Lourmarin, cultureel erfgoed in Luberon

Een van de dorpen in Luberon met een Les Plus Beaux Villages de France label is Lourmarin. Wat in Lourmarin meteen opvalt is het kasteel van Lourmarin. Het ligt iets van het dorp af, op een heuvel. Vanaf het kasteel heb je prachtig uitzicht over het dorp Lourmarin. De straatjes van Lourmarin ontdek je het beste te voet. Lekker rondstruinen langs alle middeleeuwse pandjes, waar leuke winkeltjes en restaurantjes in gehuisvest zijn. Vergeet niet de drukkere hoofdstraatjes achter je te laten en af te dwalen naar de achtergelegen straatjes. Hier kun je je zomaar een beetje voorstellen hoe het gevoeld moet hebben in de middeleeuwen.

Bezienwaardigheden in Lourmarin

Bezienswaardigheden in Lourmarin zijn onder meer Château de Lourmarin (kasteel uit 15e eeuw), Fontaine de la Place (fontein uit 17e eeuw), La Fontaine Couverte (algemene wasplaats), Eglise Saint-André et Saint-Trophime (kerk uit 12e eeuw), Fontaine aux Trois Masques (fontein uit jaren ’30) en Le Beffroi (belfort uit 17e eeuw).

Château de Lourmarin is de grootste bezienswaardigheid van Lourmarin. Het imposante kasteel dateert uit de 15e eeuw en is een combinatie van middeleeuwse en Renaissance-architectuur. Tegenwoordig is het kasteel een cultureel centrum dat regelmatig tentoonstellingen en evenementen organiseert. Het uitzicht vanaf het hoger gelegen kasteel over Lourmarin, omgeven door wijngaarden, olijfgaarden en lavendelvelden is echt prachtig.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button