Tips voor mooie plekjes in het noorden van Gran Canaria

Gran Canaria is een heerlijk eiland! Voor een vakantie aan het strand, voor een wandelvakantie maar zeker ook om te ontdekken met een huurauto. Aan alle kanten op het eiland vind je bezienswaardigheden en ook het binnenland van Gran Canaria biedt veel moois. Er zijn goede wegen die uitnodigend zijn voor het maken van een roadtrip, zoals onder meer de GC-200 langs de westkust van het eiland. In dit artikel neem ik je mee naar het noorden van Gran Canaria, waar ook een aantal plekken te vinden zijn die je zeker zou moeten bezoeken.

Las Palmas

De eerste tip in het noorden van het eiland is Las Palmas, de hoofdstad. Vluchten naar Gran Canaria, bijvoorbeeld met Brussels Airlines, komen aan op het iets zuidelijker gelegen vliegveld. Hiervandaan vertrekken de meeste mensen meteen richting het zuiden en dat is eigenlijk jammer. Las Palmas is namelijk echt een leuke stad om te bezoeken!

Vegueta is de oudste wijk van Las Palmas. Hier vind je historische gebouwen en mooie oude pleinen als Plaza de Cairasco en Plaza de Santa Ana, waar de imposante Sint-Annakathedraal pronkt. Ook Casa de Colon is een bekende trekpleister, een prachtig pand waarvan gezegd wordt dat Columbus hier verbleef tijdens een tussenstop op weg naar Amerika. Op La Isleta, het schiereiland van Las Palmas, staat Castillo de la Luz, een oud fort. Niet ver van het fort ligt een indrukwekkend aquarium: Poema del Mar. Zoals je ziet is er in Las Palmas genoeg te doen en te zien, en wat mij betreft zou je zeker een bezoekje moeten brengen aan Vegueta als je met een huurauto het eiland rondrijdt.

Las Palmas Vegueta mooie plekken in het noorden van Gran Canaria - Reislegende.nl

Teror

Het bedevaartplaatsje Teror is voor de bewoners van Gran Canaria een belangrijke plek. Ieder jaar wordt hier op 8 september La Fiesta del Pino gevierd, waarbij de verschijning van Maria wordt herdacht. Teror valt ook op door de bouwstijl van de huizen. Vooral de bijzondere houten balkons springen bij een wandeling door het plaatsje in het oog. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de indrukwekkende Basílica de Nuestra Señora del Pino. Zit je niet vast aan bepaalde dagen, dan is het een aanrader om Teror op zondag te bezoeken, als er markt op het plein voor de kerk is.

Teror niet missen in het noorden van Gran Canaria - Reislegende.nl

Firgas

Het dorpje Firgas ligt in de bergen, op zo’n 25 kilometer afstand van Las Palmas. Firgas is vooral bekend om de 30 meter lange waterval die is aangelegd op een steile helling midden in het dorp. Aan de zijkant van de waterval, die gemaakt is met steen uit de plaatselijke steengroeve, staan de wapens van alle gemeenten op Gran Canaria afgebeeld. Iglesia De San Roque, de kerk gebouwd aan het begin van de 16e eeuw, springt meteen in het oog wanneer je richting de waterval loopt. Vanaf Mirador Plaza De San Roque, het plein naast de kerk, heb je mooi zicht op de omgeving. Firgas is een heerlijk rustig dorpje om lekker even doorheen te slenteren.

Firgas Mirador mooie plekken in het noorden van Gran Canaria - Reislegende.nl

Arucas

De stad Arucas ligt iets dichter bij Las Palmas (op 12 kilometer afstand). De stad staat bekend om de opvallende kerk Parroquia de San Juan Bautista de Arucas. Vooral van een afstand lijkt het alsof de kerk gebouwd is met een zwarte steensoort, maar eenmaal dichterbij kleurt hij minder donker. Minder imposant is hij echter niet, wanneer je ervoor staat. Arucas doet lekker stads aan, heeft leuke winkelstraten en een bruisend uitgaansleven. Wanneer je ‘s avonds door het centrum loopt, kom je langs leuke restaurants met gezellige terrassen en uitgaansgelegenheden. Arucas ligt niet ver van de kust, binnen 10 minuutjes ben je er. Hou je van natuurlijke baden? Dan zijn de natuurlijke baden van Charco de Las Palomas een aanrader!

Arucas Parroquia de San Juan Bautista de Arucas Gran Canaria - Reislegende.nl

Agaete

Meer richting het westen vind je de badplaats Agaete. Wil je rustig zwemmen in zeewater? Dan is dit dé plek om te zijn, aangezien Agaete beschikt over drie grote natuurlijke zwembaden langs de kust. Het mooiste in Agaete vind ik het zicht dat je hebt op een deel van de westkust. Vanaf het strand Playa de las Nieves is het uitzicht fenomenaal! Het is misschien niet een plek waar ik per se naartoe zou willen, maar als je in de buurt bent, zou ik zeker even van het uitzicht gaan genieten hier. Misschien onder het genot van een hapje en een drankje?

Agaete mooie plekken in noorden van Gran Canaria - Reislegende.nl

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button