4 indrukwekkende watervallen in Oostenrijk

Waar bergen zijn, zijn watervallen. En dus ook in Oostenrijk! Watervallen kom je in dit land echt overal tegen. Maar, er zijn een aantal exemplaren die er met kop en schouders bovenuit steken. In dit artikel een overzicht van 4 indrukwekkende watervallen in Oostenrijk waar ik nog vaak aan terug moet denken.

Stuibenfall

De Stuibenfall is de hoogste waterval van Tirol. Sta je aan de voet van deze torenhoge waterval dan kijk je naar water dat maar liefst 159 meter naar beneden klettert, zonder tussenposes. Het is een aanrader om via de trappen (700 treden) langs de waterval naar beneden te lopen. Veel mensen bezoeken de waterval alleen aan de voet, waar je de “officiële” toegang hebt. Een aantal mensen lopen hierna nog een stukje de trappen op naar boven maar houden het al snel voor gezien. Lees hier meer over mijn ervaringen met wandelen langs de Stuibenfall.

Wandeling langs de Stuibenfall, hoogste waterval in Tirol - Reislegende.nl

Krimml watervallen

De Krimml watervallen zijn met een hoogte van 380 meter de hoogste gefaseerde watervallen van Europa. Een bezoek aan Krimml staat garant voor urenlang natuurgeweld en een pittige wandeling. Aan beide kanten van de watervallen kun je omhoog lopen, waarbij het pad aan de linkerkant wat uitdagender (en vooral rustiger) is dan het wandelpad aan de rechterkant. Niet alleen van bovenaf heb je mooi zicht op de watervallen, onderweg zijn er diverse mooie uitkijkpunten en ook aan de voet van de waterval is het spectaculair. Lees hier meer over mijn ervaringen met wandelen bij de Krimml watervallen.

Krimml watervallen, hoogste waterval van Oostenrijk - Reislegende.nl

Bad Gastein waterval

De Bad Gasteiner waterval is een heel bijzondere. Deze waterval vind je namelijk niet op een afgelegen plek maar middenin het dorp Bad Gastein. Je kunt de waterval op diverse plekken goed bekijken, waarbij de meest bijzondere plek toch wel het terras van Kraftwerk is. De echte durfals kunnen ziplinen langs de waterval, echt gaaf om te doen. Zo kom je van de ene kant van dit bijzonder dorp naar de andere kant en kun je meteen plek nemen op het terras bij Kraftwerk! Lees hier meer over de waterval van Bad Gastein en wat je hier allemaal kunt doen.

Gollinger waterval

Golling is een sprookjesachtige waterval en ligt een beetje verborgen lijkt wel. De waterval is 75 meter hoog en het water valt als een sluier naar beneden. In een tijd met veel neerslag in ieder geval, want in drogere tijden kan het ook een weinig zeggend waterstraaltje zijn. Tijdens ons bezoek regent het behoorlijk hard (regendruppels op mijn lens zijn hier getuige van, zoals je ziet op de foto hieronder). Hoe indrukwekkend is deze waterval dan! Ondanks het slechte weer lopen we helemaal naar boven, een avontuur op zich als het nat is. Lees hier meer over mijn bezoek aan de Gollinger waterval.

Indrukwekkende watervallen in Oostenrijk

Dit zijn natuurlijk niet de enige indrukwekkende watervallen in Oostenrijk. Andere watervallen die ook in het rijtje met mooiste watervallen in Oostenrijk vermeld worden zijn onder meer de Schleier Wasserfall, de Dalfazer Wasserfall, de Eifersbacher Wasserfall en de Grawa Wasserfall. Naast watervallen die daadwerkelijk een naam hebben gekregen zijn er ook nog talloze watervallen zonder naam. Zo kun je tijdens regenachtige dagen of na een zeer natte periode op je wandeling zomaar ineens getrakteerd worden op bijzondere watervallen in Oostenrijk, waarbij de kans ook nog eens groot is dat je die voor jezelf hebt!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button