Tregaardens Julehus, kerstwinkel in Noorwegen 365 dagen per jaar open

Gek op Kerstmis? Dan is het een must om eens een kerstwinkel te bezoeken die het hele jaar door open is. Onwijs grappig natuurlijk om tijdens warme zomerdagen rond te snuffelen in een rood met groen gekleurde winkel, op zoek naar kerstversiering en kerstballen! In Duitsland kun je naar de mooie kerstwinkel Käthe Wolfahrt in Rothenburg ob der Tauber. Maar ook in het zuiden van Noorwegen vind je een mooie kerstwinkel die 365 dagen per jaar geopend is: Tregaardens Julehus.

Lees ook: In ieder seizoen een prachtige vakantie in Scandinavië

Het pittoreske plaatsje Drøbak

De kerstwinkel Tregaardens Julehus ligt in het plaatsje Drøbak, zo’n 35 kilometer ten zuiden van Oslo. Drøbak is vooral bij toeristen geliefd. Niet alleen door de kerstwinkel maar ook door de pittoreske huisjes en de vele kunstgalerijen. Daarnaast is het voor waterliefhebbers ook goed toeven in Drøbak. Het plaatsje ligt aan de Oslo fjord en op diverse plekken kun je zwemmen en genieten van het mooie uitzicht op de rotsachtige oevers.

De kerstwinkel Tregaardens Julehus

Alles wat je in Tregaardens Julehus tegenkomt heeft te maken met Kerstmis. Van kerstversiering tot kerstknuffels, van spelletjes tot ansichtkaarten en van sokken tot miniatuurhuisjes. Een en al kerstsfeer! Best gek wanneer je in je zomerkleding deze kerstwinkel binnen stapt. Het is een goed idee om er de tijd voor te nemen, er valt veel te zien. Zeker als je een Kerst fan bent.

In de winkel zijn veel kerst gerelateerde items te vinden die je niet terug ziet in de reguliere winkels. Het is niet goedkoop; maar dat weet je sowieso wanneer je in Noorwegen bent. Er zijn altijd bepaalde producten in de aanbieding en zo niet, dan moet je even flink in de buidel tasten. Heb je wel een uniek kerst item uit Noorwegen in the pocket!

Lees ook: The Twist in Kistefos Museum, culturele must-see in Zuid-Noorwegen

Het officiële Santa Claus post office

Tregaardens Julehus is het officiële postkantoor van de Kerstman. Je kunt vanaf deze plek een kaart of brief versturen waar een officiële stempel van de Kerstman op komt te staan. Ook kinderen die een brief of kaart naar de Kerstman sturen gebruiken het adres van Tregaardens Julehus in Drøbak. Er staan in de winkel dan ook kisten en manden vol met post, allemaal bestemd voor de Kerstman himself.

Wanneer Tregaardens Julehus bezoeken?

Als je in Oslo bent en je hebt een huurauto tot je beschikking dan is Drøbak een leuk uitstapje. Rij hierna nog een stuk door naar het oude Fredrikstad en je hebt een leuke dagtrip vanuit Oslo te pakken. Ik bezoek Tregaardens Julehus én Fredrikstad op doorreis van Oslo naar het Zweedse Värmland.

Andere dingen om te doen in Drøbak

Wil je wat meer tijd doorbrengen in Drøbak? Dan zijn er diverse dingen om te doen. Hierboven noemden we de mogelijkheid al om bij mooi weer te zwemmen in het Oslo fjord. Op verschillende plekken vind je kleedhokjes en trapjes het water in, zoals bij Badeparken Drøbak. Ben je met het gezin op stap? Dan is Drøbak Akvarium een aanrader. In dit aquarium vind je allerlei vissen en planten die ook in het Oslo fjord leven. Het aquarium werkt samen met marine-biologen van de universiteit van Oslo. In Drøbak zijn twee museums en tal van kunstgallerijen. Daarnaast vind je er meerdere kleine winkeltjes en een paar leuke eettentjes, waarvan sommige met terras.

Meer informatie over Tregaardens Julehus vind je op de website van de kerstwinkel.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button