Review: Thule Crossover 2 spinner, fijne handbagage koffer

Voor een paar dagen weg met het vliegtuig? Dan is reizen met uitsluitend handbagage ideaal. Zeker wanneer je naar warmere oorden vertrekt zal een handkoffer qua opbergruimte al snel voldoende zijn. Als je reist met handbagage wil je natuurlijk wel gebruik maken van een fijne handbagage koffer / trolley. Alleen kan dat een hele zoektocht zijn, het vinden van een fijne handkoffer. Ik kan je uit ervaring vertellen dat tijdens gebruik veel modellen toch niet zo handig blijken.

Fijne handbagage koffer

Niet goed werkende ritsen, te weinig opbergvakken, wieltjes die niet goed rollen, omvallende koffertjes en trekstangen die halverwege blijven vastzitten. Het zijn veel gehoorde klachten van handbagage koffers. Ik kan het beamen, ik heb deze mankementen allemaal al eens meegemaakt met een handbagage koffer. En ik heb inmiddels al best veel verschillende koffertjes mee gehad op reis. Een handbagage koffer krijgt het best zwaar te verduren tijdens het reizen. Je wilt dat een koffer stevig is, goede wielen heeft en geen haperende ritsen en trekstangen.

Voor het eerst sinds jaren heb ik nu een trolley die ik echt heel erg prettig vind. Compact, lekker rollend en gemaakt van mooi en sterk materiaal. Een koffer die ook nog eens groter (dikker) gemaakt kan worden waardoor je extra opbergruimte creëert. Met TSA slot en lekker veel opbergvakken.

Thule Crossover 2 expandable spinner

Ik heb het over de Thule Crossover 2 spinner, een handbagage koffer met een inhoud van 35 liter. Deze trolley is echt dé perfecte reisgenoot als je alleen met handbagage wilt reizen. Hij is fijn in gebruik, de wieltjes blijven niet hangen en alles wat kan bewegen aan deze handkoffer gaat lekker soepel. De Thule Crossover 2 is niet alleen verkrijgbaar als handbagage koffer / carry-on trolley. Je kunt hem ook kopen in een 110 liter versie, zodat je de koffer kunt inchecken.

Thule Handbagage koffer Thule Crossover 2 Spinner review - Reislegende.nl

Afmetingen van de Thule Crossover 2 spinner

De Thule Crossover 2 heeft perfecte afmetingen: 35 x 23 x 55 cm. Door deze afmetingen mag hij nagenoeg bij alle vliegmaatschappijen mee als handbagage. Leeg is het gewicht net geen 3.5 kilo, je kunt dus 6,5 kilo aan bagage kwijt in deze handzame kleine koffer.

TSA slot voor extra veiligheid

Alhoewel je de Thule Crossover 2 waarschijnlijk altijd bij je zult hebben is het toch een fijn idee dat de koffer voorzien is van een TSA slot. Geen stress dus wanneer de koffer ineens niet mee kan als handbagage maar ingecheckt moet worden. Gewoon de uiteinden van de ritsen in het TSA slotje stoppen en voilà, niemand kan meer bij de inhoud van je koffer.

Handbagage koffer 35 liter met TSA slot en extra opbergruimte door rits review - Reislegende.nl

Verschillende opbergvakken

De Tule Crossover 2 heeft aan de buitenkant een aantal verschillende opbergvakken. De meest opvallende is het vak voor een (zonne)bril. Dit vakje is aan de buitenzijde extra verstevigd, waardoor je het kunt gebruiken als brillenkoker. Scheelt weer, kun je die thuis laten! Dit vak beschikt ook weer over een klein binnenvak, waardoor je er ook andere kleine spulletjes in kunt stoppen.

Het grotere opbergvak aan de voorzijde van de Thule Crossover 2 is ideaal om wat plattere spullen in te stoppen. Papieren, boeken, e-readers en tablets kun je hier perfect in opbergen. Het vak is verdeeld in 2 gedeeltes, waarbij het voorste gedeelte dieper is dan het achterste gedeelte. Wil je toch meer spullen kwijt hierin? Dat kan. De stof aan de achterzijde is namelijk de voering van de binnenzijde van de koffer. Stop je grotere spullen in het voorvak dan pakt dat wat ruimte aan de binnenzijde weg. Tijdens de reis zelf is dat echt handig, hoef je niet heel je koffer open te klappen om iets te pakken.

Thule handbagage koffer met vak voor zonnebril - Reislegende.nl
Thule fijne handkoffer 35 liter met extra opbergvakken review - Reislegende.nl

Soepele uitschuifbare trekstang

Een groot voordeel van de Thule Crossover 2 is de uitschuifbare trekstang / handgreep, die echt heel soepel in en uit te schuiven is. Dat is nog wel eens anders bij handbagage koffers. Ik heb al wat keertjes (met verschillende koffers overigens) in het gangpad van het vliegtuig staan rommelen omdat mijn handgreep niet in wilde schuiven. Best irritant als er mensen achter je staan te wachten. Deze handgreep heeft aan beide zijden een knopje wat je (onafhankelijk van elkaar) in kunt drukken om de stang in of uit te schuiven. Handig voor zowel linkshandigen als rechtshandigen dus. Ook is de trekstang lekker lang. Helemaal uitgeschoven heeft deze een lengte van 104 cm (gemeten vanaf de grond). Echt een fijne koffer voor lange mensen!

