Bezoek de Bali Glass Bridge in Gianyar

Sinds eind 2022 heeft Bali er een nieuwe toeristische trekpleister bij: de Bali Glass Bridge, ook bekend als Blangsingah Glass Bridge. De glazen hangbrug is gebouwd in de regio Gianyar tussen de dorpen Blangsinga en Tegenungan in. Het is een behoorlijk toeristisch gebeuren maar omdat de brug vrij nieuw is en we er toch in de buurt zijn besluit ik er samen met mijn dochter een kijkje te gaan nemen.

Glazen brug over de Petanu rivier

Deze glazen brug op Bali is 200 meter lang en hij hangt ongeveer 40 meter boven de Petanu rivier. Je kunt aan beide kanten van de brug een entreeticket kopen waarna je zo vaak als je wilt heen en weer kunt lopen. Wij kopen onze tickets aan de Blangsinga kant, waar het erg rustig is. We krijgen stoffen slofjes aan en zetten onze eerste stappen op de brug. Het went al snel, over glas lopen en de diepte onder je zien. Al denk ik dat het voor mensen met hoogtevrees misschien wel een lastig dingetje kan zijn.

Het glas wordt aan de bovenzijde goed schoon gehouden, maar aan de onderzijde is inmiddels wat (stof)aanslag zichtbaar waardoor de doorkijk niet overal even helder is. We zijn benieuwd naar de glasplaten met sensoren, waar het lijkt alsof het glas breekt wanneer je er overheen loopt. Helaas lijken de platen aan beide zijden van de glazen brug niet te werken; er is geen gekraak en we zien het glas niet “barsten”.

Het echte vertier is aan de andere kant te vinden, merken we als we over de brug lopen. Muziek, bbq, een winkeltje en wat terrasjes vind je aan de kant van Tegenungan. Meteen is duidelijk dat deze kant dient als officiële toegang: het is hier een stuk drukker.

Omma Dayclub Bali

Vanaf de Glass Bridge heb je mooi zicht op Omma Dayclub Bali, een hippe plek waar je een dagje door kunt brengen met drankjes, lekker eten, een zwembad én mooi zicht op de Blangsinga waterval binnen handbereik.

Bali Omma dayclub

Blangsinga Waterfall / Tegenungan Waterfall

Als je de glazen brug bezoekt vanaf de Blangsinga zijde dan kom je hier waarschijnlijk ook weer terug. Loop dan zeker ook even naar de indrukwekkende Blangsinga Waterfall, ook wel bekend als Tegenungan Waterfall. De toegang tot de waterval vind je meteen naast de ingang van de glazen brug. Aangezien Blangsinga hoger ligt dan de waterval zijn er behoorlijk wat trappen die je af moet dalen om bij de waterval te komen. Onderweg kom je langs de gezellige Warung Yeh Batu, waar je uitkijkt op de bovenkant van de waterval.

Voor een meer spectaculair beeld zul je verder af moeten dalen over de trappen aan de zijkant van de waterval. Je kunt de waterval ook vanaf de andere zijde (Tegenungan) bezoeken. Voordeel hiervan is dat je hem meteen goed in beeld hebt, ook als je niet helemaal naar de onderkant van de waterval wilt afdalen.

Blangsinga Waterfall / Tegenungan Waterfall

Wat kost de Bali Glass Bridge?

Een bezoek aan de Bali Glass Bridge is voor Balinese begrippen niet goedkoop. Voor volwassenen kost een entreeticket 250.000 IDR* (iets meer dan 14 euro) en voor kinderen onder de 12 heb je een entreeticket voor de helft van de prijs. Je mag dan wel zo vaak je over de brug lopen en je zit niet vast aan een bepaalde tijdsduur.

Is de Bali Glass Bridge een bezoekje waard?

Wij vinden het zeker leuk om even heen en weer te lopen over de glazen brug en meteen een kijkje te nemen bij de ernaast gelegen waterval. Het is echter wel een erg toeristische toestand, zeker wanneer je later op de dag komt. Wanneer wij aankomen is het nog vroeg en zijn we de enige mensen op de brug. Een half uurtje later komen er een paar bussen met Chinese mensen aan en voelt het meteen chaotisch. Bovendien sta ik niet zo graag met heel veel mensen op de brug, ook al weet ik dat de brug sterk genoeg is om 250 mensen tegelijk te dragen.

De waterval is leuk om even mee te pakken, maar ook hier is het erg toeristisch. Ben je op zoek naar rustige watervallen dan is dit niet dé plek; dan zou ik kijken naar bijvoorbeeld de Ulu Petanu waterval of de Campuhan waterval.

Hou je wel van drukte en ben je in voor een dagje in een leuke club? Dan is dit misschien wel the place to be. ‘s Morgens meteen de glazen brug pakken en de rest van de dag relaxen met een drankje en hapje in het zwembad, met zicht op de waterval. Drie vliegen in één klap!

Glazen brug Bali

Prijspeil voorjaar/zomer 2024

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button