The White Lotus (seizoen 2) filmlocaties op Sicilië

Je kent hem vast wel, The White Lotus. De HBO serie over bijzondere gasten en medewerkers van een luxe hotel op een adembenemend mooie plek is een ware hit. Het tweede seizoen van de serie werd opgenomen op Sicilië. Was je eerder al eens op Sicilië of ben je na het kijken van de serie op dit Italiaanse eiland geweest? Dan kun je er niet omheen: je herkent plekken waar is gefilmd. Eigenlijk best veel plekken! In dit artikel zet ik een paar The White Lotus filmlocaties op een rijtje.

The White Lotus Resort & Spa

Het Four Seasons Hotel San Domenico Palace in Taormina doet in de serie dienst als The White Lotus Resort & Spa. San Domenico Palace is een groot, luxe hotel met twee vleugels. Een van de twee vleugels, de Tuinvleugel, is een voormalig klooster uit de 15e eeuw. Alles wat je bij een ultra luxe hotel verwacht vind je hier. Je moet wel in de buidel tasten voor een verblijf in San Domenico. Een overnachting in een tweepersoonskamer start ongeveer bij 1300 euro buiten het hoogseizoen. Wil je echt eens gek doen dan kun je een verblijf boeken in een suite met meerdere leefruimtes, zicht op het Griekse theater van Taormina en een (buiten)dompelbad. Kosten: in het laagseizoen, als je geluk hebt, rond de 6500 euro.

The White Lotus filmlocaties Four Seasons San Dominicus Sicilie Reislegende

Cefalù

Het prachtig gelegen Cefalù komt meteen in de openingsscène in beeld en zal gedurende de serie veel vaker te zien zijn. Het strand met de typisch blauw-witte parasols (op Google Maps aangegeven als Strandpromenad i Cefalù) zie je vaak terugkomen, met op de achtergrond Cefalù stad met zijn indrukwekkende en in het oog springende Duomo di Cefalù.

In aflevering 6 zitten Portia (Haley Lu Richardson) en Jack (Leo Woodall) op de pier van Cefalù. Zo zie je het kleine strand met gekleurde bootjes van de andere kant met op de achtergrond het langgerekte strand waar (bijna) alle andere strandscènes zijn opgenomen (Strandpromenad i Cefalù).

Oude Griekse theater

In aflevering 2 komt het oude Griekse theater, een van de meest bekende bezienswaardigheden in Taormina, mooi in beeld. Bert (F. Murray Abraham) bezoekt het theater samen met zijn zoon Dominic (Michael Imperioli), kleinzoon Albie (Adam DiMarco) en vriendin Portia (Haley Lu Richardson).

Grieks theater Taormina The White Lotus filmlocaties op Sicilie Reislegende

Taormina baai

Aan het begin van aflevering 1 zie je naast het hierboven genoemde strand ook de baai van Taormina langs komen, wanneer de White-Lotus boot met gasten aan komt varen. Een in het oog springend gebouw is Chiesa Parrocchiale Santa Maria Immacolata, een kerk met een heel spits dak. Kom je toevallig op deze plek en is het tijd voor een lekkere maaltijd? Dan kan ik je Trattoria da Antonio zeker aanraden. De pasta met gamba’s en pistache pesto is hier goddelijk lekker!

The White Lotus filmlocaties Sicilie baai van Taormina Reislegende

Public Garden Taormina

Het stadspark van Taormina, Public Garden Taormina, zie je verschillende keren voorbij komen in een sfeerbeeld. Het gaat dan meestal om een close-up van een fontein of deel van een gebouw, met veel tegenlicht, waardoor je het niet snel herkent. Als je goed kijkt herken je echter de bouwstijl van de bouwwerken in dit mooie park.

The White Lotus filmlocaties op Sicilie Reislegende

Torre dell’Orologio e Porta di mezzo

Taormina heeft meerdere stadspoorten en Torre dell’Orologio e Porta di mezzo is er daar eentje van. Je ziet deze poort voorbij komen wanneer Ethan (Will Sharpe) ‘s morgens vroeg gaat hardlopen en ook lopen Mia (Beatrice Grannò) en Lucia (Simona Tabasco) onder de poort door tijdens het bekijken van etalages (aflevering 2). Overigens komt de poort ook weer in beeld als Albie (Adam DiMarco) en Portia (Haley Lu Richardson) uit eten gaan in restaurant “Italian Dream”, wat in het echte leven de naam Ristorante Baronessa heeft.

The White Lotus filmlocaties op Sicilie stadspoort Taormina Reislegende

Porta Messina

Een andere stadspoort die duidelijk in beeld komt is Porta Messina wanneer Lucia (Simona Tabasco) en Albie (Adam DiMarco) ‘s avonds lopend door de stad een ijsje eten en Lucia een “bekende” tegenkomt.

Taormina Porte Messina The White Lotus filmlocaties op Sicilie Reislegende

Noto

Harper (Aubrey Plaza) en Daphne (Meghann Fahy) gaan in aflevering 3 samen weg en huren een prachtige palazzo in Noto. In werkelijkheid is het landgoed dat je in beeld ziet Villa Tasca in Palermo en niet in Noto. Noto komt echter wel mooi in beeld. Harper en Daphne lopen de trappen af voor Chiesa di San Francesco d’Assisi all’Immacolata waarna Daphne gaat pinnen. Daarna zitten ze op het terras van La Cattedrale Pizzeria, naast Palazzo Ducezio met op de achtergrond de indrukwekkende Cattedrale di San Nicolò.

The White Lotus filmlocaties op Sicilie Noto Reislegende

The White Lotus Beach Club

In aflevering 4 zijn veel scènes opgenomen in The White Lotus Beach Club. In werkelijkheid is dit het restaurant van UNAHOTELS Capotaormina: restaurant Le Grand Bleu. Ook het afgelegen strandje hoort bij dit hotel. Het is een strand dat via een tunnel te bereiken is. Eenmaal op het strand heb je prachtig zicht op het eilandje Isola Bella.

Castello Degli Schiavi

Bert (F. Murray Abraham) neemt zijn zoon Dominic (Michael Imperioli), kleinzoon Albie (Adam DiMarco) en vriendin Portia (Haley Lu Richardson) mee naar Castello Degli Schiavi, het landgoed dat in twee The Godfather films te zien was en bekend staat als Villa Corleone. Het landgoed ligt ten zuiden van Taormina en is niet vrij toegankelijk; je kunt er wel met een begeleidde tour naartoe.

Isola Bella

In aflevering 7 zie je Daphne (Meghann Fahy) en Ethan (Will Sharpe) via een smalle strook zand richting het eilandje Isola Bella lopen. Isola Bella ligt in een beschermd natuurgebied. Volgens velen is dit het mooiste eilandje langs de kust van Sicilië.

Bam Bar

De manager van The White Lotus Hotel, Valentina (Sabrina Impacciatore), rent ‘s morgens Bam Bar in voor een kop koffie (aflevering 3). Bam Bar ligt op een leuke plek in Taormina, omgeven door leuke restaurants. Zelf eet ik aan de overkant van Bam Bar, in Ristorante Myle e I Suoi Sapori. Een aanrader!

Etna

Als je niet weet waar de serie is opgenomen wanneer je start met kijken, zul je toch snel zien dat de filmlocatie Sicilië is. De Etna is in veel scènes prominent in beeld en dat is echt mooi. Het is zó typerend voor dit Italiaanse eiland! Zeker weten dat je na het zien van The White Lotus ook deze kant op wilt.

The White Lotus filmlocaties op Sicilie Etna Reislegende

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button