Andalusië ontdekken in 5 dagen: route en tips

Andalusië is een van mijn favoriete regio’s in Spanje. De landschappen, de sfeer, de bezienswaardigheden, het eten en de bezienswaardigheden; Andalusië heeft veel te bieden. Tijdens mijn roadtrip door Andalusië ontdek ik samen met een vriendin in een paar dagen tijd ontzettend veel. In dit artikel deel ik tips voor Andalusië ontdekken in 5 dagen en laat ik zien welke bezienswaardigheden in dit deel van Spanje je eigenlijk niet mag missen.

Wat te doen in Andalusië?

In Andalusië is veel te doen en te zien. Je kunt er prachtige wandelingen maken, mooie autoroutes volgen, oude steden met o.a. Moorse invloeden bezoeken en heerlijk eten. Daarnaast kun je in Andalusië natuurlijk niet om de Flamenco muziek, het stierenvechten en de Iberische paarden heen. Veel steden kun je ontdekken ontdekken tijdens een fietstour met Nederlandse gids. Een superleuke manier om een stad te leren kennen. Je ziet veel en krijgt ook nog eens leuke achtergrondinformatie.

Andalusië ontdekken in 5 dagen tijd

De beste manier om Andalusië te ontdekken is wat mij betreft met de (huur)auto. Trek je lang uit voor je vakantie in Andalusië dan kun je natuurlijk met eigen auto naar Spanje rijden. Binnen nog geen 23 uur rij je van Utrecht naar Malaga. Ver? Ja, best wel. Maar ik ken genoeg mensen die naar het zuiden van Spanje rijden met de auto. Voor de 5 dagen dat wij Andalusië gaan ontdekken is dat natuurlijk niet te doen. We vliegen met Transavia naar Malaga en huren een auto bij Sunny Cars, ideaal door de all-in formule waarbij je meteen voor alles verzekerd bent. Van tevoren stippelen we onze route helemaal uit en boeken we de accommodaties. We hebben een behoorlijk strakke planning; we willen er alles uit halen.

Lees ook: 14-daagse rondreis door Andalusië, route en tips

Autoroute door Andalusië

Onze route zal vanuit Malaga eerst richting Antequera gaan. Van daaruit naar Caminito del Rey en vervolgens naar Sevilla. Na ons verblijf in Sevilla rijden we door naar Cadiz en daarna gaan we richting Ronda. Vanuit Ronda gaan we weer naar Malaga om de auto in te leveren en vliegen we terug naar Amsterdam.

El Torcal de Antequera

Als we aankomen op de luchthaven van Malaga is het begin van de ochtend. We pikken de huurauto op en rijden in een uurtje naar El Torcal de Antequera, waar we een wandeling willen maken. Het is inmiddels al lunchtijd en we eten iets op het terras van het informatiecentrum, met uitzicht op de prachtige rotsformaties van El Torcal. Wat niet zo handig is: het is nu op het heetst van de dag en wij gaan een wandeling maken. We nemen veel water mee en gaan ervoor. Lees in dit artikel meer over onze wandeling in El Torcal de Antequera.

Wandelen in El Torcal de Antequera - Reislegende.nl

Overnachten in Carratraca

Na de wandeling en een drankje rijden we in een uurtje naar het kleine, authentieke plaatsje Carratraca voor onze overnachting. Het is een behoorlijke uitdaging om onze huurauto te parkeren in een van de smalle en vooral steile steegjes. Het huisje waar we overnachten is leuk en heeft een fijn terras. De volgende ochtend heeft iemand onze auto klem gezet maar met 100x heen en weer sturen lukt het ons toch om van ons parkeerplekje af te komen.

