Slapen vlakbij Lallybroch uit Outlander in Parkhead House B&B

Als je naar Schotland gaat voor het bekijken van Outlander filmlocaties zal Lallybroch (Broch Tuarach) één van de eerste plekken zijn die op je lijstje staat. Dit prachtige kasteeltje komt vooral in de seizoenen 1 en 2 vaak op het scherm voorbij. Maar ook in seizoen 3 en 4 zien we het zo nu en dan in beeld, al is het dan vaak in een flasback. Bij veel kijkers spreekt Lallybroch tot de verbeelding. Onwijs leuk dus om een plek als deze in het echt te bekijken en nog leuker: je kunt in een B&B slapen vlakbij Lallybroch! Tijdens een bezoek moet je er wel het een en ander bij denken, maar als je je ogen ter plaatse even half dicht knijpt lukt dat heel aardig.

Slapen vlakbij Lallybroch uit Outlander, Midhope Castle

Midhope Castle, alias Lallybroch

Midhope Castle is de echte naam van het kasteel dat Lallybroch in de serie Outlander een “gezicht” geeft. Het kasteel is te vinden op Hopetoun Estate, een behoorlijk groot landgoed in South Queensferry. In de serie erft Jaimy het landgoed met het daarop gelegen Lallybroch na het overlijden van zijn vader. Midhope Castle ligt niet ver van Edinburgh af. Je rijdt er vanaf het vliegveld in zo’n 20 minuten naartoe.

Lallybroch toegangsticket kopen

Om Lallybroch / Midhope Castle te bezoeken heb je een ticket nodig. Deze kun je voor £3.50 kopen bij het loket aan het begin van de oprit naar Midhope Castle. Midhope Castle is te bezoeken van 09.00u ’s morgens tot 17.00u in de middag, in de maanden april t/m oktober. In november en december is bezoek mogelijk van 10.00u ’s morgens tot 15.00u in de middag. Van eind december t/m maart geeft het landgoed aan dat het niet mogelijk is Midhope Castle te bezoeken. In de rest van het jaar zijn er ook dagen dat Midhope Castle niet bezocht kan worden omdat er dan landbouwwerkzaamheden worden uitgevoerd. Op de website van Hopetoun Estate kun je precies zien op welke dagen dit is.

Check prijzen en beschikbaarheid bij Parkhead House

Parkhead House bed & breakfast. Slapen vlakbij Lallybroch

Slapen vlakbij Lallybroch in Parkhead House B&B

Een superleuke en mooie accommodatie om te slapen vlakbij Lallybroch is Parkhead House. Deze bed & breakfast ligt op hetzelfde landgoed (Hopetoun Estate) als Midhope Castle en van hieruit kun je gemakkelijk lopend naar het kasteel toe. Wanneer je overnacht bij Parkhead House hoef je geen toegangsticket voor Lallybroch aan te schaffen. Ook kun je er buiten de openingstijden naartoe lopen. Er is echter geen straatverlichting dus bezoeken wanneer het donker is wordt ten zeerste afgeraden.

Vanaf Parkhead House is het ongeveer 25 minuten lopen over de weg naar Lallybroch (zie kaart hierboven). Als het al een tijd niet te veel geregend heeft kun je ook een stuk afsnijden door het bos, waarbij je ook een gedeelte door de weilanden loopt. De eigenaar van Parkhead House kan je precies vertellen welke route je dan moet nemen. Ook een aanrader is een bezoek aan Hopetoun House, eveneens een locatie waar scènes uit Outlander werden opgenomen.

Lees ook: Outlander filmlocatie The Devil’s Pulpit

Bed and Breakfast Parkhead House Edinburgh. Overnachten vlakbij Midhope Castle, alias Lallybroch

Parkhead B&B ervaring

De kamers bij Parkhead House zijn mooi en sfeervol ingericht. Echt klassiek Engels! De bedden liggen heerlijk en in de badkamer is een fijne regendouche. De plek waar de B&B ligt is rustig en vanuit het raam kijk je ver uit over de weilanden met typisch Schotse muurtjes. Het ontbijt is heel uitgebreid en de eigenaar van Parkhead House bereidt de scrambled eggs ter plekke zoals jij die graag hebt. In de ontbijtkamer hangt een lekker knus sfeertje. Aan de muur veel Outlander gerelateerde spulletjes. Foto’s, borduursels, krantenknipsels en meer. Het is goed te zien dat de vrouw des huizes groot Outlander-fan is, een leuke plek dus om goed in Outlander stemming te komen!

Check prijzen en beschikbaarheid bij Parkhead House

Vanuit Parkhead House andere Outlander locaties bezoeken

Slapen vlakbij Lallybroch betekent natuurlijk uitgebreid het kasteel en de omgeving verkennen. Zo ligt ook de grot waar Jaimy zich schuil houdt vlakbij. Maar Parkhead House B&B is niet alleen handig voor het bezoeken van Lallybroch. Het is ook een goede uitvalsbasis voor het bekijken van andere locaties waar Outlander is opgenomen. Veel van deze plekken liggen in de buurt van Edinburgh, leuk om te combineren dus met een aantal bezienswaardigheden in Edinburgh.

In ons artikel over Outlander filmlocaties vind je een uitgebreid overzicht van locaties waar gefilmd is voor de serie. Locaties die niet ver van Edinburgh (en dus ook dichtbij Parkhead House) af liggen zijn onder andere: Hopetoun House, Doune Castle, The Devil’s Pulpit, Linlithgow Palace, Blackness Castle, Culross, West Kirk en Falkland.

Lees ook: Gek op Schotland? Bekijk deze Schotse films en Schotse series!

Vanuit b&b bij Lallybroch Outlander locaties bezoeken

Autoroutes langs Outlander locaties

In een ander artikel op deze website vind je een aantal routes waarbij je meerdere Outlander locaties in de omgeving van Edinburgh op één dag kunt bekijken. Je kunt natuurlijk ook bepaalde locaties in een andere route plakken, net waar je zelf zin in hebt. Ik kan uit ervaring vertellen dat het goed te doen is om zelfs de verst gelegen locaties (Glen Coe, Pattack Falls en Highland Folk museum) in één dag te bezoeken. Gewoon vroeg op pad gaan en de locaties dichtbij Edinburgh die dag even laten schieten. Wil je autoroutes met niet alleen maar Outlander locaties op je route? Kijk dan eens naar deze dagtrips door de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh en omgeving. Huur bij Sunny Cars een auto met all-in formule, zodat je zonder zorgen of extra kosten alle bovenstaande bezienswaardigheden kunt gaan bekijken. Onverhoopt toch schade? Zelfs je eigen risico krijg je teruggestort!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button