Pont-Audemer, het Venetië van Normandië

Pont-Audemer is misschien wel een van de grootste verrassingen tijdens mijn reis door Normandië. De vakwerkhuizen in Pont-Audemer lijken onderdeel van een sprookjesdecor. Met de tussenliggende kanaaltjes is het niet moeilijk je voor te stellen hoe het hier ooit was toen ambachtslieden druk aan het werk waren. Een plaats waar je echt even een stap terug in de tijd zet.

Geschiedenis van Pont-Audemer

De tijd gaat in Pont-Audemer terug naar de middeleeuwen. In de 11e eeuw ontstond Pont-Audemer rondom een feodaal kasteel en in de 13e eeuw kreeg de plaats zelfs stadsrechten. Vanaf de 18e eeuw was Pont-Audemer voornamelijk thuisbasis van leerlooiers, die hier een perfecte plek hadden aan de overs van de Risle rivier.

Venetië van Normandië

De vele leerlooiers in Pont-Audemer hadden voor hun werkzaamheden veel water nodig, waardoor er veel kanalen en grachten werden aangelegd. De leerlooiers zijn inmiddels uit het straatbeeld verdwenen, maar het water, de bruggetjes en de vele doorkijkjes zijn gebleven. Pont-Audemer wordt ook inmiddels ook wel het Venetië van Normandië genoemd.

Pont Audemer Risle Normandie Frankrijk - Reislegende.nl

L’église Saint-Ouen

Pont-Audemer is daarnaast ook bekend om de L’église Saint-Ouen, een kerk die gebouwd werd in de 15e en 16e eeuw. Deze kerk is architectonisch gezien een meesterwerk omdat het verschillende bouwstijlen bij elkaar brengt, waaronder Romaans, Gotisch en Renaissance. De indrukwekkende combinatie van deze bouwstijlen maakt het een uniek en boeiend bouwwerk. Ben je geïnteresseerd in historische architectuur dan is een bezoekje aan deze kerk zeker een aanrader.

Schilderachtige vakwerkhuizen

In Pont-Audemer vind je veel schilderachtige vakwerkhuizen. De karakteristieke huizen zijn een herinnering aan het rijke verleden van de stad en zorgen voor een charmant straatbeeld. Er hangt een authentieke sfeer, vooral in de oude straatjes. Heerlijk om smalle steegjes en oude straatjes op te zoeken, hierdoor heen te wandelen en te genieten van de traditionele architectuur.

Lekker lunchen of dineren in Pont-Audemer

Er zijn een aantal plekjes in Pont-Audemer waar je leuk en gezellig kunt eten. Place Victor Hugo is een leuk gelegen plein met meerdere eetgelegenheden. Le Chantaco is hier de eye-catcher, met een interieur vol met oud meubilair. Alsof je een antiek winkel binnen loopt! Naast Le Chantaco vind je O’ diner, waar je terecht kunt voor hamburgers en friet in een Amerikaanse setting. Aangezien het bij Le Chantaco vol is beland ik tijdens mijn bezoek aan Pont-Audemer aan de overkant bij Palais de la Biere, waar je zeker ook goed kunt lunchen.

Mooie plekken in de buurt van Pont-Audemer

In Normandië zijn zó veel mooie plekken te vinden! Veel mensen blijven voornamelijk langs de kust, maar ook in het binnenland vind je mooie dorpen en steden. Mooie plekken in de buurt van Pont-Audemer zijn onder meer Le Bec-Hellouin, een Les Plus Beaux Villages de France dorp. Lisieux, bedevaartsoord van de heilige Theresia van Lisieux, is een stad waar de tijd terug gaat naar de Gallo-Romeinse tijd. Ook het tot de verbeelding sprekende Honfleur en de mondaine stad Deauville liggen niet ver van Pont-Audemer af. Benieuwd naar nog meer mooie plekken in deze regio? Lees dan het artikel over mooie plekken, steden en dorpen in Normandië.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button