Uncategorized

Wat te doen op Ameland? 6 tips

Een vakantie op de Waddeneilanden is bij veel mensen geliefd. Dat is niet gek, de Waddeneilanden staan garant voor ontspanning én avontuur. Nu denk je bij vakantie op een eiland al snel aan varen en zwemmen, er is immers water in overvloed. Maar wat kun je nog meer doen op een Waddeneiland? We kijken eens naar Ameland, het vierde bewoonde Waddeneiland van Nederland.

Wandelen op Ameland

Wandelen is altijd een fijne activiteit. De wind in je gezicht en de lucht van het water maken dat je je één met de natuur voelt. Op Ameland zijn vele uitgezette wandelingen te vinden. Kijk op websites van Staatsbosbeheer, Komoot of Routeyou en je komt vast een geschikte route tegen. Je kunt op dit eiland urenlang door de duinen en over het strand lopen, om te genieten van prachtige uitzichten. Wedden dat het nooit gaat vervelen? Een overnachting boek je gemakkelijk in een Ameland hotel. Tijdens lunch of diner in restaurant Ameland denk je nog even terug aan alle indrukken die je tijdens de wandeling hebt gekregen.

Dit vind je misschien ook interessant

Relaxen in de zon

Houd je wel van een beetje relaxen in de zon? Zonnebaden op het strand van Ameland is dan absoluut iets voor jou. Als het mooi weer is uiteraard! Huur een bedje en een parasol en je kunt de hele dag blijven liggen. Verlies jezelf in een goed boek, luister naar muziek en geniet van onze mooie Noordzee. Zo’n dagje zou iedereen in zijn vakantie moeten plannen, toch?

Zwemmen in de Noordzee

Een duik nemen in het water is uiteraard ook een feest! Kun je in een meer goed baantjes trekken, in de zee zul je moeten afwachten hoe ruig het is. Maar niet alleen zwemmen is fijn, ook een flinke duik in de golven geeft voldoening. Of gewoon lekker in de branding liggen. Het is maar net waar jij het meest zin in hebt!

Varen op de Noordzee

Een boottocht op zee is ideaal wanneer je van varen én van zee houdt. In veel kustplaatsen worden er boottochten georganiseerd. Denk aan een zeiltocht of een tripje met een gemotoriseerde boot. Deze reisjes kunnen behoorlijk luxe zijn, met een georganiseerde lunch of een tussenstop. Op Ameland kun je uiteraard ook boottrips boeken die op zoek gaan naar zeehonden. Heb je een vaarbewijs? Dan kun je zelf met een kleinere boot op het water gaan.

Fietsen op Ameland

Ameland heeft het goed geregeld wat betreft wandelroutes, maar zeker ook als het om fietsroutes gaat. Verspreid over het eiland vind je prachtige fietspaden met waanzinnige vergezichten. Het eiland heeft meer dan 100 kilometer aan fietspaden. Stop in een plaatsje voor de lunch, of neem zelf iets mee en plof neer op een bankje middenin de natuur of aan het strand.

Watersport activiteiten

Voor de liefhebber is het tot slot mogelijk om een intensieve of een extreme sport te beoefenen op het water. Denk aan surfen of suppen. Extremer zijn sporten zoals flyboarden en wakeboarden. Er zijn op Ameland diverse aanbieders van outdoor activiteiten, voor ieder wat wils!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Meer directe linkjes naar aanbieders vind je op deze pagina. Voor nu: veel leesplezier!
Back to top button