Verraders kasteel: Erenstein en Château de Beguin

Nederland was in 2021 in de ban van een nieuw programma: De Verraders. Meteen in de eerste aflevering van seizoen 1 viel de mooie locatie op, een prachtig middeleeuws kasteel. Super natuurlijk, zo’n plek voor een psychologisch avontuur vol verraad, leugens en manipulatie. Maar waar is dit kasteel van de verraders? Hoe heet dit kasteel en waar ligt het?

Kasteel Erenstein, kasteel van De Verraders

De Verraders is opgenomen in kasteel Erenstein. Dit mooie bouwwerk ligt in de Anstelvallei, in de gemeente Kerkrade. De naam Erenstein komt van de familienaam Van Ederen. Dit is de familie die het kasteel aan het begin van de 14e eeuw liet bouwen. Het kasteel doet sinds 2010 dienst als hotel en restaurant van hotelketen Fletcher.

Verraders kasteel: Erenstein - Reislegende.nl

Geschiedenis van kasteel Erenstein

Nadat in 1340 kasteel Erenstein werd gebouwd door de familie van Ederen werd het eeuwen lang bewoond door leden van deze familie. Doordat er getrouwd werd met leden van andere aderlijke families staat de naam van Ederen niet al die tijd als eigenaar/bewoner te boek. Namen als Huyn van Amstenrade en Von Spies Büllesheim volgen van Ederen op. Hierna kwam het kasteel in andere handen terecht.

Begin 1700, rond de periode dat het kasteel voor het eerst in andere handen terecht kwam, brak er een felle brand uit waardoor een aantal delen van het landgoed flink verwoest werden. De nieuwe eigenaar liet een zo goed als nieuw kasteel neerzetten, geheel in de toen populaire Louis XV- stijl. Twee eeuwen later, begin 1900, kwamen er Franse paters in het kasteel wonen. In 1940 kocht de gemeente Kerkrade het kasteel, waarna het tot 1961 diende als streekmuseum. In de jaren ’60 werd het gebouw ingrijpend gerestaureerd om vervolgens in handen te komen van de Camille Oostwegel Château Hotels & Restaurants groep. In 2010 kwam het in handen van Fletcher Hotel Group.

Geen spannende verhalen van ridders en schermutselingen voor deze plek, helaas. Wel een prachtige locatie waar eeuwenlang aderlijke families met trots hebben gewoond.

Verraders kasteel: Erenstein - Reislegende.nl

De Verraders, het programma

In het programma De Verraders verblijft een groep bekende Nederlanders in kasteel Erenstein, het “verraders kasteel”. Drie mensen krijgen de rol “verrader” opgelegd. De verraders bepalen elke aflevering welke “getrouwe” (een van de andere 15 kandidaten) die nacht “vermoord” zal worden. De 15 getrouwen hebben geen idee wie de verraders zijn, maar ze doen natuurlijk hun uiterste best om hier achter te komen. Dagelijks kunnen de getrouwen in “de Raad” proberen de verraders weg te stemmen. Overdag moeten alle kandidaten met elkaar spellen en opdrachten doen om samen zo veel mogelijk zilver bij elkaar te verdienen. Maar verdienen ze dit uiteindelijk voor de groep overgebleven getrouwen of gaat er een verrader in zijn eentje met de zilverschat vandoor?

Deelnemers seizoen 1 De Verraders

Deelnemers van seizoen 1 van De Verraders zijn Samantha Steenwijk, Loiza Lamers, Francis van Broekhuizen, Chatilla van Grunsven, Holy Mae Brood, Loek Peters, Kees Boot, Barbara Sloesen, Abbey Hoes, Steven Kazan, Diederik Jekel, Sinan Can, Kim Lammers, Jörgen Raymann, Edson da Graca, Gertjan Verbeek, Daan Nieber en Gaby Blaser.

De Verraders Videoland-editie

In december 2021 komt er een speciale Videoland-editie van De Verraders. De groep deelnemers in iets kleiner en in plaats van 8 afleveringen telt de Videoland-editie 6 afleveringen. Deelnemers van de Verraders Videoland-editie zijn: Tim Senders, Bettina Holwerda, Shelly Sterk, Envy Peru, Henk Grol, Amara Onwuka, Britt Scholte, Jay Francis, Ellen Hoog, Thijs Zeeman, Romana van Baaijen, Iliass Ojja. Ook de Videoland editie van De Verraders werd opgenomen in kasteel en om Erenstein.

Deelnemers seizoen 2 De Verraders

Op 1 april 2022 gaat seizoen 2 van De Verraders van start. Deelnemers van De Verraders seizoen 2 zijn: Stefano Keizers, Dionne Slagter, Babette van Veen, Carolina Dijkhuizen, Aran Bade, Ortál Vriend, Jamie Westland, Giel de Winter, Stella Bergsma, Frank van der Lende, Esmee van Kampen, Robbie Kammeijer, Sylvia Geersen, Steven Brunswijk, Frank Evenblij, Irene Moors, Toine van Peperstraten en Joep Sertons.

Deelnemers seizoen 3 De Verraders

Vanaf 1 maart 2023 kunnen we genieten van een nieuw seizoen van De Verraders. Deelnemers van De Verraders seizoen 3 zijn: Sunny Bergman, Thomas Cammaert, Herman den Blijker, Maria Fiselier, Billy Dans, Chahid Charrak, Betty Glas, Ferri Somogyi, Jan Slagter, Katinka Simonse, Noor Omrani, Nathan Rutjes, Jessie Maya, Pernille La Lau, Irene van de Laar, Sander Huisman, Noël van Kleef, Jordy Huisman, en Giorgio Hokstam.

Opnamelocatie seizoen 3 De Verraders: Château de Beguin

Het derde seizoen van de Verraders werd opgenomen in Château de Beguin in Lurcy-Lévis, middenin Frankrijk. Château de Beguin werd gebouwd in de 11e eeuw en het ligt op de grens tussen de regio’s Bourgogne en Auvergne. Zou je hier wel eens een paar nachten willen slapen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Opnamelocatie seizoen 4 De Verraders: Château de Beguin

Vanaf 16 februari 2024 is het nieuwe, vierde seizoen van De Verraders te zien op televisie. Dit jaar steekt het programma iets anders in elkaar. Dat wil zeggen, in dit vierde seizoen zijn de deelnemers allemaal onbekende deelnemers. Dit seizoen wordt net als het derde seizoen opgenomen in het Franse Château de Beguin. Overnachten op deze mooie plek? Bekijk de mogelijkheden.

Overnachten in het Verraders kasteel Erenstein

Ben je helemaal in de ban van het programma en wil je zelf ook eens overnachten in de Limburgse carréhoeve waar seizoen 1 en 2 werden opgenomen, omgeven door barokke tuinen en slotgracht? Dat kan! Kasteel Erenstein heeft 45 luxe hotelkamers, waaronder 12 suites en een appartement. Bekijk hier de mogelijkheden.

Maastricht ligt niet ver van kasteel Erenstein en ook het Drielandenpunt en de mooie dierentuin GaiaZOO liggen in de buurt. In de Anstelvallei kun je prachtig fietsen en wandelen en ook een bezoekje aan een van de buurlanden behoort tot de mogelijkheden. Een super leuke plek voor een weekendje weg dus!

*Foto’s via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button