Te gast op park Landal Amerongse berg

De tijd tussen Kerstmis en Oud & Nieuw is een periode waarin veel gezinnen er een paar dagen tussenuit willen. Wij deden dat vorig jaar ook, toen we de Belgische Ardennen bezochten. Dit jaar komt het het beter uit ná oud & nieuw en we worden uitgenodigd voor een verblijf bij Landal Amerongse berg: een kleinschalig vakantiepark van Landal GreenParks met mooie, ruime, luxe bungalows.

Landal Amerongse berg

Landal Amerongse berg vinden we op de Utrechtse Heuvelrug, in het dorpje Overberg. Een rustige, heuvelachtige omgeving met hier en daar een dorp en veel boederijen. Ik ben al eerder op de Utrechtse Heuvelrug geweest of in ieder geval dichtbij, maar toch verbaast het me weer hoe heuvelachtig het is: zelfs mijn oren gaan dicht zitten wanneer we omhoog rijden! Maar misschien ligt dat aan het feit dat ik verkouden ben :-)

Het is helaas slecht weer en ook de voorspellingen voor komende dagen zijn niet goed. Er wordt een Westerstorm verwacht, benieuwd of je daarvan net zoveel gaat merken als aan de kust. Uit ervaring weet ik dat het er met een storm in het binnenland ook behoorlijk hard aan toe kan gaan, dus ik ben erg benieuwd.

Bij de receptie is het rustig als we aankomen. We worden ontvangen door heel vriendelijke medewerkers en ze nemen de tijd voor ons. Echt 1 van de voordelen van een kleinschalig opgezet vakantiepark, alhoewel ik ook nog nooit heb kunnen klagen over vriendelijkheid van receptiemedewerkers op andere Landal vakantieparken.

De bungalows van Landal Angerongse berg

Zoals op elk Landal park zijn er hier ook op dit park verschillende bungalows te huur. Wij verblijven in een 6 persoons bungalow, type 6c (comfort). De bungalow is ontzettend ruim. Brede hal, brede deuren, ruime slaapkamers en een prachtige badkamer. Een tweede douche en wastafel is te vinden in 1 van de 2 slaapkamers met 2 persoons bed. De woonkamer is ruim en heel erg hoog, met aan 2 zijdes bijna volledig glazen puien. Dit zorgt voor veel licht, zelfs nu het buiten donker en somber weer is. De keuken bevindt zich in dezelfde ruimte, met een grote eettafel.

Door het slechte weer brengen we veel tijd in de bungalow door en dat is helemaal niet erg: wat een fijne accommodatie is dit! Er is zo veel ruimte binnen dat ik het zelfs aandurfde om de drone even op te laten stijgen binnen. Ik denk dat het plafond wel 4 meter hoog is :-) We lezen veel, doen spelletjes met opa en oma en kijken televisie. Best heel relaxed eigenlijk!

Landal Amerongse Berg type 6c - AllinMam.com

Schade door Westerstorm

De eerste nacht gaat het enorm tekeer buiten. Dat een storm niet alleen langs de kust goed kan huishouden merken we goed deze nacht. Ik ben continue bang dat heel de glazen puien eruit vliegen, zo hard waait het. Maar gelukkig aan ons huisje geen schade, zien we de volgende dag. Als het even droog is lopen we een rondje over het park. Er liggen tafels en stoelen in het water, er zijn bomen omgewaaid en hier en daar zijn de glazen platen die op de buitentafels liggen gesneuveld. Medewerkers zijn druk bezig de schade op te nemen, omgevallen bomen worden weggekapt en meubilair wordt uit het water gevist.

We proberen het bos in te lopen maar de ingang staat helemaal onder water, waardoor we het pad niet over komen. Helaas! Morgen weer een dag, het begint ook weer harder te regenen helaas. We kopen kaas bij de plaatselijke kaasboer en gaan ’s avonds lekker aan de kaasfondue. Mocht je het te veel gedoe vinden om daar zelf allemaal spulletjes voor mee te nemen dan kun je ook kaasfondue in je bungalow bestellen, evenals gourmet. Handig!

Kaasfondue - AllinMam.com

Activiteiten voor jongere kinderen

Jongere kinderen kunnen zich prima vermaken op Landal Amerongse berg. Buiten is er genoeg ruimte om lekker te spelen. Bij de receptie is een leuke, overzichtelijke speeltuin te vinden met daarnaast een airtrampoline. Wanneer het mooi weer is kunnen ouders hun kinderen in de gaten houden vanaf het terras, wat naast de speeltuin gelegen is.

Bij slecht weer kunnen de kinderen binnen terecht in het indoor klim- en klauterparadijs. Klein, maar erg leuk. Onze kinderen van 6 en 8 jaar oud vermaken zich hier prima! Ouders kunnen in de ruimte ernaast relaxen, gratis koffie en thee drinken, boekjes lezen of spelletjes spelen met de kinderen. Het is allemaal niet groot maar er is goed over nagedacht. Alles wat je nodig hebt is er en aangezien het vakantiepark niet heel groot is zal het hier ook nooit enorm druk zijn.

