Een weekend met kinderen vertoeven in de Gelderse Streken

Een aantal weken terug werden we uitgenodigd door Gelderse Streken om een weekend naar Gelderland te komen. Gelderland; als kind kwam ik er met de familie al geregeld tijdens de jaarlijkse Paasweekenden en mijn opa en oma hadden er in mijn hele vroege jeugd een stacaravan op een boerderij.

Gelderse atmosfeer

Wanneer ik nu in Gelderland ben kan ik het gevoel van toen weer helemaal terughalen. De hele atmosfeer voelt anders in Gelderland; de mensen, de natuur, de geur van de bossen, zelfs de lucht die je inademt lijkt anders. Heerlijk! Vorig jaar hebben we al een lang weekend mogen genieten van de prachtige natuur op camping Drie van Staatsbosbeheer en ook nu zijn we weer benieuwd naar wat we van deze mooie provincie gaan zien.

De vier Gelderse Streken

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en is verdeeld in 4 verschillende streken: de Veluwe, Regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, welke afzonderlijk van elkaar ook weer bestaan uit verschillende regio’s. Elke streek heeft weer iets totaal anders te bieden en dat maakt Gelderland zo veelzijdig en interessant om te bezoeken.

Landal Coldenhove

Wij verblijven dit weekend op het park Landal Coldenhove, gelegen in Eerbeek op de Veluwe. Een park waar ik in mijn jeugd een aantal Paasweekenden met de familie heb mogen doorbrengen. Het is al zó lang geleden maar toch herken ik een aantal dingen, waaronder de huisjes zelf en vooral de karakteristieke ligging hiervan. Het zijn oudere huisjes maar van binnen mooi gerenoveerd en ze liggen ver van elkaar vandaan met veel ruimte er omheen. Veel huisjes staan bovenop heuveltjes en hebben glooiende, naar beneden gelegen grasveldjes als tuin. Privacy lijkt op dit park hét sleutelwoord; de meeste huisjes hebben nauwelijks last van inkijk door dichte begroeiing of doordat ze wat verder van de weg af liggen.

De vernieuwde Timber's brasserie op Landal Coldenhove - AllinMam.com

Dineren in Timber’s brasserie

Vrijdagavond begint meteen goed met een diner in Timber’s brasserie. Ik ben nooit zo onder de indruk van eten in restaurants op vakantieparken zelf, helemaal niet met grote groepen. Vaak is het menu aangepast aan de groep en verloopt alles altijd maar rommelig. Bij Timber’s ben ik echter zeer verrast; naast het feit dat het nieuw en superhip is ingericht lijkt alles op rolletjes te verlopen. Wellicht heeft dat te maken met het “shared diner” concept, het kinderbuffet en de speelhal waar de kinderen kunnen spelen terwijl ouders uitgebreid kunnen genieten van het diner.

Een goed initatief voor de kinderen

De kinderen kunnen al snel allerlei lekkere dingen bij het buffet gaan halen, maar niet voor ze met een verantwoord voorgerechtje en een opdracht weer aan tafel worden gezet. De koks vragen de kinderen te proeven welke ingrediënten er in het voorgerechtje zitten en welke niet en dit kunnen ze aankruisen op de kleurplaat. Een goed initiatief om de jeugd meer dan alleen maar frietjes en frikandellen te laten eten!

Voor ons komt komen er schalen met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht op tafel. Ontzettend lekker en kwalitatief heel erg goed. Vlees van het hoofdgerecht is bereid op de Big Green egg wat het vlees een heel specifieke “taste” meegeeft. Het is allemaal even lekker!

Landal Coldenhove; een perfecte uitvalsbasis voor diverse uitjes

Landal Coldenhove ligt middenin Gelderland en is hierdoor een perfecte uitvalsbasis voor veel uitjes en dagtripjes in Gelderland. In een weekend is het natuurlijk onmogelijk om alle uithoeken van de Gelderse Streken te bezoeken en zelfs wanneer je er 3 weken zou verblijven is dat nog een hele opgave. Voor dit weekend moeten er dus keuzes worden gemaakt. Onderneem je minder dan is er op het park zelf ook genoeg te doen; er zijn voor de kinderen diverse speeltuinen op het park en ook het zwembad ziet er uitnodigend uit.

