Te gast op een nieuwe lokatie van BoerenBed

Ik word wakker met een nog warme kruik naast me. Ik geeuw en ik zie dat er wat damp uit m’n mond komt. Brrrrr vannacht was het koud. Ik heb geen zin om dat heerlijk warme bed uit te komen. Hoeft ook niet, bij de kids in de bedstee is het nog stil. Ik hoor de man “des tents” aan komen lopen met de kruiwagen, hij heeft al hout gehakt en maakt het vuur in de houtkachel aan. Binnen 10 minuten is het aangenaam warm in de tent en zet ik mijn blote voeten op de koude houten vloer. Ik loop richting het keukenblok en de warmte komt me tegemoet. Wat voelt dit heerlijk! De fluitketel staat te pruttelen, nog even en we hebben warm water. Ah, ik hoor gegiechel vanachter de houten deurtjes van de bedstee, waarschijnlijk wordt dat zo meteen vervolgd met een “kiekeboe!!”.

Ik trek wat kleren aan en kijk naar buiten. Wat is dit laagveengebied prachtig; wat een vergezichten. De dauw is nog flink aanwezig, de zon schijnt laag door de bomen en zorgt voor een betoverend uitzicht. Schapen op nog geen 100 meter afstand, een zwaan op het nest aan de overkant van het water. Hier wil ik zijn! En niet voor 1 dag.

Gelukkig zijn we hier 4 dagen en mag ik maar liefst 4 keer zo’n ochtend als deze beleven. De rust, de natuur, de dieren… ik ben er dol op. Het weer zit ontzettend mee, dat kan ik niet ontkennen. Ik had gerekend op blubber, natte kleding en smerige kaplaarzen; de voorspellingen waren niet al te best. Maar het tegenovergestelde is het geval en het wordt elke dag alleen maar mooier.

BoerenBed – lokatie TaarTenTuin

We zijn te gast in Aarlanderveen, aan de prachtige Nieuwkoopse Plassen. Marisca en Anton hebben niet lang geleden deze prachtige in 1790 gebouwde boerderij overgenomen van melkveehouder Sjaak. De stal waar de koeien decennialang stonden is inmiddels leeg en dient deels als speelruimte voor kinderen. Twee koeien, twee varkens, twee hangbuikzwijnen, een aantal schapen, konijnen en kippen bleven achter; genoeg om je compleet in het boerenleven onder te dompelen.

Logeren bij betere boerenbed leuk voor kinderen?

’s Morgens tussen de kippen zoeken naar eieren, de stallen voorzien van stro, de varkens eten geven, door de moeder verstoten lammetjes flesjes geven; het is allemaal aan de orde van de dag. Nadat er vergunning was verkregen voor het runnen van een camping kwam het BoerenBed op het pad van Anton en Marisca, iets wat meteen veel beter leek te passen dan tientallen caravans en/of tentjes op het terrein. Zo kwamen daar 5 tenten en mochten wij getuige zijn van de start van een nieuwe BoerenBed lokatie.

Logeren bij het betere boerenbed TaarTenTuin luchtfoto

 Het BoerenBed concept

“Wat moet ik me daarbij voorstellen, glamping bij de boer?” is een reactie die wij afgelopen weken veel horen als we vertellen dat we een midweekje gaan logeren bij het BoerenBed. Nu kunnen we vanuit eigen ervaring vertellen wat je je erbij voor moet stellen. Terug in de tijd, alleen stromend koud water. Warm water moet je zelf opwarmen/koken op de houtkachel, die je daarvoor eerst moet aanmaken. Met hout, wat je eerst moet halen óf wat je soms zelfs eerst moet hakken. Ook koken doe je op de houtkachel. Eigenlijk draait alles de hele dag om de houtkachel; het houdt de tent warm wanneer het buiten koud is en je bent afhankelijk van het vuur voor warm eten en warm water.

In de BoerenBed tent

In de tent vind je alleen het hoognodige; basic pannen, mokken, borden en bestek. Een klassieke koffiemolen aan de muur, een fluitketel voor het koken van water. Een eettafel en een simpele bank, een kist waarin je je voedingsmiddelen koel houdt door middel van koelelementen. Electriciteit is er niet; er hangen kaarshouders boven de eettafel en er zijn een aantal lantaarns met dikkere kaarsen. Deze kun je op verschillende plekken in de tent ophangen, aan hiervoor bestemde haken. Moet je ’s avonds naar het toilet (in de tent aanwezig)of zoek je de weg naar de slaapkamer dan neem je de olielamp mee, die je daar aan de haak kunt hangen.

