Genieten van een weekend Ameland

Een weekend Ameland. Niet alleen is dit waddeneiland een heerlijke plek om tot rust te komen, uit te waaien op het strand en je gedachten weer op een rijtje te zetten, het is ook dé perfecte plek om sportief bezig te zijn. Zo zijn er ontelbaar veel routes die je kunt bewandelen, kun je paardrijden op Ameland en is het eiland ideaal om per (elektrische) fiets te verkennen. Een overnachting op Ameland is dan ook zeker geen slecht idee.

Geliefd bij een breed publiek

Het waddeneiland Ameland is geliefd bij een heel breed publiek. Van wandelaars tot fotografen en van vogelaars tot mensen die op zoek zijn naar rust. Of je er nu graag in je eentje op uit gaat of de omgeving liever met een gids verkent, alles is mogelijk. Van gezellige dorpjes, interessante musea en uitgestrekte stranden tot hoge duinen – het eiland heeft een hele hoop te bieden en maakt gegarandeerd indruk.

Dit begint eigenlijk al op weg naar het eiland zelf. Tijdens de vijftig minuten durende boottocht kun je genieten van alle langs vliegende vogels en de uitgestrekte zee voordat je op het eiland zelf aankomt. Kies voor het meenemen van de auto (ideaal wanneer je bepakt en bezakt met het gezin het eiland gaat verkennen, of wellicht slecht ter been bent), of huur gemakkelijk een fiets zodra je op Ameland aankomt. Kan de ontdekkingstocht direct van start!

Lees ook: 6 tips voor een verblijf op Ameland

Een fijne overnachting

Een fijne overnachting op Ameland kan op verschillende manier. Zo kun je ervoor kiezen om back to basic te gaan en te overnachten in een tent vlakbij zee. Maar ook overnachten in een bed & breakfast behoort tot de mogelijkheden, meteen een goede manier om je onder de locals te begeven. En wat dacht je van lekker luxe te slapen in een hotel waar je op en top verzorgd wordt? Vergeet trouwens ook zeker de chalet op Ameland niet! Voor welk type overnachting je ook kiest, op het eiland wordt met elke wens rekening gehouden. Daarnaast is overnachten op een lege maag natuurlijk geen optie. Wil je een lekker avondje uit dan zijn ook hier voldoende mogelijkheden. Wat te denken van een cocktail met kleine hapjes in een strandtent, een vleesplank in een proeflokaal of een verse zalmmoot in een van de vele visrestaurants? Heb je hierna nog genoeg energie over dan zijn er voldoende kroegen waar je in kunt duiken en waar je op sommige plekken zelfs nog een dansje kunt wagen. Op deze manier vliegt de avond gegarandeerd (en jammer genoeg) zo voorbij.

Een weekend Ameland vliegt voorbij

Er is zoveel te doen en te verkennen op Ameland dat een weekend bijna te kort is. Zo zijn er nog genoeg interessante musea te bezoeken, kun je ontspannen in de wellness en heb je aan drie dagen niet voldoende om de meest mooie fiets- en wandelroutes af te leggen. Kortom, genoeg reden om nog een keer terug te gaan.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button