Klein Venetië van Gran Canaria: Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een klein kustplaatsje in het zuiden van Gran Canaria. Je vindt hier witgepleisterde huizen met kleurrijke gevels en kozijnen. In de smalle straatjes van Puerto de Mogán zijn de muren van de huizen behangen met felgekleurde Bougainville. Er is een gezellige jachthaven én je vindt er een aantal kanaaltjes; niet zo gek dus dat Puerto de Mogán bekend staat als klein Venetië van Gran Canaria.

Bezoek Puerto de Mogán voor je start met het rijden van de GC-200

Puerto de Mogán is in feite de haven van het plaatsje Mogán, dat 8 kilometer meer in het binnenland ligt. Officieel start in Mogán de bekende GC-200, de panoramische route langs de westkust van Gran Canaria. Mocht je een auto huren (bijvoorbeeld via TUI Cars) om deze mooie autoroute gaan rijden, start dan niet meteen in het bergdorp Mogán maar bezoek eerst het havenplaatsje. Het is dé perfecte plek om je dag te beginnen met koffie en/of een ontbijtje, uitkijkend over de jachthaven.

Puerto de Mogan Venetie van Gran Canaria tips - Reislegende.nl

Het Venetië van Gran Canaria

In Puerto de Mogán zijn bruggetjes te vinden over kleine kanalen die onder de bebouwing doorstromen. Felroze Bougainville, witte gevels, gekleurde deuren en kozijnen maken het plaatje helemaal af. Echt een fotogeniek plekje! In de loop van de tijd is men het kustplaatsje (klein) Venetië van Gran Canaria gaan noemen, doordat het een beetje doet denken aan het echte Italiaanse Venetië.

Puerto de Mogan klein Venetie Gran Canaria tips - Reislegende.nl

Gaat de vergelijking met Venetië wel op?

Als ik eerlijk moet zijn gaat deze vergelijking met Venetië niet echt op, maar het klinkt natuurlijk leuk. In Europa vind je meerdere plekken die vergeleken worden met Venetië en de bijnaam (klein) Venetië van… hebben gekregen. Denk bijvoorbeeld aan de Franse plaatsen Pont Audemer, Colmar en Port Grimaud. Of de vergelijking nu op gaat of niet; rondstruinen langs water, poseren op kleine bruggetjes en het fotograferen van mooie doorkijkjes is altijd leuk, waar je ook bent.

Puerto de Mogan sfeervolle plekken op Gran Canaria tips - Reislegende.nl

Bloeiende Bougainville in Puerto de Mógan

Mensen komen niet alleen voor het “Venetië-gevoel” naar Puerto de Mógan. Maandenlang bloeit de Bougainville rijkelijk in het havenplaatsje en als er ergens veel geposeerd wordt op Gran Canaria, dan is het wel hier. Neem lekker de tijd om door de idyllische straatjes heen te slenteren en te fotograferen. In het hoofdstraatje is het wel erg druk, hier moet je echt op je beurt wachten als je zelf op de foto wilt met de felgekleurde bloemen. In de omliggende straatjes is het veel rustiger en vind je zeker ook mooie plekjes.

Puerto de Mogan bloeiende bloemen Gran Canaria tips - Reislegende.nl

Jachthaven van Puerto de Mogán

Puerto de Mogán heeft een gezellige jachthaven waar plezierjachten, zeilboten en vissersboten liggen. Lokale vissers maken gebruik van de haven en vissen voornamelijk op tonijn en marlijn. Ook hobbyvissers weten de plek goed te vinden; Puerto de Mogán is een plek waar liefhebbers zelfs een “visvakantie” houden. Rondom de haven liggen leuke restaurants met terrassen die zicht bieden op uitvarende en binnenvarende boten. Ook zijn er kleine winkeltjes te vinden met souvenirs. Alleen dat al zorgt toch voor vakantiegevoel?

Barranco Mogán

Barranco Mogán is het breedste kanaal in het kustplaatsje, dat uitmondt in zee. Over dit kanaal zijn verschillende voetgangersbruggen gebouwd die je naar de overkant brengen, waar je het cirkelvormige Playa de Mogán vindt. Ook is er aan deze kant van het kanaal een klein winkelcentrum, waar best wat leuke winkels zijn. Shoppen, genieten van zon en zee of lekker eten in de haven; het kan allemaal in Puerto de Mogán!

Wat kun je doen in de buurt van Puerto de Mogán?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is Puerto de Mogán een goede uitvalsbasis voor het rijden van de GC-200, die je de westkant van het eiland laat zien. Wil je de GC-200 niet helemaal afrijden? Dan kun je hem bijvoorbeeld ook rijden tot aan Mirador del Balcón, waar je mooi zicht hebt op een deel van de ruige westkust. Met helder weer kun je hier zelfs Tenerife zien liggen. Onderweg kom je in het binnenland mooie uitkijkpunten tegen en rij je ook langs Charcos Azules, die ook wel bekend staan als regenboogrotsen. Bovendien ligt het plaatsje Mogán op zo’n 8 kilometer afstand van Puerto de Mogán, dus pak dat ook zeker even mee!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button