Zwemmen op de mooiste plekken in Bretagne

Bretagne is een fantastische bestemming voor zon, zee en cultuur. En ook voor fietsliefhebbers! De 500 kilometer lange fietsroute tussen Nantes en Mont Saint-Michel A Journey to Brittany brengt fietsers langs de mooiste plekjes in deze streek. Een groot deel van de fietsroute ligt langs de kust, waardoor er vele mogelijkheden zijn voor een frisse duik in zee. In dit artikel zetten we de leukste zwemplekken langs deze fietsroute voor je op een rijtje.

Plage de Monsieur Hulot

Op 8 kilometer afstand van het centrum van Saint-Nazaire ligt de kleine badplaats Saint-Marc-sur-mer. In 1951 werd hier de film Les Vacances de Monsieur Hulot en sindsdien staat het strand beter bekend als Plage de Monsieur Hulot. Een fijn strand waar het, vooral buiten het seizoen, heerlijk rustig toeven is.

Saint-Nazaire bezienswaardigheden Plage de Monsieur Hulot Loire Atlantische kust - Reislegende.nl

Plage de l’Ecluse in Dinard

Het getij gooit nog wel een roet in het eten wanneer je wilt zwemmen in Bretagne. Je wilt natuurlijk geen honderden meters lopen over rotsachtige bodem voor je een duik kunt nemen! In Dinard heb je daar geen last van. Op Plage de l’Ecluse vind je namelijk een zwembad dat iedere keer met vloed gevuld wordt met vers zeewater. Trekt het water zich terug dan blijft het zwembad gevuld. Hierdoor kun je op elk moment van de dag genieten van een heerlijke duik in verkoelend water.

Strand met uitzicht op Saint Malo

In Saint-Malo zijn aan de noordwest kant prachtige, brede zandstranden te vinden: Grande plage, Plage de la Hoguette en Plage de Rochebonne. Bij elkaar hebben deze stranden een lengte van ruim 3 kilometer en worden Plage du Sillon genoemd. Aan de zuidwest kant van Saint-Malo is een strandzwembad, Piscine de la plage Bon-secours. Ook op deze plek kun je dus heel de dag door zwemmen en ben je niet afhankelijk van eb en vloed.

Piscine de la plage Bon-secours Saint-Malo bezienswaardigheden en tips Bretagne - Reislegende.nl

Warm zeewater bij Pont-Mahé

Het zeewater bij Pont-Mahé kan een temperatuur van 28 graden bereiken en wordt daarom ook wel de Méditerranée van het Westen genoemd. Het is onderdeel van een Natura 2000 gebied en ligt prachtig aan de rand van een dennenbos. Wil je hier zwemmen? Check dan het getij. Doe je dat niet dan heb je kans dat je vele honderden meters moet lopen voor je kopje onder kunt.

Zonsondergang bij Pénestin

Plage de la Mine d’Or is de grootste trekpleister van de badplaats Pénestin. Dit strand wordt omgeven door kliffen die vooral ’s avonds prachtig oplichten wanneer de zon ondergaat en de oranje gloed de okergekleurde rotsen verlicht. Met een beetje geluk vind je hier goudspikkels, want de kliffen dienden in de 19e eeuw als goudmijn.

Plage de La Baule

Met een lengte van 9 kilometer is het strand van La Baule een van de langste stranden van Europa. Zelfs op zomerse dagen is er hierdoor genoeg ruimte voor iedereen! De baai van La Baule is perfect om in te zwemmen. Ook worden er vele soorten watersport beoefend. Denk aan catamaran zeilen, suppen en kajakken. Het zicht op de gekleurde zeilen en kajaks in het water zorgt voor een echt vakantiegevoel!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button