Check prijzen en beschikbaarheid op Landal Coldenhove

speeltuin landal coldenhove - AllinMam.com

Tips voor uitjes en dagtripjes in Gelderland

Zoals hierboven al gezegd is er ontzettend veel te doen in Gelderland. Maar waar kies je voor? Voor iets actiefs of iets cultureels? Wil je lekker eten of staat het uitje echt helemaal in het teken van de kids? Wij geven een aantal tips en schrijven komende dagen over verschillende van onderstaande uitjes een uitgebreider artikel.

Apenheul  Bij iedereen wel bekend. Loslopende aapjes die gezellig bij je op je schouder komen zitten of een stukje meerijden op de kinderwagen. Staat garant voor een leuke familiedag! Linda schreef op MamaLiefde.nl een uitgebreid, informatief artikel over de Apenheul.

Hof van Eckberge – Plezier voor de hele familie. Heerlijk eten, een mini zoo waar je de dieren kunt voeren en de kids kunnen lekker spelen. Binnen én buiten! Lees binnenkort meer over ons dagje bij Hof van Eckberge. Toch alvast een voorproefje? Bekijk hier onze video-impressie.

hof van eckberge lunch vanaf de menukaart - AllinMam.com

Huis ten Bergh – Een prachtig kasteel waar geregeld familierondleidingen worden aangeboden en waar de kinderen verkleed het kasteel kunnen verkennen. Annemarie schreef op Ishetnogver.nl een uitgebreid artikel over Huis ten Bergh.

Bezoek de Hoge Veluwe – Iets wat echt heel leuk is om te doen met de kinderen is fietsen op de Hoge Veluwe. Ga op zoek naar wild, bouw hutten, maak een wandeling met een boswachter of leg kilometers op de fiets af door prachtige natuur. Lees meer over fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Natuur in Nationaal park de Hoge Veluwe - AllinMam.com

Van der Valk de Cantharel – Lekker lunchen of dineren doe je bij Van der Valk de Cantharel. De kinderen kunnen lekker buitenspelen, je kunt een kijkje nemen in het paardenhotel en rondstruinen in de moestuin. Lees binnenkort meer over onze lunch bij de Cantharel.

paardenhotel de cantharel van der valk apeldoorn - AllinMam.com

Openluchtmuseum – Terug in de tijd in het openluchtmuseum. Beleef de hele geschiedenis van Nederland opnieuw en waan je in het verleden.

Burgers’Zoo – Een dagje dierentuin is altijd leuk! In Burgers’Zoo hebben de dieren mooie, ruime verblijven en kun je uren rondlopen op zoek naar allerlei soorten dieren.

Kootwijkerzand uitkijktoren – Op de Kootwijker zandverstuiving is een 13,5 meter hoge uitkijktoren te vinden. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het hele stuifzandgebied. Een aanrader om te bezoeken!

Julianatoren – Twee jaar geleden zijn we ook een dagje naar dit leuke familiepark geweest en dat was een groot succes! Nu, twee jaar later, zijn we er weer een middagje en ik kan niet anders zeggen; zowel de kids als wij hadden een top middag. Lees hier meer over ons middagje in Julianatoren.

Erve brooks – Een oude Saksische boerderij met museum, speeltuin (binnen- en buiten) en een speciaal blotevoetenland!

met de kinderen naar julianatoren - AllinMam.com

Best een druk weekend zo!

Het is, zoals eerder al beschreven, natuurlijk gekkenwerk om bovenstaande allemaal in 1 weekend te proppen, sterker nog; dat gaat gewoon niet. Check wat het weer gaat doen en hoe je kinderen in hun vel zitten; stel daar je programma op af. En zo ver is Gelderland ook weer niet, er zijn genoeg mensen die de Apenheul of Julianatoren gewoon vanaf huis bezoeken :-) Tip voor de herfstvakantie misschien?

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button