Oppède-le-Vieux, voormalig spookdorp in Luberon

Een van de dorpen in de Vaucluse waar ik erg van onder de indruk ben is Oppède-le-Vieux. Het oude deel van Oppède werd eeuwen geleden gesticht, bovenop een berg. In de 17e eeuw verlieten bewoners dit deel van het dorp, voornamelijk omdat andere dorpen veel toegankelijker waren dan Oppède-le-Vieux. Het nieuwere deel van Oppède, aan de voet van de berg, bleef gestaag groeien. Het oude deel werd vergeten en groeide uit tot een spookdorp.

Na de Tweede Wereldoorlog herontdekte een groep kunstenaars het oude Oppède boven op de berg. De kunstenaars vonden dat dit deel van het dorp niet verloren mocht gaan en begonnen met het renoveren van het idyllische bergdorp. In de decennia die volgden, trokken steeds meer mensen naar Oppède-le-Vieux om daar weer te gaan wonen. Er wordt vandaag de dag veel gerestaureerd en het is een feestje om rond te wandelen.

Bezienswaardigheden in Oppède-le-Vieux

Het is een must om helemaal naar boven te lopen naar de prachtig gerestaureerde Église Notre-Dame Dalidon. De ruïnes van het kasteel zijn te zien naast de kerk. Je vraagt je af hoe mensen eeuwen geleden al het bouwmateriaal boven hebben gekregen!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button