Vallée Les Etoiles in de Belgische Ardennen

Een weekendje er tussenuit is heerlijk en en het is natuurlijk helemaal mooi wanneer je je dan ook echt even in het buitenland waant. Of gewoon even in het buitenland bent :-) Wanneer je op een plek bent waar het gewoon heel anders is dan thuis; andere omgeving, ander eten, andere atmosfeer…

Vallée Les Etoiles in België

Wij ervaren dit op een vakantiepark in de Belgische Ardennen, Vallée Les Etoiles. Op ca. 3 uur rijden vanaf (midden) Nederland vind je dit park met houten chalets gelegen aan de Maas in een prachtig groene vallei.

Verrassende huisjes

De huisjes zijn heel anders dan je van de meeste parken gewend bent. Houten chalets met een veranda, allemaal op een bepaalde manier gesitueerd zodat je optimaal kunt genieten van de (in veel gevallen ondergaande) zon. De huisjes liggen op een helling met veel ruimte er omheen, heel veel ruimte. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunnen de kids voetballen, tikkertje spelen, vliegeren (als er wind is) of zich vermaken met frisbees.

De huisjes zijn eenvoudig ingericht maar met heel net meubilair en ook op de kleine details is gelet. Leuke potjes op plankjes in de keuken, rieten manden om wat spullen in op te bergen en er staan leuke schemerlampen voor gezellig licht ’s avonds. Er is geen afwasmachine aanwezig maar verder bevat de keuken alles wat je nodig hebt.

De badkamer is klein maar ook hier weer alles wat je nodig hebt. Er is een boiler, dus de eerste avond is het even snel douchen allemaal omdat we bang zijn dat de laatste koud water heeft. Maar het blijkt al snel dat je goed je best moet doen om hem leeg te douchen, geen last van koud water!

Check prijzen en beschikbaarheid op Vallée les Etoiles

Dauw, zon en rust. Veel rust!

Het is heerlijk om ’s morgens de deur naar de veranda te openen, de dauw in het dal te zien hangen en even te genieten van…. rust. Totale rust! In de hangmat kijken we naar hoe de dauw oplost en het hier en daar tot leven komt.

Broodjes aan de deur

Aangezien er geen winkel aanwezig is op het park is kun je kiezen voor het bezorgen van broodjes in de ochtend. Het werkt eenvoudig; bestelbriefje invullen en inleveren bij de receptie of in het restaurant, samen met gepast geld. De broodjes worden vervolgens gratis bezorgd en hangen ’s morgens voor 09.00u aan je deur.

Veel kinderen en toch zo rustig

Er zijn best veel kinderen op het park, voor zover we kunnen zien eigenlijk alleen maar gezinnen. En toch is het zó lekker rustig! Waarschijnlijk omdat de huisjes ver uit elkaar liggen krijg je er gewoon weinig van mee. Onze kinderen hebben al snel vriendjes en vriendinnetjes van een huisje iets verderop en we komen zowaar nog een gezin tegen dat in Nederland een paar straten verderop woont en waarvan de kinderen op dezelfde school zitten. It’s a small world!

Binnen of buiten zwemmen?

Onder in de vallei ligt een mooi buitenzwembad, naast de speeltuin. Een peutergedeelte met plek voor de ouders om onder parasols te zitten maakt dat een geliefd plekje voor veel gezinnen. Je moet wel een echte diehard zijn want allemachtig wat is het water koud!!! Maar dat is geen probleem want het binnenzwembad ligt ernaast :-) Ook hier een klein peuterbadje maar verder geen glijbanen, fonteinen of stroomversnellingen. Dit lijkt geen enkel kind iets te doen, iedereen vermaakt zich prima met de aanwezige opblaasbanden en attributen die in het water aanwezig zijn.

Parc Les Etoiles, België - AllinMam.com

Wat is er in de buurt te doen?

Steden en dorpen in de Belgische Ardennen zijn sowieso al leuk om te bezoeken, het ene huis is nog leuker en karakteristieker dan het andere. De straatjes met oude klinkers, de scheve stenen trapjes naar de voordeuren. De gevels die begroeid zijn met bloemen en klimops; ik hou ervan! En daarnaast:

Het is maar 15 minuten rijden naar Dinant

Dat Dinant zó dichtbij zou zijn had ik ook weer niet verwacht. Het was eigenlijk niet eens echt de bedoeling om deze stad te gaan bezoeken maar ineens zijn we daar! De auto geparkeerd en lekker rondstruinen. Het is een kleine stad met maar 13.000 inwoners waar de Maas doorheen stroomt. De citadel van Dinant, hét middelpunt van de stad, bezoeken we niet omdat het er enorm druk is. Maar ook van beneden heb je een prachtig zicht erop, met de Collegiale kerk Onze-Lieve-Vrouw op de voorgrond.

Dat Dinant iets speciaals heeft met saxofoons wordt al snel duidelijk; je ziet ze op elke hoek van de straat en ook op de brug over de Maas staan er verschillende achter elkaar, allemaal met andere kleuren en beschilderingen. Het blijkt dat Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon, in Dinant is geboren. Weer wat wijzer geworden!

Lees hier meer over things to do in Dinant

Wandelen in de buurt van Vallée Les Etoiles

Wandelen kan genoeg in de buurt van Vallée Les Etoiles. We twijfelen nog tussen wandelen of grotten bezoeken, wat natuurlijk op heel veel plekken kan in de Belgische Ardennen, maar het weer is zó mooi dat we iets willen combineren. Een combinatie van mooie landschappen, vergezichten en grotten vind je in Parc de Furfooz, op ca. een half uur rijden van Les Etoiles. Tijdens een 4 kilometer lange wandeling kom je langs diverse grotten, en oud Romeins badhuis en daal je af naar de oevers van de Lesse. Best wat klimmen hier en daar maar wanneer je de tijd hebt is het heel goed te doen.

Check prijzen en beschikbaarheid op Vallée les Etoiles

Parc de furfooz - Parc Les Etoiles, België - AllinMam.com

Een weekend is eigenlijk te kort…

Ik had hier wel een week willen blijven; om nog meer te genieten van het mooie park en nog meer te zien van de omgeving. Maar helaas, aan alles komt een einde! Ben je op zoek naar iets leuks voor een weekend, midweek of een week in een mooie omgeving dan zou ik hier zeker even een kijkje nemen.

Adres

Vallée Les Etoiles
Rue du Village 2
5542 Blaimont, België

Praktische informatie

– 175 huisjes, 4 en 6-8 persoons
– Binnenspeeltuin met speeltoestel en klimwand
– Bar met terras en lucht-/springkussen
– Geen winkel op het park (dichtstbijzijnde in Hastière op ca. 10 min. rijden)
– Broodjes kunnen worden bezorgd ’s morgens
– De weg van receptie en restaurant naar de huisjes is behoorlijk lang en loopt vrij steil naar beneden. Wanneer je een kind hebt wat nog niet zo lang loopt is het handig om een buggy mee te nemen. Er is langs deze weg geen stoep aanwezig
– Restaurant aanwezig met heerlijk eten, zeer vriendelijk personeel. Je kunt hier niet reserveren

Locatie

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button