Outlander locaties in omgeving van Edinburgh

Al een aantal jaren is de serie Outlander een groot succes en we kunnen op dit moment alweer kijken naar seizoen 5 van de serie. De laatste seizoenen spelen zich af in Amerika, maar nagenoeg alles wordt opgenomen in Schotland (wat uitzonderingen daargelaten). Outlander tours vanuit Edinburgh rijzen dan ook als paddenstoelen uit de grond en veel mensen boeken een reis naar Schotland om verschillende Outlander filmlocaties te bezoeken. Een georganiseerde Outlander tour is natuurlijk leuk, maar veel leuker is het om zelf op pad te gaan. Weet je niet helemaal hoe je dat aan moet pakken? Veel Outlander locaties kun je vinden in de omgeving van Edinburgh. Het is dan ook goed te doen om in een paar dagen tijd veel van deze filmlocaties te bezoeken. Om het makkelijk voor je te maken heb ik hieronder een aantal routes voor je op een rijtje gezet langs Outlander locaties in de omgeving van Edinburgh.

Parkhead House: perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van Outlander locaties

Een super leuke accommodatie om als uitvalsbasis te kiezen is Parkhead House vlakbij Edinburgh. Deze leuke B&B ligt op loopafstand van Midhope Castle, het landhuis dat in Outlander dienst doet als Lallybroch. Vanuit Parkhead House kun je mooie “rondjes” rijden langs diverse Outlander locaties. Hieronder 3 voorbeelden zoals je je dagen zou kunnen vullen.

Lees ook: Gek op Schotland? Bekijk deze Schotse films en Schotse series!

Route 1. Outlander locaties: kastelen en natuur

Op deze route pak je eerst wat Outlander locaties vlakbij Parkhead House. Je kunt kiezen of je ze aan het begin of aan het einde van de dag pakt. Sommige mensen vinden het fijn om eerst naar de verste plekken te rijden, in dit geval The Devil’s Pulpit. Hoe je precies vanaf een parkeerplaats in deze kloof terecht komt lees je in dit artikel. Doune Castle is een bezienswaardigheid die op deze route ook wat verder weg ligt. Een mooi kasteel om omheen te wandelen, mocht je er niet direct iets voor voelen om het van binnen te bekijken. Op de terugweg naar Parkhead House kom je vervolgens langs Callendar House, Bo’ness & Kinneil Railway, Blackness Castle en Linlithgow Palace. Midhope Castle is op loopafstand van Parkhead House te vinden, de eigenaar vertelt je precies hoe je er komt.

Route 2. Outlander locaties: kastelen en dorpjes

Een andere mooie route brengt je langs iets minder kastelen en meer dorpjes. Vanaf Parkhead House rij je weer in dezelfde richting als op de vorige route. Het heeft niets met Outlander te maken, maar The Kelpies zijn een bezoek zeker waard en ze liggen op je route. Rij eerst naar West Kirk, de oude begraafplaats die Claire samen met Jamie in seizoen 1 bezocht. Je bent dan al dichtbij het plaatsje Culross. Hier kun je langs diverse plekken wandelen, waaronder Culross Palace en het pleintje waar Geillis woonde. Vergeet de tuinen van Culross Palace niet, in de serie de kruidentuin van Claire. Hierna gaat de route verder naar Falkland, het plaatsje dat in de serie Inverness is. Dysart Harbour is de volgende plek. In de serie is deze plek de Franse haven Le Havre, waar Jamie en Claire in seizoen 2 aankomen. Aberdour Castle is de laatste plek op deze route, in de serie is dit de Abbey van Father Anselm.

Route 3. Outlander locaties: Edinburgh en omgeving

Een laatste route langs Outlander locaties in de omgeving van Edinburgh brengt je van Parkhead House eerst naar Preston Mill. Wie kent de scene niet, Jamie naakt in het water als de roodrokken er aan komen? Gosford House (Versailles en Helwater in de serie) en Arniston House (theater Wilmington) zijn prachtige landhuizen op deze route. Glencorse church is de plek waar Jamie en Claire in het huwelijk treden. Ook Craigmillar Castle kom je tegen, Ardsmuir Prison in de serie. Zin om hierna nog de stad in te gaan? In het centrum van Edinburgh kun je op zoek naar Bakehouse Close, waar Alexander Malcolm’s print shop in de serie te vinden is. Tweeddale Court is de plek waar de drukke markt is waar Fergus wordt herenigd met Claire.

Hoe kom je precies bij bovenstaande Outlander locaties?

Sommige locaties zijn wat lastiger te vinden en/of te bereiken. Hoe je precies op die locaties komt kun je lezen in dit artikel met Outlander filmlocaties. Hierin staan nog veel meer plekken die je kunt bezoeken, maar die liggen verder weg dan de locaties die hierboven worden beschreven.

Huur een auto en rij zelf langs bovenstaande Outlander locaties

Met een huurauto kun je bovenstaande locaties makkelijk zelf bezoeken. Voordeel van een huurauto ten opzichte van een georganiseerde tour is dat je zelf je dagindeling kunt bepalen. Een tour heeft natuurlijk ook weer voordelen. Zo hoef je niet zelf te rijden en niet na te denken, je wordt gewoon bij de locaties afgezet. Aan jou de keuze! Wil je een auto huren? Ik doe dat altijd het liefst bij Sunny Cars. Sunny Cars heeft een all-in formule waarbij je altijd voor alles verzekerd bent, ook voor je eigen risico. Je komt ter plaatse niet voor bijkomende kosten te staan. Wil je toch een georganiseerde tour boeken? Dan kun je hier terecht voor een overzicht van diverse Outlander tours.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button