Shows in Europa-Park; pak ze zeker mee tijdens een bezoek

Dit jaar zijn we in de meivakantie weer in Europa-Park, een fantastisch attractiepark in het Duitse Zwarte Woud. Bij ons echt favoriet! Eerder vertelde ik al dat een bezoek aan Europa-Park ideaal is als tussenstop op weg naar zuidelijker gelegen bestemmingen. Europa-Park is bij de meeste mensen misschien bekend om de vele spectaculaire achtbanen. Maar het park heeft veel meer te bieden dan alleen duizelingwekkende rollercoasters. Denk aan de sprookjesachtige waterwereld Rulantica, aan indrukwekkende YULLBE VR-belevingen, fine dining (Eatrenalin) én mooie shows. En juist over dat laatste wil ik het in dit artikel hebben. De shows in Europa-Park zijn de laatste jaren een beetje langs me heen gegaan, maar tijdens ons laatste bezoek hebben we er echt de tijd voor genomen.

Over de shows in Europa-Park

Je verwacht het misschien niet zo snel tussen al die zinderende achtbanen en toffe attracties, maar in Europa-Park kun je veel verschillende soorten shows bekijken. Zo zijn er shows met paarden en ridders maar je kunt je ook vergapen aan de kunsten van acrobaten, goochelaars en schaatsers. Het is bijna onmogelijk om alle shows te bezoeken, zelfs wanneer je een paar dagen in Europa-Park bent. Bij elkaar opgeteld kun je namelijk rond de 23 uur aan shows per dag aan shows bekijken. Shows waaraan honderden artiesten meewerken. Wil je dus shows bekijken in Europa-Park, dan zul je keuzes moeten maken.

Shows die wij bezoeken in Europa-Park

Keuzes maken is niet altijd makkelijk natuurlijk. Wat het een stuk makkelijker maakt is dat de meeste shows meerdere keren op een dag te zien zijn. In de app van Europa-Park kun je precies zien hoe laat een show aanvangt en waar je precies moet zijn. Zo kun je ‘s morgens al goed een aantal shows inplannen voor op de dag. Hieronder de shows die wij bezoeken in Europa-Park.

Funny Library

In het Globe Theater op Victoria Square (Engeland) kun je kijken naar de show Funny Library. In deze show duikt een man de bibliotheek in en vindt een mooi boek. Alles wat er beschreven staat in het boek komt tot leven op het podium. Acrobatiek, danseressen, een super grappige goochelaar.. Noem maar op!

Het Globe theater op zich is al een belevenis. Twee verdiepingen met houten bankjes liggen rondom een mooi, klein podium. Het theater is een replica van het bekende Globe Theatre in Londen, een theater dat ook wel bekend staat als Shakespeare Theatre. Er passen bijna 600 mensen in; het komt dus niet zo vaak voor dat je er niet meer bij kunt.

Surpr‘Ice presents GalaXia

GalaXia is een show vol met internationale, professionele kunstschaatsers. Je kijkt hier niet alleen naar mooie kunsten op het ijs maar ook naar gave lichteffecten en acrobatiek. Er is zelfs een robot die geregeld langs komt in de show. Ook voorafgaand aan de show word je tijdens het wachten al beziggehouden door een grappige entertainer. De ijsshow is toch wel een beetje het pareltje van de Europa-Park shows.

De show vindt plaats in het ijsstadion, in het Duitse themagebied. Er is plaats voor maar liefst 1600 mensen. Echt een serieus grote hal!! Waar je precies zit maakt niet zo veel uit, je kunt het ijs vanaf iedere plek goed zien.

De terugkeer van de Sultan

Hou je van vervlogen tijden, van ridders te paard en van mooie jonkvrouwen? Dan is de Spaanse arena in Europa-Park the place to be. In de show De terugkeer van de Sultan kun je veel actie, vechtpartijen met zwaarden en zeker ook grappige taferelen verwachten. Ruiters te paard rijden dicht langs het publiek en ook stunts op de paarden blijven niet uit. Erg leuk om naar te kijken!

