Wat neem je mee naar Bali? Paklijst en tips

Bali is een heerlijke bestemming in Indonesië om een vakantie door te brengen. Heerlijk eten, vriendelijke mensen en het weer is altijd lekker warm. Veel bagage hoef je dus niet mee te nemen, zul je denken. Toch zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken als je op vakantie naar Bali gaat. In dit artikel zetten we alles op een rijtje, zowel de voor de hand liggende items als de minder voor de hand liggende.

Wat voor kleding neem je mee naar Bali?

Bali heeft een tropisch klimaat dus neem voornamelijk lichtgewicht kleding mee die geschikt is voor warm weer. Denk aan korte broeken, luchtige shirts, zomerjurken en natuurlijk een dames bikini of andere zwemkleding. Vergeet niet om iets warmers mee te nemen voor de wat koelere avonden, zeker wanneer je in het binnenland in hoger gelegen gebieden verblijft. Stop comfortabele schoenen in je koffer voor sightseeing en laat zeker je slippers niet thuis. Neem een grote, dunne sjaal mee die je kunt gebruiken als rok voor een bezoek aan tempels, of koop hiervoor op Bali een sarong.

Zonnebrandcrème

De zon kan behoorlijk intens zijn in Bali, vooral tijdens de piekuren. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème met een hoge SPF meeneemt om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Vergeet niet regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of wanneer je veel zweet.

Insectenwerend middel

Muggen zijn vooral actief tijdens de avonduren en in gebieden met veel vegetatie. Neem dus een krachtig insectenwerend middel met DEET mee om jezelf te beschermen tegen beten. Overweeg ook het dragen van lichtgewicht kleding met lange mouwen en broeken om blootstelling aan muggen te minimaliseren.

EHBO-kit

Een basis EHBO-kit kan van pas komen voor kleine verwondingen of ongemakken tijdens je reis. Zorg ervoor dat je pleisters, ontsmettingsmiddel, pijnstillers, middelen tegen maag- en darmklachten (ORS) en andere benodigdheden bij je hebt. Als je specifieke medicatie gebruikt, zorg er dan voor dat je voldoende voorraad hebt voor de duur van je verblijf.

Waterfles

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven in het warme klimaat van Bali. Neem een herbruikbare waterfles mee die je gemakkelijk kunt bijvullen. Zorg ervoor dat je alleen flessenwater drinkt of water uit betrouwbare bronnen, om maagklachten te voorkomen. Bij veel accommodaties kun je gratis je drinkflessen bijvullen.

Persoonlijke verzorgingsproducten

Niet in alle accommodaties zijn shampoo en douchegel aanwezig. Vergeet daarom zeker niet om naast je tandenborstel en tandpasta persoonlijke verzorgingsproducten zoals shampoo, conditioner en zeep in te pakken.

Waterdichte tas of hoes

Als je van plan bent om het strand te bezoeken of watersporten te beoefenen, is het handig om een waterdichte tas of waterdichte hoes mee te nemen om je waardevolle spullen droog te houden. Dit kan je telefoon, camera, portemonnee en andere elektronica beschermen tegen water en zand. Overigens is een dergelijk tas of hoes niet alleen op deze plekken handig, ook tijdens een fikse regenbui zul je er blij mee zijn.

Internationaal (motor)rijbewijs

Als je van plan bent om een scooter of auto te huren om het eiland te verkennen, dan heb je een internationaal (motor)rijbewijs nodig volgens de lokale wetgeving. Zorg er ook voor dat je vertrouwd bent met de verkeersregels en -voorschriften van Bali voordat je de weg op gaat.

Reisverzekering en annuleringsverzekering

Sluit voor je vertrekt een goede reisverzekering met werelddekking af. Een dergelijke reisverzekering biedt dekking bij medische noodgevallen, verloren bagage, reisonderbrekingen en andere onverwachte gebeurtenissen. Een annuleringsverzekering is ook onmisbaar. Als je reis om vervelende redenen moet worden geannuleerd krijg je in ieder geval je geld terug.

Geschikte betaalpas

Om zonder zorgen geld op te nemen en te betalen op Bali is een betaalpas met werelddekking nodig. Daarnaast is het altijd fijn om een creditcard bij je te hebben. Denk je dat je veel gaat betalen met een pas in plaats van met cash geld? Overweeg dan de aanschaf van een WISE card; op deze betaalpas kun je lokale valuta zetten zodat je extra kosten bespaart.

Benodigde documenten om op Bali te verblijven

Ten eerste heb je voor een verblijf op Bali een geldig paspoort nodig dat na terugkomst nog zeker 6 maanden geldig is. Daarnaast moet je een visum aanvragen, toeristenbelasting betalen en een customer declaration formulier invullen bij aankomst. Tegenwoordig kan dit allemaal vooraf online gebeuren, dat scheelt weer tijd wanneer je aankomt op Bali.

Check vooraf welke vaccinaties nodig hebt

Helaas komen er in een groot deel van de wereld nare ziektes voor, zo ook in Indonesië. Belangrijk dus dat je goed beschermd op reis gaat! Voor Bali worden in ieder geval de DTP, BMR en hepatitis A vaccinaties aanbevolen. Tegenwoordig zijn er ook vaccinaties beschikbaar voor rabiës en dengue; win informatie in bij de GGD of op een ander vaccinatiepunt.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button