Lees ook: Landal Hoog Vaals in het glooiende Limburgse landschap

Kinderfeestje vieren bij Landal Amerongse berg

Voor mensen die in de buurt wonen is het mogelijk om hier kinderfeestjes te vieren. Gaan wij hier met de kinderen naar Monkeytown, in Overberg en omgeving gaan ze naar Landal Amerongse berg! De kinderen kunnen lekker spelen en aan de grote tafel kunnen ze frietjes met wat lekkers eten. Helemaal leuk en voor kinderfeestjes van jongere kinderen ideaal.

Wij hebben tijdens ons verblijf onze eigen jarige en we vieren dan ook ons eigen kinderfeestje in onze bungalow. We hangen slingers op, nemen een tas vol met cadeau’s mee en zorgen dat er taart is. En bij ons gaat er geen verjaardag voorbij zonder dat we de kinderen wakker maken met een ontbijtkoekje met daarin een kaarsje! Begint een soort familie-traditie te worden :-)

Kleine boodschappen doen in de parkshop

Bij de receptie is een kleine parkshop te vinden waar diverse producten worden verkocht. Een aantal gekoelde producten, aardig wat houdbare producten, speelgoed en snoep. Wanneer je ’s morgens verse broodjes wilt bij het ontbijt dan kun je deze bestellen, ze worden op het park afgebakken. Lekker!

Landal Amerongse Berg winkel - Reislegende.nl

Wandelen in de buurt

Door het vele water is het onmogelijk om op normale manier het bos in te lopen vanaf het park, dus we gaan het wat verderop zoeken. Paraplu’s mee, kaplaarzen aan, handschoenen mee en op naar de Amerongse berg. Hier lopen we de rode route van 3,4 kilometer lang, die over de top van de Amerongse berg loopt. Een mooie route waarbij we hier en daar behoorlijke water- en modderpartijen moeten trotseren maar dat hoort nu eenmaal bij de winter :-)

Kwintelooyen

Een dag later gaan we met de auto naar Kwintelooyen, een voormalige zandafgraving uit de jaren 70. Je vindt hier één van de zwaarste MTB routes van Nederland, met een lengte van 2,7 kilometer. De hoogte van het parcours varieert van 10 meter hoog tot 60 meter hoog, een hoop stijgen en dalen dus. Op het parcours is het nu rustig met mountainbikers en we lopen een gedeelte van de route. De kinderen vinden dit geweldig, die smalle kleine paadjes door het bos. In de zomer is dit natuurlijk niet aan te raden, wanneer er veel mountainbikers zijn!

Als we halverwege de route zijn steken we de zandvlakte over en lopen we richting de trappen waar Kwintelooyen bekend om staat. Van bovenaf heb je een mooi uitzicht over de omgeving en over de verschillende soorten vegetatie. In de zomer zal het hier helemaal prachtig zijn :-) Kwintelooyen is onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en je vindt hier meer dan 16 kilometer aan wandelroutes.

Lees ook: Weekend naar Land van Bartje

Landal Amerongse Berg wandelen Kwintelooyen - AllinMam.com

Amerongse berg zwembad

Een paar dagen weg zonder in het zwembad gelegen te hebben past natuurlijk niet bij de kinderen maar gelukkig kan dat ook bij de Amerongse berg. Het zwembad is klein, maar dat zorgt niet voor minder pret. De kinderen duiken 2x met hun vader het zwembad in en ook opa gaat mee. Het water is heel warm (30 graden) dus geen van de 4 is uit dat zwembad te krijgen. De enige manier is om ze in de stoom sauna te zetten waarna het water ineens toch koud lijkt :-) Klein maar heel fijn, het zwembad. Met kinderen toch wel heel prettig dat het bad er is.

Wat te doen in de omgeving van Landal Amerongse berg?

In de buurt is nog veel meer te doen dan alleen maar wandelen. Vind je het niet erg om een stukje met de auto te rijden dan is Burgers Zoo 30 kilometer rijden, de Apenheul 55 kilometer rijden, Julianatoren 55 kilometer rijden en het Openluchtmuseum 35 kilometer rijden. Dierenpark Amersfoort ligt iets dichterbij (25 km), het kijk- en luistermuseum ook (15 km). Ouwehands dierenpark ligt bijna om de hoek (10 km), hier kun je kennismaken met de enige 2 in Nederland levende reuzenpanda’s.

Ondanks het slechte weer hebben we een leuk en heel prettig verblijf gehad bij Landal Amerongse berg. Fijne huisjes, vriendelijke medewerkers, mooie omgeving… wat wil je nog meer? Mooier weer, ok! Dat bestel ik er volgende keer bij :-)

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button