Bol d’Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen

In de bossen van La Bresse, langs de rivier Moselotte, ligt het activiteitenpark Bol d’Air Aventure. In dit park zijn verschillende klimparcoursen in het bos uitgezet waar je urenlang plezier kunt hebben. We bezoeken Bol d’Air op onze roadtrip door de Vogezen; even een dagje lekker klimmen en klauteren. Daarnaast hebben ze een aantal verschillende “out of the box” activiteiten. Voor sommige van deze activiteiten moet je wat aardig wat durf mee brengen… kijk mee naar wat er allemaal in dit leuke park te doen is!

Klimmen in Bol d’Air, Bol d'Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen - Reislegende.nl
Klimmen in Bol d’Air
Klimmen in Bol d’Air, Bol d'Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen - Reislegende.nl
Klimmen in Bol d’Air

Fantasticâble in Bol d’Air Aventure

In Bol d’Air Aventure is het niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Ze hebben hier namelijk de Fantasticâble. Een 1,35 kilometer lange zipline waar je hangend in een tuig op je buik met 100 kilometer per uur naar beneden raast. Goed voor de productie van adrenaline. Je kunt de rit met de Fantasticâble in je eentje doen maar het kan ook met z’n tweetjes naast elkaar. Bij ons heeft het laatste de voorkeur, dan kun je de hele beleving toch beter met elkaar delen.

Fantasticâble, Bol d'Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen
Fantasticâble
Fantasticâble, Bol d'Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen - Reislegende.nl
Fantasticâble

Bol d’Air Line in Bol d’Air Aventure

Een activiteit die ook de nodige adrenaline aanmaakt is de Bol d’Air Line. Zo’n 1,5 minuut lang raas je, zittend in een soort harnas, aan een rails door het bos naar beneden. Slalommend tussen de bomen door, waarbij je in totaal 50 hoogtemeters trotseert. En ik kan je vertellen: dat gaat hard! Je wordt in bepaalde bochten behoorlijk heen en weer geslingerd en dat maakt dat ik de Bol d’Air Line eigenlijk spannender vind dan de Fantasticâble. Maar beide activiteiten zijn zeker de moeite waard.

Bol d'Air Line, Bol d'Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen - Reislegende.nl
Bol d’Air Line

Bois des Lutins in Bol d’Air Aventure

Achterin Bol d’Air Aventure ligt Bois des Lutins, waar kleine boomhutjes zijn gebouwd en tussen de bomen netten en hangbruggen zijn gespannen. Er is een baan met tubes, je vindt er kleine tokkelbanen en er zijn mega grote ballen waarmee je op de netten tussen de bomen kunt voetballen. Een aanrader wanneer je met kinderen reist, die kunnen zich hier even lekker uitleven.

Bois des Lutins, Bol d'Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen - Reislegende.nl
Bois des Lutins
Bois des Lutins, Bol d'Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen - Reislegende.nl
Bois des Lutins

Andere activiteiten in Bol d’Air Aventure

Er zijn nog veel meer activiteiten voor thrillseekers in Bol d’Air Aventure. Zo kun je je met elastieken omhoog laten schieten (Propuls’air). Hierbij ervaar je eerst een enorme snelheid en daarna een moment van gewichtsloosheid, voor je een vrije val naar beneden maakt. Bungeejumpen kan boven de rivier Moselotte (Saut à l’élastique). Ook kun je ervaren hoe het voelt om aan een rotor van een helikopter te hangen (Hélicopt’Air) die in het rond draait. Van verschillende hoogtes op een immens groot luchtkussen springen behoort ook tot de mogelijkheden (Big Air Jump). Bij verschillende activiteiten denk je vast: waarom zou ik dat nou doen? Tja, geen idee! Ik vind zelf de Fantasticâble en de Bol d’Air Line wel voldoende :-)

Big Air Jump, Bol d'Air Aventure in La Bresse, gaaf avonturenpark in de Vogezen - Reislegende.nl
Big Air Jump

Overnachten in de buurt van Bol d’Air Aventure

Het is leuk om een volle dag te kunnen spenderen in Bol d’Air. En dan is het fijn als je twee nachten in de buurt slaapt. In La Bresse en omgeving zijn verschillende leuke accommodaties te vinden. Wij overnachten in één van de bijzondere accommodaties van La Clairiere aux Cabanes, vlakbij Bol d’Air Aventure. Super leuk; alsof we in een sprookje terecht komen. Lees hier meer over onze overnachtingen in La Clairiere aux Cabanes.

Check prijzen en beschikbaarheid van andere accommodaties in (de buurt van) La Bresse

Overnachten in de buurt van Bol d’Air in de Vogezen, Frankrijk - Reislegende.nl
Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button