Waarom Amsterdam vanaf het water het mooist is

Nederland is gezegend met een bijzondere en aantrekkelijke hoofdstad. Dat vinden niet alleen de Amsterdammers zelf, maar ook alle hordes toeristen die de stad jaarlijks bezoeken. Amsterdam heeft gewoon iets. Een belangrijk deel van allure zit in al het water dat de stad rijk is. En dat is ook meteen de sleutel naar de beste manier om Amsterdam in volle glorie te bekijken: vanaf de grachten.

Amsterdam vanaf het water, ongestoord genieten

Natuurlijk kun je Amsterdam ook te voet verkennen. De stad is immers ook weer niet zo groot dat dat niet te doen zou zijn. Maar terwijl jij probeert te genieten van de stad, word je van de sokken gereden door een opgefokte fietser of een automobilist. Op het water heb je daar helemaal geen last van. Al helemaal niet wanneer je een privé boottocht in Amsterdam doet. Zo kun je zonder met een ander rekening te hoeven houden genieten van Amsterdam terwijl je rondgevaren wordt door de imposante grachten.

Lees ook: Wat te doen in de omgeving van Amsterdam, bezienswaardigheden en tips

Waarom Amsterdam vanaf het water het mooist is - Reislegende.nl

Alles goed kunnen zien

Als je zelf langs de grachten loopt, kun je eigenlijk maar één kant van de gracht goed bekijken. De gebouwen langs de grachten zijn hoog en moeilijk te bekijken als je er te dicht op staat. En je gaat natuurlijk niet iedere gracht aan beide kanten langs lopen om alles gezien te hebben. Vanaf de gracht kun je juist wel alle details, van de gevels tot de bruggen, prima zien. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Zonder dat je hoeft te lopen ook nog eens. Als je slecht ter been bent, is een boottocht over de Amsterdamse grachten al helemaal ideaal natuurlijk.

Amsterdam Light Festival - Reislegende.nl

Magische Amsterdam Light Festival

Rond iedere jaarwisseling, in de maanden december en januari, vindt sinds 2012 jaarlijks het magische Amsterdam Light Festival plaats. Gedurende de festivalperiode worden specifiek voor het festival ontworpen lichtkunstwerken en lichtinstallaties van hedendaagse kunstenaars, designers en architecten tentoongesteld in de stad. Deze komen ’s avonds volledig tot hun recht. En wat zou het mooi zijn als je dat vanaf het water allemaal kunt aanschouwen. Afgelopen jaar kon het lichtfestival slechts in afgeslankte vorm doorgaan, maar er is goede hoop dat het dit jaar wel weer in vol ornaat kan plaatsvinden. Koop daarom nu alvast je Amsterdam Light Festival tickets zodat je de mooie kunstwerken kunt bewonderen vanaf de grachten in een comfortabele, overdekte boot.

Onze hoofdstad is niet voor niets op deze bijzondere manier vormgegeven. Van die grachten moet je optimaal gebruikmaken. Bekijk Amsterdam dus zeker ook eens vanaf het water!

*Foto’s via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button