Landal Aelderholt, foto’s van een winters verblijf

Winter in Nederland, het blijft uniek. Toch is het ons al een paar keer gebeurd dat we tijdens een weekend bij Landal verbleven in een witte wereld. Ook dit keer is het weer raak. We gaan half maart een weekend naar Landal Aelderholt, waar we terecht komen in winter wonderland. Hoe gaaf! Ik vertel je meer over dit leuke park in Drenthe, waar we al voor de derde keer komen. Geniet mee van winterse foto’s van Landal Aelderholt.

Maart roert zijn staart: sneeuw in Drenthe

Op het moment dat we thuis vertrekken worden er in onze straat al sneeuwpoppen gemaakt en sneeuwballen gegooid. De 2,5 uur die Google Maps aan geeft voor de rit naar Landal Aelderholt wordt uiteindelijk zeker een uur langer door veel sneeuw onderweg en langzaam rijdend verkeer. Het is sprookjesachtig mooi als we aan komen in het park. Ik weet het zeker: morgenochtend zet ik vroeg de wekker om optimaal van de sneeuw te kunnen genieten.

Via de app inchecken en je huisje openen met de digitale sleutel

Dat we laat aankomen is niet erg, want de receptie heb je tegenwoordig niet meer nodig. Inchecken kan online in de app van Landal. Ook kun je vanuit de Landal app met een digitale sleutel de deur van je huisje openen. Je opent eenvoudig de app, klikt op het sleutel icoontje en je houdt vervolgens je telefoon bij het slot. Superhandig!

Bij een verblijf op een Landal park kun je extra services bijboeken. Opgemaakte bedden is er daar eentje van, heel fijn als je later arriveert op het park en je niet te lang wilt wachten met de kinderen naar bed brengen. Nu hoeven de kinderen bij ons niet meer vroeg naar bed, maar het is wel echt een luxe als je geen bedden meer hoeft op te maken. Meteen met een drankje op de bank neerploffen dus.

Check beschikbaarheid en prijzen voor een verblijf op Landal Aelderholt

Landal Aelderholt foto’s van een witte wereld

Zoals voorgenomen sta ik zaterdagochtend vroeg naast m’n bed; om 06.45u loop ik de deur uit. Er wordt al vroeg op de dag dooi verwacht dus als ik het écht mooi wil zien buiten is dit mijn kans. Ik ben waarschijnlijk de enige die zo denkt, want ruim een uur lang kom ik helemaal niemand tegen. Heerlijk om in alle rust over het park te dwalen, mooie plaatjes te schieten en te zien hoe de zon opkomt.

Winter in Landal Aelderholt foto’s - Reislegende.nl
Sneeuw in Landal Aelderholt foto’s - Reislegende.nl
Sneeuw in Landal Aelderholt foto’s - Reislegende.nl
Vijver Landal Aelderholt foto’s - Reislegende.nl
Speeltuin Landal Aelderholt foto’s - Reislegende.nl

Landal ontbijtservice

Tegen de tijd dat andere mensen uit hun huisje komen ga ik terug voor het ontbijt. En daar hoef ik niet veel voor te doen; er staat een grote tas met ontbijt klaar bij de voordeur. In de tas zitten verschillende soorten verse broodjes, croissants, sapjes, yoghurt en allerlei soorten beleg. Nog zo’n fijne service van Landal. We genieten ervan, terwijl we buiten de eekhoorntjes rond zien rennen in de sneeuw.

