Wat kost twee weken Bali met 4 personen?

Wat kost nou zo’n vakantie naar Bali? Het is iets wat vaak gevraagd wordt als ik, voorafgaand aan onze reis, vertel dat we met het gezin (4 personen) op vakantie gaan naar Bali. Op dat moment weet ik het nog niet goed, wat het kost; ik kan alleen vertellen wat de vliegtickets kosten. Nu we de reis achter de rug hebben lijkt het me een goed idee om alle kosten eens op een rijtje te zetten. Ik vertel je in dit artikel wat onze vliegtickets kosten, wat we uitgeven aan eten, hoe duur de accommodaties zijn, hoe het zit met vaccineren en welke bijkomende kosten er zijn.

Op vakantie naar Bali; georganiseerd of alles zelf regelen?

Boek je zelf vaker je vliegtickets, accommodatie en vervoer? Dan zou ik dat zeker ook doen wanneer je naar Bali gaat. Prijzen van vliegtickets kun je gemakkelijk vergelijken en in de gaten houden; zelf doe ik dat altijd op Momondo. Accommodaties boek ik bijna altijd via Booking.com. Voor informatie over goede chauffeurs ben ik lid geworden van een aantal Bali Facebookgroepen. Hier kun je makkelijk zoeken op ervaringen of vragen stellen aan andere leden.

Vind je dit toch allemaal gedoe en wil je liever dat het gewoon voor je geregeld wordt? Dan zijn er vele aanbieders van complete reizen zoals bijvoorbeeld TUI, Riksjatravel of Sawadee. Hier kun je groepsrondreizen boeken, maar je kunt ook kiezen voor een complete reis die je individueel met je gezin maakt.

Kosten van vliegtickets naar Bali

De kosten voor een vliegticket variëren erg. Zo is de prijs erg afhankelijk van de tijd van het jaar en kun je buiten de schoolvakanties om geregeld prijzen van rond de 800 euro vinden. Wij zitten echter aan de meivakantie vast, waardoor wij uitkomen op 1030 euro per persoon. Eigenlijk een heel mooie prijs voor deze periode; je moet er alleen wat meer tijd voor uittrekken. Wij vliegen namelijk met de Chinese maatschappij Xiamen Air en hebben een behoorlijk lange overstap in Xiamen. Wanneer ik de vliegtickets boek (via Booking.com) is de overstap op de heenweg 4,5 uur en op de terugweg 5 uur. Echter wordt er voor vertrek het een en ander aangepast, waardoor de overstap op de heenweg 3 uur wordt en op de terugweg 6,5 uur. Een nadeel van vliegen met een goedkopere airline. Wil je sneller op je bestemming zijn en heb je meer budget? Kies dan voor Singapore Airlines, Qatar of Emirates.

Totale kosten vliegtickets: 4120 euro

Kosten van accommodaties op Bali

Wat betreft accommodaties op Bali kun je werkelijk alle kanten op. Wij kiezen voor een goede mix van overnachtingen. Ene keer wat luxer, andere keer wat meer basic. Het aanbod is echt gigantisch en je kunt jezelf behoorlijk verliezen in het zoeken naar leuke accommodaties. Ik wissel dan ook vele keren voordat we vertrekken; omdat ik de route ineens omgooi, omdat ik toch een leukere accommodatie zie of eentje met een betere ligging. Hieronder een overzicht van de plekken waar wij slapen. De prijs is voor 4 personen, per nacht:

Totale kosten accommodaties: 1156 euro

Localita House, leuke accommodatie op Bali
Localita House

Kosten van Grab (taxi) op Bali

Op Bali is er geen openbaar vervoer, maar vervoer regelen gaat erg makkelijk. Wij maken in Kerobokan, in Ubud en in Sanur veel gebruik van Grab. Grab is echt top; met de app bestel je een taxi die meestal binnen een paar minuten voor je neus staat. Vooraf zie je al wat de rit gaat kosten doordat je de eindbestemming in moet voeren. Handig!

