Rijden op een mini sneeuwscooter in Lapland; toffe activiteit voor kinderen

Als je in de winter naar het hoge noorden van Finland op vakantie gaat staat rijden op een sneeuwscooter vast en zeker op je to-do list. Niet zo gek, want een tocht maken met een sneeuwscooter is een van de meest populaire dingen om te doen in Lapland. Reis je met je gezin? Dan mogen kinderen achterop als ze groot genoeg zijn om hun voeten plat op de voetensteun te zetten. Lukt dat niet, dan rijden ze mee in een slee achter de sneeuwscooter van de gids. Een superleuke en onvergetelijke ervaring natuurlijk. Maar, er is iets dat misschien wel nog leuker is voor kinderen: zelf rijden op een mini-snowmobile!

De leukste activiteit voor onze kinderen in Lapland

Als wij verblijven in Fell Centre Kiilopää in Saariselkä ondernemen we veel leuke activiteiten in de sneeuw. Een van die activiteiten is sleeën op Pulkkamäki, de langste sleebaan van Finland. Uiteindelijk eindigt sleeën op deze toboggan run bij de kinderen in de top 3 met leukste activiteiten in Lapland. De eerste plek gaat zonder twijfel naar het zelf rijden op een mini sneeuwscooter, wat ook in Saariselkä mogelijk is.

Mini sneeuwscooter parcours in Saariselkä

Niet ver bij onze accommodatie (Fell Centre Kiilopää) vandaan ligt Northern Lights Village, waar in een klein bos een parcours is uitgezet speciaal voor kinderen die rijden op een mini snowmobile. Ik boek de activiteit vooraf, omdat ik geen idee heb hoe druk het zal zijn. Als we er aan komen blijkt echter dat er maar twee mini snowmobiles zijn. Ook zijn er geen boekingen voor of achter ons. De kinderen krijgen een goed passende helm en kunnen meteen op de sneeuwscooter stappen. Onwijs leuk, die kleine sneeuwscooters! Voor de oudste (dan 12 jaar oud) kan het nog net, de jongste (dan 10) past er perfect op. De verhuurder vertelt dat kinderen al op de mini sneeuwscooters mogen rijden vanaf 8 jaar oud.

Er hoeft niet geschakeld te worden op de mini sneeuwscooters, alles gaat automatisch. Gas geven, sturen en remmen is alles wat ze moeten doen. Het gaat natuurlijk niet hard, vergeleken met de sneeuwscooters waar volwassenen op rijden. Maar hard genoeg voor de kinderen! Belangrijk is dat ze het parcours volgen want zodra er een bochtje wordt gemist staan ze vast in de diepe sneeuw. Dat is best gedoe, vinden ze zelf ook, dus er wordt na twee keer vastzitten goed op gelet.

Boek mini sneeuwscooter avontuur bij Northern Lights Village

Het is altijd handig om vooraf iets te boeken, omdat je dan weet waar je aan toe bent. Het is ook niet zo dat er bij Northern Lights Village tien mini sneeuwscooters staan te wachten op kinderen die het parcours willen afleggen; tijdens ons bezoek zijn er twee mini snowmobiles beschikbaar. Het parcours heeft een lengte van 200 meter, ook niet handig (en veilig) als daar meer dan twee kinderen tegelijkertijd rond crossen. De mini sneeuwscooters zijn te huur voor 30 minuten, 60 minuten of zelfs langer. Een helm, thermokleding, handschoenen, boots en benzine zijn bij de prijs inbegrepen.

Onze kinderen rijden een uur lang op de mini sneeuwscooters rond. Geen idee hoe vaak ze het 200 meter lange parcours afleggen, maar ze kunnen er niet genoeg van krijgen. Een onvergetelijke ervaring in Lapland voor kinderen, dat is zeker!

Activiteit voor kinderen in Lapland mini sneeuwscooter - Reislegende.nl

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button