en prima te doen met kinderen.

Oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren

De spoorlijn die we tegenkomen tijdens onze wandeling langs de beek lijkt verlaten en niet meer in gebruik, maar het tegendeel is waar. Niet meer dagelijks, alleen als toeristische attractie wordt de spoorlijn gebruikt. De lijn tussen Apeldoorn en Dieren is 32 km lang en is in 1879 aangelegd. Momenteel onderhoudt de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) de treindiensten op deze spoorlijn. Stoomlocomotieven trekken ouderwetse treinstellen voort en stoppen op de 5 stations die langs de spoorlijn gelegen zijn. Helaas rijdt de trein niet op de dagen dat wij er zijn, anders hadden ze het zeker leuk gevonden om een rit in de stoomtrein mee te maken!

Openluchtmuseum in Arnhem

Zin in nog meer nostalgie? Dan is het zeker de moeite waard om een dagje naar het Openluchtmuseum in Arnhem te gaan. Wij bezoeken het museum nadat we op vrijdag hebben uitgecheckt en voor we het weten is de dag voorbij. Het Openluchtmuseum ligt op zo’n 20 km afstand van Beekbergen en je kunt je er een volle dag vermaken.

Op de website van Landal Heideheuvel vind je nog veel meer tips wbt activiteiten in de buurt van het park. Ook bij het inchecken krijg je folders en in de informatiemap die in het huisje ligt staan ook nog eens veel tips. Genoeg om uit te kiezen!

Na een actieve dag lekker eten

Ook voor lekker eten hoef je het park niet af. Tot nu toe hebben we altijd heerlijk gegeten bij Café-Bistro Woods op Landal parken. Vooral op Landal Coldenhove was het vorig jaar genieten in het totaal vernieuwde restaurant! Ook nu eten we lekker; we lunchen en dineren een keer. Het diner valt bij de kinderen altijd erg in de smaak, het Bollo buffet is elke keer weer een traktatie. Tig keer lopen ze heen en weer om iets te pakken; super cool natuurlijk om je eigen eten op te scheppen en zelf te kiezen wat je gaat eten!

Dag Bollo!

Hoe lief Bollo ook is en hoe hard ze afgelopen zomer op Landal Warsberg in Duitsland ook geknuffeld hebben; ons meisje blijft Bollo best spannend vinden. Een knuffel geven bij de receptie vond ze dus niet zo’n goed idee, maar ze wilde wél graag nog even in zijn huisje kijken. Tot volgende keer Bollo!

Bekijk actuele aanbiedingen bij Landal GreenParks

Bollo zijn huisje op Landal Heideheuvel - AllinMam.com
Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button