Reislegende overzicht reizen 2021

Ook in 2021 was het nog (te) rustig op het gebied van reizen, helaas. Iedereen is het ermee eens; dit gaat nu wel veel te lang duren. We willen met z’n allen weer lekker op pad! Reizen die in 2020 werden doorgeschoven naar 2021 gingen ook in dit jaar niet door. Er werd weer volop doorgeschoven naar 2022.

Gelderland – Nederland

Uiteindelijk ben ik heel blij dat we in 2021 toch een paar keer weg konden. In mei boekten we een weekje in een huisje het noorden van Gelderland. Een heerlijk huisje, helemaal in jaren ’70 stijl. We bezochten onder meer Natuurpark Lelystad, de Oostvaardersplassen, prachtige tulpenvelden in Flevoland en keken naar de zonsondergang in Urk. Juist in zulk soort tijden besef je hoe waardevol dit soort bezoekjes dichtbij huis zijn, helemaal wanneer je ze kunt maken met de mensen die je lief hebt.

Jutland – Denemarken

In de zomer was het rustig op Corona gebied en hadden we een mooie vakantie hebben in Denemarken. We reden een route langs vuurtorens in het westen van Denemarken, op weg naar Noord-Jutland. Daar zat uiteraard ook de bijzondere Rubjerg Knude Fyr bij, de bekende vuurtoren die een aantal jaren geleden verplaatst werd om te voorkomen dat hij in zee zou storten. Ook maakten we een mooie stadswandeling door Ribe, de oudste stad van Denemarken. Het waren heerlijke weken in Denemarken, met heerlijk weer. Ook fijn om Corona even te vergeten middenin de zomer! Blogs die ik over deze reis schreef:

Overijssel – Nederland

In de herfstvakantie boekten we weer een huisje, dit keer in Overijssel. We gingen naar Wildlands in Emmen en brachten een bezoekje aan Giethoorn. Helaas zat het weer niet mee, waardoor het zoeken was naar leuke dingen om te doen. Uiteindelijk zaten we door het zeer slechte weer zelfs in de showroom van Kip Caravans! Verrassend leuk overigens. Ze hebben hier oude modellen opgesteld staan, wat me helemaal terug naar mijn jeugd bracht. Wij gingen vroeger op vakantie met een Kip caravan, brings back memories! Het leuke is dat de showroom grenst aan de werkplaats waar de caravans gemaakt worden. Hier kun je dus ook een glimp van oppikken.

Noorwegen en Zweden

In december werd ik uitgenodigd voor een persreis naar Noorwegen en Zweden. Skiën in Scandinavië, dat is iets wat op mijn lijstje stond! Het was geweldig, skiën in het Noorse Trysil. Een ook de wintersport in Zweden daarna was een mooie ervaring. Onder meer het overnachten in Skistar Lodge Hundfjället maakte veel indruk. Een heerlijk nieuw resort in de sneeuw, en dat vlakbij een vliegveld. De blogs die ik over deze reis schreef:

Limburg – Nederland

Later in december verbleven we een paar dagen in Valkenburg om kerst in dit gezellige stadje mee te maken. We bezochten de grotten, die helemaal in kerstsfeer versierd waren, aten in goede restaurants en genoten van ons gezin. De blog die ik hierover schreef:

Ondanks het feit dat Corona weer opspeelde en Omikron om de hoek kwam kijken, had ik uiteindelijk toch nog wel een goed gevoel over 2021, buiten alle COVID ellende om dan. Blij met alle mooie momenten die ik weer mee heb mogen maken!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button