Ontbijtservice Landal Aelderholt foto’s - Reislegende.nl
Eekhoorntjes Landal Aelderholt foto’s - Reislegende.nl

Verschillende accommodaties bij Landal Aelderholt

Landal Aelderholt zou je kunnen verdelen in twee gedeeltes. In het ene gedeelte vind je de oudere huisjes met 4 tot 8-persoons huisjes. Deze huisjes staan verspreid in het bos, op zo’n manier dat je veel privacy hebt. Het is behoorlijk dicht begroeid en de bomen zijn hoog, hier heb je het echte “huisje in het bos” gevoel. In het andere gedeelte vind je het hoofdgebouw met alle faciliteiten zoals receptie, zwembad, restaurant en meer. Om het hoofdgebouw heen staan ook wat oude huisjes maar voornamelijk moderne, nieuwere huisjes. Hier kun je al terecht met 2 personen maar ook met groepen (10, 12, 16 en 24 personen). Ook vind je hier heel fijne eco accommodaties voor 8 personen. Deze huisjes hebben weinig glas aan de noordzijde maar juist veel glas aan de zuidzijde. In deze huisjes heb je maar liefst 4 badkamers. Een aantal jaren geleden hebben we een weekend doorgebracht in een eco huisje, was heel comfortabel. Een aanrader!

Check beschikbaarheid en prijzen voor een verblijf op Landal Aelderholt

Accommodaties Landal Aelderholt foto’s type 8ECO - Reislegende.nl
Type 8ECO
Accommodaties Landal Aelderholt foto’s type 10EL1 - Reislegende.nl
Type 10EL1
Accommodaties Landal Aelderholt foto’s type 16EL - Reislegende.nl
Type 16EL
Accommodaties Landal Aelderholt foto’s type 6CE - Reislegende.nl
Type 6CE
Accommodaties Landal Aelderholt foto’s type 4C - Reislegende.nl
Type 4C

Kies je voor een ouder huisje of voor een nieuwer, luxe huisje?

Je kunt bij Landal Aelderholt alle kanten op, zoals je hierboven leest. Wil je wat meer achteraf, middenin de natuur zitten en genieten van veel vogels en eekhoorntjes? Kies dan voor een wat ouder huisje in het gedeelte aan de overkant van de doorgaande weg. Wil je liever in een nieuwer huisje met meer luxe verblijven? Kies dan voor een huisje in het gedeelte bij het hoofdgebouw. Zit je dichtbij alle faciliteiten, zeker leuk wanneer je met kinderen verblijft op het park. Of je nu kiest voor een ouder of een nieuwer huisje, één ding is zeker: de Auping bedden liggen fantastisch!

Als het om de plek van het huisje gaat geef ik op dit park toch de voorkeur aan een (ouder) huisje in het bosrijke gedeelte. In de middag zitten we uren lang buiten in de zon, terwijl de kinderen sneeuwpoppen maken. Zonder bekijks, met veel ruimte om ons heen, alsof we ver weg van alles in een huisje in het bos zitten. Dat is nog eens vakantiegevoel. Met een gebakje erbij, want ik ben ook nog eens jarig op deze mooie, witte dag :-)

Faciliteiten op Landal Aelderholt

Je hoeft je op Landal Aelderholt niet te vervelen. Er is een leuk zwembad waar onze kinderen zich zeker een paar uurtjes vermaken. Je kunt een bowlingbaan huren, midgetgolfen, tennissen of golfen en kinderen kunnen knutselen in Het Atelier. De nog kleinere kindjes kunnen lekker spelen in het indoor speelparadijs. En uiteraard is er ook op dit park een Bollo Club. Ouders die wat me-time willen kunnen terecht in de beautysalon, waar verschillende behandelingen worden aangeboden (massage, gezichtsbehandeling, kapsalon etc.). Uiteraard is het ook mogelijk om (elektrische) fietsen te huren; je kunt hier zelfs met een e-chopper op pad.

In het gezellige restaurant kun je dineren maar ook lekker lunchen. Het is een groot restaurant met veel leuke, knusse hoekjes. Je kunt hier zelf de drukte op zoeken of juist meer een beetje achteraf gaan zitten. Bovendien zit je hier eerste rang als het gaat om zicht op de nieuwe attractie op Landal Aelderholt: de SkyFlyer.

