Benni Raich Brücke in Pitztal

In Oostenrijk zijn meerdere hangbruggen te vinden, waaronder de Benni Raich Brücke in Tirol. De 138 meter lange hangbrug overspant de Pitzenklamm in Pitztal, die in miljoenen jaren tijd is gevormd door de rivier Pitze.

Pitzenklamm

De rivier Pitze, ook wel Pitzbach genoemd, is ongeveer 40 kilometer lang en stroomt in het Pitztal door de Pitzenklamm. De Pitzenklamm heeft een diepte van 100 meter en is dicht begroeid met dennenbomen. De Pitze voegt zich bij de plaats Imst samen met de rivier Inn, die onder andere door de plaats Pfunds stroomt.

Uitzicht Benni Raich Brücke in Pitztal - Reislegende.nl

Benni Raich Brücke

De Benni Raich Brücke wordt ook wel Pitzklammbrücke genoemd. De brug is 94 meter hoog en overspant 138 meter van de Pitzenklamm. In 1995 werd de brug geopend en vernoemd naar de bekende Oostenrijkse alpineskiër Benjamin Raich, die twee keer olympisch kampioen werd en drie keer wereldkampioen. Door de brug kun je nu gemakkelijk te voet van Arzl naar Wald komen, iets waarvoor men jaren geleden behoorlijk om moest lopen.

Benni Raich Brücke in Pitztal - Reislegende.nl

Benni Raich Brücke wandeling

In de omgeving van de hangbrug kunnen verschillende wandelingen worden gemaakt, zowel kort als lang. Bij een aantal wandelingen, zoals deze 6,5 kilometer lange wandeling, loop je zowel bovenlangs als 100 meter lager door de Pitzenklamm zelf.

Lees ook: Pfundser Tschey, één van de mooiste valleien in Oostenrijk

Benni Raich Brücke in Pitztal - Reislegende.nl

Bungee jumpen vanaf Benni Raich brug

Hou je van bungee jumpen dan ben je hier op de goede plek. Vanaf het midden van de Benni Raich Brücke kun je de diepte van de Pitzenklamm inspringen. Meer informatie over hierover vind je op de website van Pitztal.

Benni Raich Brücke in Pitztal - Reislegende.nl
Benni Raich Brücke in Pitztal - Reislegende.nl

Hoogste hangbrug van Europa

Een tijd lang was de Benni Raich Brücke de hoogste hangbrug van Europa. Tot in 2018 de Highline179 (ook wel Hangbrug Reutte genoemd) werd geopend. De Highline179 heeft een hoogte van 114 meter en een lengte van maar liefst 406 meter. Over de brug kun je nu gemakkelijk van Burg Ehrenberg naar Fort Claudia lopen terwijl je kunt genieten van een prachtig zicht op de omgeving.

Benni Raich Brücke in Pitztal - Reislegende.nl

Bungy Stüberl Pitztal

Bij de Bungy Stüberl direct naast de hangbrug kun je terecht voor een drankje of een simpel gerecht. Helaas zit een warme chocolademelk met slagroom er voor ons niet in op deze wat koudere dag; je kunt alleen cash betalen. Mocht je deze kant op gaan en een hapje willen eten na je wandeling, denk er dan aan om contant geld mee te nemen.

Bungy Stüberl, Benni Raich Brücke in Pitztal - Reislegende.nl

Hoe kom je bij de Benni Raich Brücke?

De hangbrug kun je vanaf twee kanten benaderen. De gemakkelijkste manier is echter om Bungy Stüberl in te voeren op Google Maps. Dit leuke tentje ligt aan de westzijde van de brug, in het plaatsje Arzl im Pitztal. Hier kun je goed de auto parkeren en ben je snel bij de brug. Aan de oostzijde van de brug zijn geen parkeerplekken te vinden, niet dichtbij de brug althans. Met mooi weer geen probleem natuurlijk en ook niet als je meteen een wandeling wilt maken. Om over de brug te lopen hoef je geen entreegeld te betalen.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button