A Journey to Brittany, fietsroute door Bretagne

In het voorjaar van 2023 wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe fietsroute in Frankrijk: A Journey to Brittany. Deze 500 kilometer lange route neemt je in zes etappes mee, dwars door Bretagne langs mooie kuststroken en door prachtige natuur. Ga je graag op fietsvakantie en hou je van Frankrijk? Dan is dit zeker een fietsroute waar je naar wilt kijken!

Fietsen van Nantes naar Mont Saint-Michel

A Journey to Brittany begint in de kunstzinnige stad Nantes. Vanaf hier fiets je naar het mooie Saint-Nazaire, één van mijn favoriete plekken in Loire Atlantique. Geniet van de mooie kustlijn hier, van de lange zandstranden met zicht op de beroemde scheepswerven van deze belangrijke havenstad.

De reis gaat verder naar de chique badplaats La Baule, Pornichet en Guérande. Plaatsen waar je je na een dagje fietsen zeker niet gaat vervelen. Of je nu houdt van mooie baaien, gezellige restaurants, middeleeuwse steden met nog intacte stadsmuren of zicht op uitgestrekte zoutmoerassen; je vindt het in deze streek allemaal.

Vanaf Pénestin gaat de route landinwaarts, richting La Roche-Bernard en Redon. Je volgt hier grotendeels de rivier Vilaine wat vooral met hogere temperaturen natuurlijk heerlijk is. Een tussenstop aan de rivierkant met de voetjes in het water, lunchpakketje erbij… Kan het beter?

Via Messac en universiteitsstad Rennes brengt de route je in Saint-Malo, de ommuurde “piratenstad” langs de kust in het noorden van Bretagne. In Cancale, waar je overheerlijk oesters kunt eten, komt het einde van de A Journey to Brittany fietsroute in zicht: Mont Saint-Michel.

Mont Saint Michel Normandie mooie steden en plaatsen in Normandie wat niet missen - Reislegende.nl

Delen van A Journey to Brittany overbruggen met de trein

Is 500 kilometer op de fiets toch wat te veel van het goede? Geen probleem, want bepaalde stukken van de route kun je ook afleggen met de trein. Onder meer in Saint-Nazaire, Nantes, Rennes en Saint Malo kun je op de trein stappen. Dat de fiets op een regionaal treintraject in Frankrijk gratis mee kan reizen is mooi meegenomen!

Met de trein naar Nantes

Weet je trouwens dat je heel goed met de trein naar Nantes af kunt reizen? De Thalys* brengt je eerst naar Parijs, daarna kun je met de TGV inOUI verder reizen naar Nantes. Ideaal als je A Journey to Brittany wilt gaan fietsen; kun je bij aankomst op het station in Nantes meteen opstappen en wegrijden.

*Eind 2023 wordt Thalys Eurostar

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button