Totale kosten Grab: 46 euro

Kosten van een chauffeur op Bali

Daarnaast boek ik voor een aantal dagen een chauffeur; op de dagen dat we van A naar B moeten maken we er meteen een dagje van en neemt de chauffeur ons mee naar mooie plekken. Daarnaast boek ik in Ubud ook nog een dagje een chauffeur voor sightseeing in de omgeving van Ubud. Op Nusa Ceningan boek ik nog een chauffeur voor een tourtje over het eiland. Daarnaast hebben we nog een aantal keren een taxi nodig op plekken waar geen Grab is, bijvoorbeeld op Lembongan. De meeste ritjes waren 150.000 IDR (ongeveer 8,5 euro).

  • Van Kerobokan naar Ubud, volle dag (9 uren): 60 euro
  • Dagje Ubud en omgeving (9 uren): 60 euro
  • Van Ubud naar Amed (8 uren): 50 euro
  • Van Amed naar Sanur (4 uren): 30 euro
  • Tourtje op Nusa Ceningan (4 uren): 25 euro

Totale kosten chauffeurs en korte taxiritjes: 250 euro

Kosten overtocht van Sanur naar Nusa Lembongan

Tijdens deze reis boek ik 3 overnachtingen op Nusa Lembongan, één van de kleine eilanden aan de oostkust van Bali. De overtocht boek ik bij Rocky Fast Cruise. Deze ferry brengt je binnen een half uur van Sanur naar het eiland en heeft een eigen haven aan de oostkant van Lembongan. Je vertrekt vanaf een pier en komt ook aan bij een pier, handig voor gezinnen en voor mensen die slecht ter been zijn.

Totale kosten overtocht Sanur – Nusa Lembongan (retour, 4 personen): 98 euro

Kosten van eten op Bali

Oehhh wat kun je op Bali lekker eten! En wat zijn er veel leuke restaurants om te eten, zeker in plaatsen als Sanur, Canggu, Amed en Ubud. Soms kun je gewoon niet kiezen! Voor onze begrippen is het eten echt goedkoop, zelfs wanneer je westerse maaltijden eet die voor Balinese begrippen duur zijn. Aangezien we twee of soms wel drie keer per dag (op Nusa Lembongan) in restaurants eten is het geen doen om alle etentjes hier op een rijtje te zetten, ik neem dus een gemiddelde.

We besluiten lekker te genieten en te eten waar we zin in hebben, al mijden we bijvoorbeeld in Sanur wel de restaurants waar hoofdgerechten boven de 120.000 IDR (rond de 7 euro) starten. We nemen iedere keer allemaal 1 gerecht, soms iets extra’s en bestellen meerdere drankjes per persoon (inclusief shakes). Gemiddeld zijn we per etentje tussen de 500.000 IDR en 600.000 IDR kwijt (rond de 30 euro) met hier en daar een uitschieter naar boven of beneden.

Totale kosten eten (4 personen, 14 dagen): 850 euro

Kosten bezienswaardigheden

Voor veel bezienswaardigheden op Bali betaal je entreegeld; zoals bijvoorbeeld voor watervallen en voor rijstvelden. De bedragen zijn meestal laag. Zo betaal je voor toegang tot Virgin Beach 15.000 IDR en rond de 20.000 IDR voor een waterval. Toegang tot Jatiluwih kost 50.000 IDR. Ook voor plekken met dayclubs betaal je vaak entree, of je hebt er een minimaal bedrag dat je per persoon moet uitgeven. Veel van dit soort plekken zoeken we eigenlijk niet eens op, al brengen we wel wat tijd door bij Alas Harum (50.000 IDR). De duurste bezienswaardigheid die ik samen met mijn dochter bezoek is de Bali Glass Bridge, waar een entreeticket 250.000 IDR kost (ongeveer 14 euro). Kinderen onder de 12 mogen voor de helft van de prijs op de brug.