Carratraca - Andalusië ontdekken in 5 dagen: route en tips - Reislegende.nl

Caminito del Rey

De reden dat we gekozen hebben voor een overnachting in Carratraca is dat het dichtbij Caminito del Rey ligt. Voor de wandeling over het “koningspad” hebben we een tijdslot dus we willen zorgen dat we er op tijd zijn. Het is 20 minuten rijden naar de plek waar we kunnen parkeren en daarna neemt het zoeken naar een vrij plekje nog wat tijd. De wandeling is super en echt gaaf om mee te maken. Ondanks de enorme hitte! Lees hier meer over onze Caminito del Rey wandeling.

Spectaculaire wandeling Caminito del Rey Andalusië - Reislegende.nl

Sevilla

Na ons Caminito del Rey avontuur rijden we in twee uurtjes naar Sevilla. Onze Airbnb accommodatie ligt in het zuidwesten van Sevilla, iets buiten het centrum. We slapen bij iemand in huis, hebben een eigen ingang, slaapkamer en badkamer. Iedere ochtend staat er een ontbijtje klaar, perfect! Van de accommodatie is het 20 minuten lopen naar het centrum. We blijven twee nachten in Sevilla en ontdekken de stad onder meer op de step. Lees hier meer over ons bezoek aan Sevilla.

Plaza de América - Sevilla tips: 15 dingen om te doen en te zien - Reislegende.nl

Cádiz

Vanaf Sevilla is het vijf kwartier rijden naar Cádiz. In Cádiz hebben we een fietstour geboekt met Bajabikes. Het vinden van de juiste parkeerplaats vlakbij het meeting-point is een ramp en elke keer komen we ergens middenin het centrum terecht in super smalle straatjes waarvan we ons afvragen of we er wel met de auto mogen komen. Een tip dus als je naar Cádiz gaat met de auto: parkeer net even buiten het centrum. Het is niet groot, dus je hoeft nooit ver te lopen. Lees hier meer over onze fietstour in Cádiz.

Cadiz bezienswaardigheden en tips - Reislegende.nl

Montecorto

Aan het einde van de dag rijden we in anderhalf uur naar het kleine plaatsje Montecorto. De weg er naartoe is mooi, zeker in de buurt bij Zahara de la Sierra waar de weg langs het reservoir loopt. We slapen in Montecorto in een te gekke B&B in een prachtige setting waar we allebei het liefst veel langer zouden blijven.

Tip overnachten in Ronda: B&B El molino del abuelo Montecorto Reislegende.nl

Ronda

Ronda is onze laatste stop in Andalusië. Vanaf Montecorto is het 25 minuten rijden naar Ronda en we zorgen dat we rond half 10 ter plaatse zijn. We ontbijten op een terrasje en gaan vervolgens de hele dag Ronda ontdekken. Lees hier meer over ons bezoek aan Ronda.

Murallas Del Carmen - Wandelroute langs 22 Ronda bezienswaardigheden - Reislegende.nl

Vlucht van Malaga naar Amsterdam

Aan het einde van de middag vertrekken we uit Ronda en rijden we in anderhalf uur naar de luchthaven van Malaga. Om 21.00u vertrekt onze vlucht terug naar Nederland. Andalusië ontdekken in 5 dagen is wat ons betreft goed gelukt!

Een rondje Andalusië de andere kant op

Zin in een ander rondje? Dan kun je ook kiezen voor een rondje rechtsom. Na El Torcal de Antequera rij je naar Granada, waar je het prachtige Alhambra kunt bezoeken. Vervolgens bekijk je in Guadix de beroemde grotwoningen. In Tabernas kun je vervolgens echte woestijn filmlocaties bezoeken waar al honderden films zijn opgenomen. Je kunt zelfs slapen in Fort Bravo, op een echte filmset. Ook de wandeling naar de oase van Lawrence of Arabia is hier een aanrader. Lees wat je nog meer kunt doen in de Tabernaswoestijn. De Sierra Nevada wacht daarna, hier kun je de mooie bergpas A337 kunt rijden. Pak de leuke plaatsen Nerja en Frigiliana mee op weg terug naar Malaga!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button