Een weekend bij StayOkay Utrecht

Je hoort het heel vaak: mensen vliegen naar alle uithoeken van de wereld maar zijn zelf in diverse Nederlandse steden nooit geweest of zijn er vluchtig op bezoek geweest. Bij mij is dat ook het geval! Nederland is zó klein en toch heb ik nog zó veel niet of niet goed gezien. In Utrecht bijvoorbeeld ben ik jaren geleden wel eens met een vrijgezellendag geweest en hebben we waterfietsen gehuurd om mee door de grachten te varen. Wat ik me nog kan herinneren waren de lage kades, de daarop gelegen terrassen en de Domtoren die overal bovenuit steekt. Maar dat is het dan ook wel!

Een weekend bij StayOkay Utrecht - AllinMam.com

StayOkay Utrecht – nieuw paradepaardje

Reden genoeg dus om in te gaan op de uitnodiging van StayOkay om aanwezig te zijn bij de opening van hun nieuwe accommodatie in hartje Utrecht. Een select internationaal gezelschap met bloggers en vloggers is uitgenodigd en we worden op vrijdagmiddag aan de Neude in het centrum van Utrecht verwacht. We parkeren de auto gratis op de P&R bij het oude muziektheater waar we bus 28 pakken naar het centrum. We kunnen nagenoeg voor de deur uitstappen. Ideaal, want parkeren in het centrum is anders hartstikke duur.

Eerst een paar uurtjes shoppen!

We zijn lekker vroeg, brengen onze koffertjes alvast naar StayOkay en lopen richting de grachten waar je ook alle winkels vindt. Meteen lopen we tegen de SuperDry store aan, wat een enorm grote winkel in vergelijking met Haarlem! Ik baal eigenlijk een beetje want de hoodie die ik wil kopen hebben ze net niet in mijn maat; dan maar op internet bestellen. De winkels liggen hier echt leuk aan het water en al lopend kijk je uit op de terrassen van restaurants die een stuk lager liggen. We lunchen bij Se7en, een leuk tentje met heerlijke en vooral heel betaalbare gerechtjes. Voor we het weten is het tijd om naar StayOkay te gaan waar we inchecken en kennismaken met de andere (internationale) bloggers.

StayOkay Utrecht – the 5th

Ik ben enorm verrast door de uitstraling van “the 5th” op de tweede verdieping van het StayOkay complex; het is er licht en het is sfeervol ingericht. Witte tafels, leuke krukjes, gekleurde banken, veel bakken met kruiden, boeken en krijtborden. Je kunt er de hele dag terecht, ook wanneer je niet bij StayOkay slaapt. Ze hebben een goede lunchkaart en er zijn fijne plekken waar je kunt werken of met iemand af kunt spreken. Heb je einde van de middag na werktijd zin in een drankje? Ook dan kun je hier terecht! Een nieuw concept wat de komende tijd uitgerold gaat worden over andere locaties van StayOkay.

Door een grappig Bingo spel leren we de andere bloggers iets beter kennen maar veel tijd is er niet, want buiten staan een aantal gidsen klaar om samen met ons op de fiets Utrecht te verkennen. De groep wordt opgesplitst en wij Nederlanders, doorgewinterde fietsers, vertrekken als eerste groep zodat er geen oponthoud ontstaat door mensen die iets minder goed kunnen fietsen :-)

Fietsen door Utrecht

We maken een leuke tour door het centrum van de stad maar ook daarbuiten. We stoppen bij een aantal tentjes voor een drankje en een klein hapje en uiteraard bij diverse bekende plekken van Utrecht. Het is heel rustig weer, de temperatuur is goed en het zonnetje komt ook zo nu en dan door. Top!

De kamers van StayOkay Utrecht

Alweer veel te snel is het tijd om terug te gaan. We kunnen inmiddels in onze kamer en hebben even een half uurtje om te relaxen. De kamers zijn netjes, fijne bedden en alles is leuk aangekleed. Minimalistisch maar perfect. Leuke nachtkastjes met lampjes, een leuke print op de muur en een fijne badkamer met een lekkere douche. Wat ik een beetje mis is nog een uitklapbare steun om wat bagage op te leggen op een kastje, nu ligt alles op de grond. Maar aangezien StayOkay ook veel jeugd trekt is dat misschien met voorbedachte rade weggelaten :-)

Kamers vind je er voor 2, 4, 6 en 8 personen. In totaal heeft deze locatie van StayOkay 60 kamers; allemaal even netjes en lekker ruim. Ook met je gezin kun je hier heel goed terecht voor 1 of 2 nachtjes, al zou ik zelf eerder kiezen voor een StayOkay iets meer buitenaf / in de natuur wanneer je met het gezin weg gaat. Maar; het is natuurlijk maar net wat je zelf voor ogen hebt en wat je kinderen leuk vinden!

Lees ook: Met de kinderen logeren bij StayOkay Texel

Voor een gezellig avondje kun je terecht in the 5th

Ze weten wel hoe ze het gezellig moeten maken bij StayOkay in Utrecht; de gezellig uitziende bar op “the 5th” vraagt gewoon om een drankje er komen regelmatig bands optreden. Ook wij worden getrakteerd op een leuk optreden van een band van Utrechtse bodem The Brahms, nadat we hebben genoten van een uitgebreid diner. Heel grappig is het compleet opgemaakte bed inclusief nachtkastjes en details dat ze voor deze gelegenheid tegen een muur hadden geplaatst en waar de meest hilarische foto’s tot stand kwamen. Benieuwd naar meer van dit soort kiekjes? Je vindt ze op de Facebookpagina van StayOkay Utrecht.

De volgende dag vermaken we ons nog goed in Utrecht; na een uitgebreid ontbijtbuffet stappen we weer op de fiets om Utrecht verder te gaan verkennen en maken we ’s middags nog een boottocht door de grachten.

Dat Utrecht ideaal is voor een weekendje weg, dat weten veel mensen wel. Dat je prima kunt overnachten bij StayOkay is voor veel mensen misschien nieuw! StayOkay was al aardig op weg af te stappen van het “jeugdhostel” imago door naast jeugd ook families en gezinnen aan te trekken. Door invoering van dit nieuwe concept zullen alleen maar meer mensen in gaan zien dat het een super leuke locatie is om te verblijven, ook als je je tienerjaren al ver achter je hebt liggen!

Een weekend bij StayOkay Utrecht - AllinMam.com

Meer informatie en beschikbaarheid van kamers vind je op de website van StayOkay.

*1e foto en laatste 4 foto’s via StayOkay Utrecht/centrum – fotograaf Joni Israeli

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button