Justin Bieber filmlocaties in IJsland, videoclip I’ll Show You

Er zijn een aantal plekken in IJsland die de laatste jaren een stuk populairder zijn geworden. Dit komt natuurlijk doordat veel mensen het land bezoeken er steeds meer over IJsland wordt geschreven. Maar zeker is ook dat Justin Bieber heeft bijgedragen aan de populariteit van een aantal bezienswaardigheden in IJsland.

I’ll Show You

In 2015 nam de zanger de videoclip van zijn nummer ”I’ll Show You” op in IJsland. In het nummer I’ll Show You lijkt Justin Bieber te willen delen hoe moeilijk het is om te leven in de schijnwerpers. In de tekst is het horen hoe hij worstelt met depressieve gevoelens en hoe hij het gevoel heeft alles perfect te moeten doen. Een beetje autobiografisch dus, dit nummer. I’ll Show You staat op het vierde album van Justin Bieber, genaamd Purpose.

Justin Bieber filmlocaties in IJsland

De hele clip van het nummer I’ll Show You werd opgenomen in IJsland, voornamelijk langs de zuidkust van IJsland. Het nummer werd meteen een hit en veel fans wilden weten waar opnames voor de videoclip van I’ll Show You precies waren gemaakt. Dat duurde uiteraard niet heel lang, voordat dat bekend was. Fans van Justin Bieber reisden in grote getale af naar het land om te lopen, te staan en te badderen op dezelfde plekken als waar de zanger dat had gedaan. Niet zonder gevolgen overigens. Bepaalde plekken werden zelfs afgesloten voor bezoekers omdat er gevaarlijke situaties ontstonden. Hieronder een overzicht van plekken die in de videoclip van Justin Bieber te zien zijn.

Fjaðrárgljúfur Canyon

Fjaðrárgljúfur Canyon is een prachtige kloof in het zuiden van IJsland, vlakbij het plaatsje Kirkjubæjarklaustur. Veel toeristen reden deze plek voorbij voordat Justin Bieber hier delen van zijn videoclip opnam; de kloof was vrij onbekend. Na 2015 is het er een stuk drukker geworden. In de clip stond en zat Justin Bieber namelijk op gevaarlijke plekjes dicht langs de afgrond. Fans gingen precies op hetzelfde plekje staan om foto’s maken, wat uiteindelijk zorgde voor onveilige situaties. Hierdoor is Fjaðrárgljúfur Canyon zelfs een aantal jaren gesloten geweest voor bezoekers. Inmiddels is de toegangsweg aangepakt, er is een parkeerplaats gemaakt en er zijn hekjes langs de afgronden geplaatst. Vanaf een nieuw aangelegd platform heb je een mooie kijk in de canyon en op de aanwezige watervallen.

In de videoclip is ook te zien hoe Justin Bieber aan het ”badderen” is in de Fjaðrá rivier, die door de Fjaðrárgljúfur Canyon heen stroomt. De temperatuur van het water in de rivier is meestal tussen de 3 á 4 graden; het wordt dus sterk afgeraden om dit na te doen.

I’ll Show You, Justin Bieber filmlocaties in IJsland Fjaðrárgljúfur Canyon - Reislegende.nl
Fjaðrárgljúfur Canyon

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss is een waterval die al bekend was. Deze 60 meter hoge waterval is te zien vanaf de ringweg en hij is gemakkelijk te bereiken. In de zomer kun je achterlangs de waterval lopen, iets wat je ook terug ziet in de clip. In de wintermaanden is dit stuk afgesloten in verband met gladheid.

I’ll Show You, Justin Bieber filmlocaties in IJsland Seljalandsfoss - Reislegende.nl
Seljalandsfoss

Solheimafjara beach

Het strand Solheimafjara is ook te zien in de videoclip. Het shot is gemaakt vanaf Dyrhólaey peninsula. Solheimafjara beach wordt gezien als één van de mooiste zwarte stranden van IJsland, niet zo gek dus dat dit plekje voorbij komt in de videoclip I’ll Show You. Verderop gaat het strand over in de sandr Solheimasandur.

I’ll Show You, Justin Bieber filmlocaties in IJsland Solheimafjara beach - Reislegende.nl
Solheimafjara beach

Plane wreck Solheimasandur

Op de sandr Solheimasandur liggen de resten van een Dakota DC3, van de US Navy. Het vliegtuig crashte hier in 1973 tijdens slecht weer. Alle inzittenden overleefden het ongeluk. In de videoclip rijdt Justin Bieber op een longboard over het dak van het vliegtuigwrak.

I’ll Show You, Justin Bieber filmlocaties in IJsland Solheimasandur vliegtuigwrak - Reislegende.nl
Solheimasandur plane wreck

Skógafoss

Ook de bekende Skógafoss waterval komt voorbij. Skógafoss is 60 meter hoog en maar liefst 25 meter breed. Een plaatje van een waterval! En een grote toeristische trekpleister in het zuiden van IJsland. In de videoclip zie je Justin Bieber voor de waterval langs rennen en de waterval van bovenaf bekijken.

I’ll Show You, Justin Bieber filmlocaties in IJsland Skógafoss - Reislegende.nl
Skógafoss

Jökulsárlón

Aan het einde van de videoclip zie je Jökulsárlón glacial lagoon. Ook hier neemt Justin Bieber een duik. Iets waar mensen die werkzaam zijn op en rondom het gletsjermeer niet blij mee zijn. Het water heeft een temperatuur tussen de -3°C en 3°C en jezelf onderdompelen in dit ijskoude water kan echt levensgevaarlijk zijn. Toch zijn er geregeld Beliebers die Justin Bieber imiteren: ze rennen in hun onderbroek het ijswater in. Overigens is de kou niet het enige gevaar in de lagune. Kom je té dicht in de buurt van een ijsberg dan bestaat het gevaar dat deze afbreekt, tegen je aan schuurt of omslaat.

I’ll Show You, Justin Bieber filmlocaties in IJsland Jökulsárlón - Reislegende.nl
Jökulsárlón

Filmlocaties bezoeken in andere landen

De kans is natuurlijk al groot dat je bovenstaande bezienswaardigheden aan de zuidkust van IJsland bezoekt. Leuk natuurlijk als je Justin Bieber fan bent, dan kun je er toch nog even extra bij stil staan. Maar zelfs als je geen fan bent is het leuk om te weten waar precies gefilmd is.

Hou je van films en series en vind je het leuk om filmlocaties in andere landen te bezoeken? Kijk dan eens naar deze Outlander filmlocaties in Schotland, Game of Thrones filmlocaties in Split en Harry Potter filmlocaties in Schotland.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button