Parc Animalier de Sainte-Croix, prachtig dierenpark met accommodaties in Grand Est

Drie kwartier rijden vanaf Lac de Pierre-Percée ligt het bijzondere dierenpark Parc Animalier de Sainte-Croix, wat we bezoeken tijdens onze roadtrip door de Vogezen. Dit park is maar liefst 120 hectare groot en er leven in totaal 1500 dieren (100 soorten). Vooral Noord-Europese en Noord-Amerikaanse dieren zijn hier vertegenwoordigd, die allemaal ontzettend grote verblijven hebben. Het voelt dus al snel alsof je naar dieren in het wild kijkt. Als je ze al ziet, want doordat ze veel ruimte hebben zijn ze niet altijd goed te spotten :-)

Verschillende gebieden in Parc Animalier de Sainte-Croix

Parc Animalier de Sainte-Croix is opgedeeld in verschillende delen. Zo is er La grande plaine des cerfs (La place de brame), waar verschillende soorten herten semi-vrij leven in een tientallen hectares groot gebied, grenzend aan een meer met moerassige oevers. Ideale omstandigheden voor vogels, die op doorreis hier komen uitrusten. In Le Nouveau Monde leven sinds 2019 zwarte beren samen met bizons en coyotes. Het is een gebied wat op bepaalde vlakken doet denken aan een stuk prairie. Terres Ours is, zoals de naam al doet vermoeden, het thuis van beren. Geen zwarte beren hier maar bruine beren, die ooit op vele plekken in Europa in het wild leefden. En zo zijn er nog veel meer gebieden. Naast beren, bizons en coyotes zijn er onder meer wolven, lynxen, wisenten, prezwalski paarden, vele vogels en reptielen.

Parc Animalier de Sainte-Croix, prachtig dierenpark met accommodaties in Grand Est, Frankrijk - Reislegende.nl
Parc Animalier de Sainte-Croix, prachtig dierenpark met accommodaties in Grand Est, Frankrijk - Reislegende.nl
Parc Animalier de Sainte-Croix, prachtig dierenpark met accommodaties in Grand Est, Frankrijk - Reislegende.nl
Parc Animalier de Sainte-Croix, prachtig dierenpark met accommodaties in Grand Est, Frankrijk - Reislegende.nl
Parc Animalier de Sainte-Croix, prachtig dierenpark met accommodaties in Grand Est, Frankrijk - Reislegende.nl

Hoe verken je dit park het beste?

Wandelen door een dierenpark is natuurlijk altijd een goed idee, dan kun je alles op eigen tempo ontdekken. Wil je meer achtergrondinformatie en versta je toevallig Frans? Dan is het leuk om het treintje te pakken. Dit rijdt door een afgesloten deel van het park waar je niet te voet kunt komen. Er wordt veel verteld over de dieren waar je langs rijdt en ook wordt er op gezette tijden gevoerd. Het voeren van de dieren gebeurt ook op andere momenten van de dag, dit staat allemaal op het informatieblad wat je krijgt bij de toegang tot het park. Meer informatie over een bezoek aan Sainte-Croix vind je op de website van het park.

Overnachten in Parc Animalier de Sainte-Croix

Dit park overdag bezoeken is al gaaf, maar helemaal leuk is het om er ook te overnachten. Bijna 50 lodges staan over het park opgesteld, allemaal met zicht op een dierenverblijf. Zo heb je lodges bij de wolven (Dormir avec les loups). Een raam tot aan de grond is alles wat gasten buiten het verblijf van de wolven houdt. In het verblijf van de bizons en de beren staan lodges op palen (Lodges du Nouveau Monde). Zo kun je ’s morgens wakker worden met zicht op de prairie, waar met een beetje geluk bizons of beren zich verbergen in een laag mist. Er zijn verschillende boomhutten te huur (Cabanes dans les arbres) en ook aan de rand van de grote hertenweide liggen prachtige lodges en yurts (Lodges des cerfs & Yourtes au brame du cerf).

Lodges du Nouveau Monde - Park Animalier de Sainte Croix - Reislegende.nl
Lodges du Nouveau Monde
Lodges des cerfs, Parc Animalier de Sainte Croix Grand Est Frankrijk - Reislegende.nl
Lodges des cerfs

Nieuwste accommodatie in Parc Animalier de Sainte-Croix

De nieuwste accommodatie is La Grange aux coyotes; een grote Canadese rode barn met meerdere kamers voor 4 personen. Wij overnachten in deze accommodatie en hebben vanuit onze kamer zicht op zwarte beren en coyotes. Er is een algemene ruimte met leuke zithoekjes, een open haard, een pooltafel en boeken. Veel boeken! Het ontbijt vindt ook plaats in deze ruimte. Met koffie in je hand loop je het terras op om te kijken of je nog beren of coyotes kunt spotten. Echt een speciale plek om eens de nacht door te brengen. We hebben het raam ’s nachts open staan en horen diverse malen de wolven huilen. De hele entourage in de barn geeft je al het gevoel in Canada te zijn beland. Maar met dit geluid van huilende wolven op de achtergrond wordt dat gevoel alleen maar versterkt!

Overnachten in Parc Animalier de Sainte-Croix mag dan een enorme belevenis zijn, het is niet goedkoop. Bezoek je het park voor een dagje en slaap je liever ergens in de buurt? Dat kan natuurlijk ook, er zijn mooie accommodaties te vinden in de regio.

Check prijzen en beschikbaarheid van accommodaties in Parc Animalier de Sainte-Croix

La Grange aux coyotes, Parc Animalier de Sainte Croix Grand Est Frankrijk leuke accommodaties - Reislegende.nl
La Grange aux coyotes
bol.com
bruna.nl
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2024 - 00:18
bruna.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2024 - 03:19

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button