Ook wassen doe je in de tent, met een kleine tobbe die je vult met warm water. Een douche is in de BoerenBed tent niet aanwezig, wél in de iets luxer uitgeruste HeerenBoer tent. Ik vind het heerlijk, zo terug in de tijd. Het doet me goed me weer te realiseren welke dingen eigenlijk belangrijk zijn; de eerste levensbehoeften, waaronder warmte en eten.

BoerenBed bedden

Dat is wel echt een luxe in de BoerenBed tenten, de bedden. Goede, dikke matrassen, fijne kussens en dikke dekbedden met Texelse wol, speciaal vervaardigd voor BoerenBed. Er is een tweepersoonsbed, een stapelbed en een bedstee waar kinderen best lang samen in kunnen liggen. De eerste nacht is het buiten onstuimig; het waait hard en het regent flink waardoor we worden wakker gehouden. De kids merken niets en slapen aan 1 stuk door. De rest van de week slapen ook wij heerlijk.

Logeren bij het betere boerenbed in de bedstee

BoerenBed boerderijwinkel

Zó leuk, ’s morgens naar het winkeltje gaan om brood en eieren te halen! Bij TaarTenTuin geef je ’s avonds op hoeveel broodjes je wilt en je krijgt ze de volgende ochtend in een rieten mandje mee naar je tent. Blijven ze te lang liggen dan komt Anton ze persoonlijk bij je langs brengen :-) In de boerderijwinkel kun je een aantal voedingsmiddelen kopen zoals melk, boter, kaas, eieren, pannenkoekenmeel, wat groenten, wijn en andere producten. Een klein assortiment waar je best een aardig eind komt.

De dieren

Tja als we het over de dieren hebben dan denken we meteen aan de 4 lammetjes. We vallen met onze neus in de boter, want er zijn op de dag dat wij aankomen lammetjes geboren die zijn verstoten door de moeder. Super sneu voor de kleine beestjes maar een feestje voor onze kids; ze fungeren urenlang als moeder voor de wollige beestjes, elke dag weer. Geregeld moeten er flesjes gegeven worden en er wordt wat afgeknuffeld. Madee is lieveling bij de lammetjes, rustig liggend in het stro kruipen de lammetjes tegen haar aan om een dutje te doen. Té cute! De kinderoveralls van Stoer en Sterk komen heel goed van pas deze dagen :-)

De lekkerste appeltaart

Daarvoor moet je naar Aarlanderveen komen; we hebben bij TaarTenTuin de lekkerste appeltaart ever gegeten. Voorbijgangers kunnen stoppen om op het boerenerf te genieten van een kopje koffie met een heerlijk stuk taart. Is het buiten te koud of regenachtig dan is er binnen een sfeervolle ruimte waar je kunt genieten van dit lekkers. Het idee is om uiteindelijk ook een simpele lunch aan te bieden aan voorbijgangers. Al met al een goed initiatief want we zien in de dagen dat we er zijn behoorlijk wat mensen die even komen aanwaaien.

Kinderoverall Stoer en Sterk - logeren bij betere boerenbed

Boerenbed pizza avond

Dat is een wel heel idyllisch gebeuren op deze prachtige BoerenBed lokatie! Je waant je bijna ergens in Italië door het heerlijke weer en de hele ambiance. Aan elkaar geplaatste tafels, elk met ander kleedje en verschillende stoelen en bankjes. Iedereen belegt zijn eigen pizza en de boer bakt ze in de steenoven die midden op de binnenplaats staat. Windstil, avondzonnetje, gezellige mensen, blije kinderen…. wat wil je nog meer?

Een koe die gaat bevallen graag!

En dát gebeurt op deze avond, zoals je in de video kunt zien. Als wij klaar zijn met pizza eten komt boer Sjaak nog “even” koffie drinken voor hij weer terug de stal in gaat om het kalfje ter wereld te helpen. Als aan Wouter wordt gevraagd of hij sterk is en wil helpen twijfelt hij geen moment; samen met de 2 boeren helpt hij de koe om het kalf geboren te laten worden. Zó bijzonder!

Wat een heerlijke midweek op deze mooie boerderij van Anton en Marisca, zij hebben echt een pareltje te pakken hier, zo midden in de polder. Totale onthaasting, mede door de niet aanwezige electriciteit waardoor je de thuis zo voor het grijpen hebbende apparatuur links laat liggen. Relaxen, je alleen maar druk maken om het hakken van hout en het stoken van vuur. Genieten van de natuur en van de dieren. Wat kan het leven toch eenvoudig zijn…

Meer informatie over BoerenBed

Wil je meer informatie over BoerenBed, de verschillende lokaties, tarieven en beschikbaarheid? Neem dan een kijkje op de website van BoerenBed.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Meer directe linkjes naar aanbieders vind je op deze pagina. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button