Landal Aelderholt foto’s restaurant - Reislegende.nl
Foto’s Landal Aelderholt restaurant - Reislegende.nl

Tofste attractie op Landal Aelderholt: SkyFlyer

De nieuwste activiteit die je kunt ondernemen op Landal Aelderholt is een ritje met de SkyFlyer. Deze attractie kun je zien als een combinatie tussen een achtbaan en een tokkelbaan. Met een snelheid van zo’n 40 km per uur raas je naar beneden, hangend in een harnas. Deels over de waterkant, waarbij je in de bochten behoorlijk heen en weer geslingerd wordt. De baan is met 120 meter niet heel lang, daarom mag je twee keer naar beneden :-) Zeker doen, is echt leuk!

Landal Aelderholt SkyFlyer foto’s - Reislegende.nl
Foto’s Landal Aelderholt SkyFlyer - Reislegende.nl

Wat te doen in de buurt van Landal Aelderholt?

Drenthe staat natuurlijk bekend om de hunebedden die er te vinden zijn. Daarvan zou ik er zeker een aantal gaan bekijken, als je in de buurt bent. In de omgeving van Landal Aelderholt zijn zo’n 52 hunebedden. De ene hunebed is completer dan de andere, of groter. Wij bezoeken de hunebedden D50, D52 en D42, waarvan ik D42 de meest imposante vind. Niet zo zeer door de grootte, maar wel door de ligging. Echt even op een bankje gaan zitten en de plek op je laten inwerken dus! Wie weet gaan je gedachten een stukje terug de tijd in. Wil je echt meer te weten komen over de hunebedden dan is Hunebedcentrum Borger een aanrader.

Hunebedden in de buurt van Landal Aelderholt - Reislegende.nl

Voor kinderen is een bezoekje aan de steen van Noordbarge ook leuk, alias De dikste Stien. Als je er langs rijdt met de auto is hij al groot, maar als je er eenmaal naast staat zie je pas echt hoe groot hij is. Verder zijn er in Drenthe talloze leuke dorpjes te vinden, waarvan Orvelte waarschijnlijk de meest bekende is. Ook al ben ik hier al meerdere keren geweest; het blijft leuk om hier doorheen te dwalen!

Zin in attracties, dieren kijken of klimmen? Dan kun je een dagje naar Wildlands in Emmen, naar Zoo Bizar in Orvelte, naar Plopsa Indoor Coevorden of naar Outdoor Klimpark Grolloo. Ook Attractiepark Slagharen ligt overigens op niet al te grote afstand, evenals Attractiepark Drouwenerzand. Genoeg plekken in de buurt om de adrenaline te laten stromen.

Dierenparken in de buurt van Landal Aelderholt - Reislegende.nl

Meer te weten komen over de Tweede Wereldoorlog en de vervolging van Joodse mensen kan in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Vrij heftige stof natuurlijk, hierna kan even uitwaaien in Nationaal Park Dwingelderveld een goed idee zijn.

Steakhouse Route 34, eten in de buurt van Landal Aelderholt

Eten op zaterdagavond doen we tijdens ons weekend bij Landal Aelderholt in een leuk restaurant niet ver van het park: Steakhouse Route 34 in het plaatsje Erm. In dit gezellige restaurant wordt vlees bereid in de broiler (gasgestookte grill) of in de Josper grill (houtskool gestookte oven); de keuze is aan jou. Het beste vlees van onder meer de Black Angus, de Wagyu en de Duke of Berkshire wordt hier geserveerd. Een aanrader!

Steakhouse Route 34, eten in de buurt van Landal Aelderholt - Reislegende.nl
Steakhouse Route 34, eten in de buurt van Landal Aelderholt - Reislegende.nl

Het is weer een cadeautje, dit!

Een fijn weekend hebben we weer op Landal Aelderholt; voor de derde keer zelfs! Alle keren zijn we er tot nu toe geweest in de winter. Een keer in een eco huisje, een keer in een huis voor 10 personen en dit keer in een ouder huisje. Ik zou zó weer een keertje terug gaan in het zomerseizoen, ik denk dat de kinderen zich goed zouden vermaken op het park met zomerse activiteiten. En wij op het terras met een drankje :-)

Check beschikbaarheid en prijzen voor een verblijf op Landal Aelderholt

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button