Totale kosten bezienswaardigheden: 93 euro

Virgin Beach Bali
Virgin Beach

Kosten excursies, shows en tours

Wat betreft tours en excursies kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Wij hebben een vrij relaxte tijd op Bali, vinden de kinderen fijn en het bevalt mij eigenlijk ook heel goed. In de buurt van Ubud kijken we nog naar een Kecak & Fire Dance (150.000 IDR) en op Nusa Lembongan huren we privé een boort voor een snorkeltour (1.500.000 IDR). Ook huren we in Sanur een fiets voor 2 dagen (50.000 IDR per fiets).

Totale kosten excursies, shows en tours: 132 euro

Kosten Bali visum

Voor een verblijf op Bali heb je een visum nodig, wat je gemakkelijk online kunt aanvragen. De kosten bedragen rond de 30 euro per persoon.

Totale kosten visum (4 personen): 123 euro

Kosten toeristenbelasting

Vanaf februari 2024 moet je voor een verblijf op Bali ook een speciale toeristenbelasting betalen. Dit kun je bij aankomst op het vliegveld doen, maar ook vooraf online. Het aanvragen kan vanaf 3 dagen voor vertrek. De kosten bedragen 150.000 IDR (ongeveer 9 euro).

Totale kosten toeristenbelasting (4 personen): 36 euro.

Kosten vaccinaties voor Bali

Iets wat je zeker niet over het hoofd moet zijn zijn vaccinaties. Check vooraf goed of je zorgverzekering de kosten voor vaccinaties kan vergoeden. Wij zijn verzekerd bij Zilveren Kruis (aanvullend) en vaccinaties bij Vaccinatiepunt.nl worden vergoed, maar vaccinaties bij de GGD bijvoorbeeld niet. Valt het helemaal niet onder je dekking dan komen de kosten voor vaccinaties voor eigen rekening. Dat kan aardig oplopen, zeker wanneer je met het hele gezin op reis gaat. Zo kost een Rabiës vaccin 99 euro pp, hepatitis A 73 euro pp en ben je bang dat het smeren voor tijgermuggen niet voldoende is dan betaal je voor het nieuwe Dengue vaccin zelfs 147 euro pp.

Weet je nu al dat je volgend jaar een dergelijke reis gaat maken? Dan zou ik zeker kijken of het loont om je zorgverzekering aan te passen of om eventueel te switchen naar een andere aanbieder. Grote kans dat de extra kosten voor een uitgebreidere dekking lager zijn dan de kosten die je moet maken voor het vaccineren, zeker wanneer je met kinderen reist. De kosten die wij besparen bedragen ruim 780 euro, het is het uitzoeken dus zeker waard!

  • 2x consult volwassenen 29 euro pp
  • 2x vervolg consult volwassenen 18 euro pp
  • 2x consult kind 16 euro pp
  • 2x vervolg consult kind 11 euro pp
  • 1x DTP (man) 36 euro
  • 2x Hepatitis A (man en dochter) 73 euro + 49 euro
  • 1x Hepatitis A/B (zoon) 75 euro
  • 4x Rabiës (voor ons alle vier) 99 euro pp

Totale kosten vaccinaties: –

Wat kost een 14-daagse vakantie naar Bali met 4 personen?

In bovenstaand overzicht ben ik vast wel het een en ander vergeten. Denk aan een drankje tussendoor, een souvenirtje, een massage, Soffell (muggenspray, 18.000 IDR) of ergens nog een entreeticket. Een simpele rekensom vertelt me dat wij met het gezin (4 personen) twee weken op Bali geweest zijn voor een totaalbedrag dat onder de 7000 euro blijft. Vind je dit nog steeds aan de dure kant? Dan kun je gemakkelijk bezuinigen op eten door alleen lokale gerechten te eten, op accommodaties en uiteraard op excursies (al hebben wij er niet veel gedaan). Veel bezuinigen op vliegtickets gaat hem helaas niet worden, veel goedkoper zul je het in de schoolvakanties niet gaan krijgen.

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Als je doorklikt en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button