Zoals de naam al doet vermoeden ligt de Spaanse arena in het Spaanse themagebied. Ook hier kunnen bijna 1500 mensen tegelijk kijken naar de show. Er wordt goed aangegeven aan welke kant van de arena je in de zon zit en aan welke kant in de schaduw. Een heerlijke plek om met mooi weer te genieten van een show in de buitenlucht.

Limerick Bubbles

Wat je allemaal kunt doen met zeepbellen zie je in de show Limerick Bubbles. Meester Hammou Bensalah maakt de mooiste creaties van zeepsop. Hij maakt ze niet alleen maar past ze aan, laat ze bewegen of kopieert ze. Ontzettend knap en leuk om naar te kijken. De show met de zeepbellen vindt plaats op Limerick Castle stage, in het Ierse themagebied.

Show met zeepbellen in Europa Park Limerick Bubbles - Reislegende.nl

Ed’s Adventure Parade

Een show die je echt niet mag missen in Europa-Park is Ed’s Adventure Parade. In deze parade komt uiteraard Ed langs voor een meet & greet met zijn fans. Daarnaast zijn er mooie praalwagens te zien en lopen er vele acrobaten en entertainers mee in de stoet. Zeker even meepikken wanneer je in de buurt bent. In de Europa-Park app staat precies aangegeven welke route de parade volgt.

Weense Waterwals

In het themagebied Oostenrijk kun je meerdere keren per dag kijken naar een show met waterfonteinen. De tientallen fonteinen spuiten het water tot wel 40 meter hoog op de maat van muziek van Mozart, Strauss en Falco. Overdag is het al mooi om naar te kijken maar ‘s avonds misschien nog wel veel indrukwekkender; dan komen er namelijk ook nog kleurtjes bij kijken. Kijk naar de Weense Waterwals vanaf het Seehaus terras of neem plaats op een bankje naast de grote vijver.

Europa Park shows Weense Wals - Reislegende.nl
Europa Park Weense Wals show Oostenrijks themagebied - Reislegende.nl

Nog veel meer shows te zien in Europa-Park

Naast bovengenoemde shows zijn er nog meer shows te zien in Europa-Park, té veel om tijdens ons bezoek allemaal te bekijken. In Spanje kun je kijken naar Flamenco dansers en danseressen (Ritmo Flamenco) of naar marionettenspelers die het bekende verhaal van Carmen ten tonele brengen (Baila, Carmen, baila!).

Hou je van magie, dan is het Europa-Park theater in het Italiaanse themagebied de plek waar je moet zijn. Vincent Vignaud zorgt hier samen met het Europa-Park showballet voor een show vol magie en illusie (Secret). In Traumzeit Dome kun je alvast een voorproefje krijgen van het nieuwe themagebied Kroatië. Uitvinder Nikola Tesla neemt je in de 360° film Nikola Tesla’s Beautiful Croatia mee op ontdekkingstocht door Kroatië, zijn thuisland.

Ook voor de kleinsten onder ons zijn er mooie shows te zien. Ed verwelkomt kinderen in zijn JUNIOR CLUB Studio’s om hen samen met zijn bende te vermaken en ook zijn er diverse (4d) films te bekijken in het park, zoals Fina & The Yonis en Happy Family Next Level 4D.

Combineer Europa-Park met je vakantie

Zoals ik aan het begin van dit artikel al vertelde zijn er veel mensen die Europa-Park combineren met hun vakantie, Europa-Park is namelijk dé perfecte tussenstop op weg naar je zuidelijker gelegen vakantiebestemming. Ook is het leuk om een bezoek aan het park te combineren met een verblijf in de Elzas. Steden als Colmar, Kaysersberg en prachtige wijndorpen liggen immers op ongeveer een uurtje afstand (met de auto). Zo maken wij een roadtrip door de Vogezen en pakken op deze manier Europa-Park mee. Door de centrale ligging is er veel mogelijk!!!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button