Vanuit Duitsland met de boot naar Finland, met eigen auto

Finland is niet meteen het eerste land waar je aan denkt wanneer je met eigen auto naar de sneeuw wilt. Uiteraard is het mogelijk, maar een afstand van ruim 2200 kilometer (Utrecht-Helsinki) drukt een behoorlijke stempel op de feestvreugde. Niet getreurd! Er is een goede manier om makkelijker en vooral relaxter met eigen auto naar Finland af te reizen: met de boot. Hierdoor is Finland dichterbij dan je denkt.

Met de boot naar Finland, met eigen auto

Tussen het Duitse Travemünde en het Finse Helsinki zorgt Finnlines voor een geheel verzorgde overtocht met eigen auto. De overtocht duurt ongeveer 30 uur, waarbij je op de heenweg twee nachten doorbrengt op de boot en op de terugweg 1 nacht. Tel daar de reistijd van Nederland naar Travemünde bij op ( 6 uur) en een simpele rekensom laat zien dat je op deze manier binnen 36 uur in Finland kunt zijn. Van de 36 uur breng je ook nog eens een groot deel slapend door… ideaal, slapen moeten we immers toch!

Wat je allemaal kunt doen in winters zuid-Finland

Dat het zuiden van Finland in de winter niet onder doet voor het veel noordelijker gelegen Lapland heb je al eerder kunnen lezen in de artikelen over mijn wintervakantie in zuid-Finland. Je kunt hier nagenoeg alles doen wat je in Fins Lapland kunt doen. Het grote voordeel is dat het veel uitgestrekter en rustiger is in het zuiden van Finland. Hierdoor waan je je vaak alleen in winter wonderland, iets wat in het drukke Lapland een stuk lastiger is. Activiteiten in de sneeuw zijn in zuid-Finland goed te combineren met cultuur snuiven. Dit deel van het land staat ook nog eens bekend om het fantastische eten en bovendien zijn de prijzen een stuk vriendelijker dan in het noorden. Ben je dan ook nog eens met eigen auto, kun je helemaal je eigen plan trekken!

In de winter naar Lakeland in Finland - Reislegende.nl

Reis naar het zuiden van Finland met Voigt Travel

Zie je zo’n reis naar zuid-Finland wel zitten maar vind je het omslachtig om deze zelf in elkaar te zetten? Overweeg dan om je reis bij Voigt Travel te boeken. Voigt Travel neemt je mee naar de mooiste winterse bestemmingen in het noorden, geheel verzorgd.

Het aanbod van Finland winterreizen met Voigt Travel is heel divers. Zo kun je bijvoorbeeld alle typisch Finse activiteiten doen als je kiest voor een winteravontuur Himos Bungalows. Denk aan het maken van een sneeuwscooter safari, een huskyfarm bezoeken, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen, skiën en langlaufen. En dat allemaal vanuit je authentieke Finse bungalow mét privé-sauna in de Finse wintersportplaats Himos.

Finland lakeland, frozen lakes in winter - AllinMam.com

Liever meer rust? Dan is het Finse Lakeland the place to be. Hier geniet je van eindeloze vergezichten over uitgestrekte, bevroren meren. In dit gebied kun je naar hartelust sneeuwschoenwandelen, tochten maken op een fatbike, langlaufen, ijsvissen en schaatsen. Met de reis winteravontuur duizend meren en Helsinki combineer je deze winterse activiteiten in het rustgevende merengebied met het bruisende Helsinki; een plek die je natuurlijk niet over wilt slaan bij een bezoek aan het zuiden van Finland.

Boek je de reis winteravontuur Sahalahti? Dan geniet je van luxe, volpension én van fantastisch eten. Het restaurant van Sahalahti is een van de beste restaurants in dit deel van zuid-Finland. In 2024 is de regio zelfs European Region of Gastronomy! Nu draait het natuurlijk niet allemaal om luxe, maar zeker ook om leuke activiteiten in de sneeuw. Tijdens deze reis zul je gaan ijsvissen en kom je op de juiste plek met een wel heel bijzonder vervoersmiddel: de sneeuwstep. Ook icefloating staat op het programma. Je loopt in een thermopak net zo lang op het ijs tot je er doorheen zakt. Geen paniek: het thermopak zorgt ervoor dat je blijft drijven én dat je droog blijft. Een heel bijzondere ervaring kan ik je vertellen!

Arctic floating Varjola, Finland - AllinMam.com

Een reis naar Finland met eigen auto zorgt voor veel vrijheid

Een reis naar Finland met eigen auto maken heeft veel voordelen. Je hebt niet te maken met bagage restricties, die je wel hebt als je gaat vliegen. Het bespaart veel tijd, je hoeft immers niet uren van tevoren op het vliegveld te zijn. Bovendien hoef je na aankomst op je bestemming niet te wachten op je huurauto. Met een eigen auto kun je meenemen wat je wilt, je eigen stops inplannen en je eigen tempo bepalen. Hoe fijn is dat?

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button