Naast een lange en soepele trekstang heeft de koffer ook aan twee kanten handgrepen waarmee je hem makkelijk op tilt. Zelfs aan de onderkant zit een soort greep, handig wanneer je de koffer vanuit staande positie plat op de grond wilt leggen.

Thule Crossover 2 met stevige uitschuifbare handgreep review - Reislegende.nl
Thule Crossover 2 stevige uitschuifbare handgreep Thule handbagage koffer 35 liter review - Reislegende.nl

Handbagage koffer met vier soepele zwenkwielen

De wieltjes zijn verschillend van grootte. De achterste wielen zijn groter en daardoor extra sterk. Wanneer je de koffer op een ongelijke ondergrond achter je aan wilt trekken op twee wielen zorgen ze ervoor dat alles nog steeds soepel rolt. Doordat de voorste wielen kleiner zijn heb je aan de binnenkant van de koffer meer ruimte. Rol je de koffer op vier wielen dan rolt hij alle kanten op, zo soepel. Ideaal wanneer je op het vliegveld lange afstanden aflegt, door gangen van hotels struint of de koffer even snel van de ene plek naar de andere wilt zetten.

De wielbasis van de koffer is ook nog eens lekker breed. Geen kans op omvallen wanneer je een jas over de trekstang heen hangt of een schoudertas over de trekstang schuift. Omvallende koffertjes vind ik zelf echt irritant. Je ziet het vooral vaak gebeuren bij handbagage koffers met 2 wieltjes, waarbij de wieltjes best ver naar het midden van de onderkant zitten. Echt iets waar ik tegenwoordig zelf op let bij het uitzoeken van een handkoffer.

Thule Crossover 2 Spinner review - Reislegende.nl

Binnenkant van de Thule Crossover 2

De binnenkant komt je meteen tegemoet bij het openritsen, lekker fel blauw! De ene kant van de handbagage koffer is af te sluiten met een rits. Een handig vak om spullen in op te bergen die anders door je koffer gaan zwerven. In het andere gedeelte vind je een soort “opvulstukken” met een rits erin. Nog meer vakjes, altijd handig! Deze twee opvulstukken zijn aan elkaar vast te maken met twee banden waardoor alles goed op z’n plek gehouden wordt.

Thule Crossover 2 Spinner review - Reislegende.nl

Slim inpakken met Thule compression packing tubes

Sinds ik deze Thule Crossover 2 in mijn bezit heb gebruik ik ook de Thule compression packing tubes. Deze cubes zijn in twee maten verkrijgbaar: 35,5 x 25 x 10 cm en 25 x 18 x 10 cm. Wil je ze gecomprimeerd gebruiken dan verandert de hoogte naar 3 cm ipv 10 cm. Compression tubes zijn echt super handig, je houdt bij gebruik hiervan echt goed overzicht in je koffer.

Thule compression packing cube - Thule Crossover 2 Spinner review - Reislegende.nl

Expansion mogelijkheid voor meer bagage

De Thule Crossover 2 beschikt over een extra rits waarmee je de ruimte in de koffer kunt vergroten met bijna 6,5 cm. Ideaal wanneer een vliegmaatschappij ruimere afmetingen aangeeft voor handbagage. Of wanneer je de trolley meeneemt voor een weekend weg. 6,5 cm is echt veel, bedenk eens wat je dan allemaal extra in de koffer kunt stoppen. Gebruik je deze extra ruimte niet, dan valt de rits niet op. Het is een zgm “blinde” rits, in tegenstelling tot de rits waarmee de koffer geopend kan worden.

Ik vind het ideaal om deze extra ruimte te gebruiken wanneer ik eenmaal op de plek van bestemming ben. Meestal mag ik op een vlucht naast een handbagage koffer een extra item meenemen. Dat is dan mijn cameratas, waar ik geregeld iets extra’s in doe. Eenmaal op de bestemming rits ik de extra opbergruimte tevoorschijn en hevel ik het een en ander over van mijn cameratas naar mijn koffertje. Toch fijn, die extra ruimte. Herindelen doen we dan wel weer vlak voor de terugreis :-)

Thule Crossover koffer met rits voor meer ruimte - Reislegende.nl

Ideale kleine koffer voor weekendje weg

De Thule Crossover 2 is inmiddels niet alleen favoriet als handbagage bij een vliegreis. Ook voor een nachtje slapen bij mijn ouders, bij een vriendin of als ik een weekendje weg ga pak ik meteen deze handzame kleine koffer. De stevige wieltjes, de extra opbergruimte en het fijne materiaal behoren wat mij betreft tot de grootste pluspunten van dit kleine zwarte monstertje!

Thule Crossover 2 Spinner, ideale handbagage koffer - Reislegende.nl
Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button