Tips voor een leuke vakantie in Nederland

Geen lange reistijden, geen extra voorbereidingen en geen tijdsverschil: de voordelen van in Nederland op vakantie gaan. Of je nu minder tijd hebt om naar een ver oord te reizen of wanneer je niet te ver weg wilt, Nederland heeft genoeg te bieden. Een vakantie in eigen land hoeft helemaal niet saai te zijn. Maar wat zijn dingen die je niet moet missen voor een geslaagde vakantie in Nederland?

Ontdek de veelzijdige natuur

Nederland heeft genoeg te bieden als het gaat om natuur. De prachtige bossen, zee en stranden en de polder; er is genoeg te zien en te beleven. De gebieden zijn perfect te doorkruisen per fiets of wandelend. Daarnaast kun je ook wadlopen: een speciale activiteit waardoor jij een indruk krijgt van het bijzondere Waddengebied in Nederland. Natuurliefhebbers kunnen dus hun hart ophalen in Nederland! Wanneer je liever gaat voor een meer buitenlandse sfeertje, is Limburg een leuke optie. Door de hoogteverschillen en het feit dat het dicht bij België en Duitsland ligt, maakt deze provincie extra speciaal.

Leer de Nederlandse historie beter kennen

De geschiedenis van Nederland is groot en kent veel ontwikkelingen. Genoeg mogelijkheden om je hier meer in te verdiepen. Er zijn gelukkig genoeg musea die je van alles leren over al deze historische gebeurtenissen. Bezoek een museum over de gouden eeuw, verwonder je over de archeologische vondsten of ontdek de imposante gebouwen en kastelen die veel laten zien over hoe het er vroeger aan toe ging. Daarnaast zijn er ook genoeg historische steden die qua architectuur veel te bieden hebben. Steden als Amersfoort, Zutphen, Nijmegen, Haarlem of Maastricht mogen zeker niet op jouw lijstje ontbreken.

Reis met de trein

Het netwerk van spoorwegen in Nederland is uitgebreid en groot. Daarom is met de trein reizen een perfecte manier om het hele land te ontdekken. Terwijl je rustig in de trein zit, geniet je van mooie uitzichten tussen de grote(re) steden. Ook is het reizen met de trein ontspannend. Wanneer het niet te druk is – reis daarom vooral in daluren – kun je genieten van de rust omdat je zelf verder niets te doen. Daardoor heb je genoeg tijd over om een krantje te lezen, een kopje koffie te drinken en te kletsen met je reisgenoot of met anderen.

Kom compleet tot rust

Een saunabezoek is de perfecte manier om compleet tot rust te komen. Wanneer je een actieve vakantie in Nederland wil combineren met een paar dagen complete ontspanning, is het boeken van een wellnesshotel de perfecte optie. Er zijn prachtige wellness resorts en hotels die veel sauna’s en allerlei soorten baden hebben. Ook massages zijn onderdeel van het aanbod. Zo maak je van jouw vakantie in Nederland een ondernemend en ontspannend avontuur!

*Uitgelichte foto via Unsplash.com

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button