L’Isle-sur-la-sorgue, antiek in Luberon

Ben je een antiek liefhebber? Dan is het rivierdorp L’Isle-sur-la-sorgue in Luberon the place to be. L’Isle-sur-la-sorgue is het thuis van vele rommelmarkten en antiekwinkels. Ieder weekend is er antiekmarkt waarbij er meer dan 300 kramen staan opgesteld. Twee keer per jaar wordt dit aantal bijna verdubbeld (met Pasen en in augustus). Van heinde en verre komen mensen naar L’Isle-sur-la-sorgue op zoek naar bijzondere spulletjes. Ook als er geen antiekmarkt is hoef je je hier niet te vervelen. In Ile aux brocantes bieden tientallen antiekhandelaren goederen aan, evenals in Village des Antiquaires.

Antiekmarkt in L’Isle-sur-la-sorgue

L’Isle-sur-la-sorgue is daarnaast ook bekend als klein Venetië van de Provence of als het Venetië van Zuid-Frankrijk, door het vele water dat er te vinden is. Er zijn zelfs 17 waterraderen te vinden in L’Isle-sur-la-sorgue! Van dat water wordt goed gebruik gemaakt ieder jaar op de eerste zondag van augustus, wanneer er een drijvende markt is. Verse, lokale producten worden uitgestald op “nego chins”, typische boten van L’Isle-sur-la-Sorgue. Een ware happening waar veel mensen op af komen. De rest van het jaar is er markt aan wal: iedere donderdag plaats van 07.00u tot 12.00u en iedere zondag van 07.00u tot 13.00u.

Fontaine-de-Vaucluse

Op 15 minuten afstand van L’Isle-sur-la-sorgue vind je Fontaine-de-Vaucluse, de (karst)bron van de Sorgue rivier. Het is de op vier na grootste bron ter wereld en de belangrijkste bron van Frankrijk.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button