Arc de Triomphe fotograferen, vanaf waar heb je het mooiste zicht?

Parijs: stad van de liefde! Parijs is bezaaid met iconische monumenten die de tand des tijds hebben doorstaan. Je denkt vast meteen aan de Eiffeltoren en het Louvre en ook de majestueuze Arc de Triomphe zal snel naar voren komen; een symbool van triomf en grandeur. Het bewonderen van dit architectonische meesterwerk is een must voor elke bezoeker van de Franse hoofdstad. Wil je de Arc de Triomphe fotograferen maar liefst nét even op een andere manier? In dit artikel deel ik mooie doorkijkjes en verrassende standpunten voor het fotograferen van de Arc de Triomphe.

Het verhaal van de Arc de Triomphe

Het verhaal van de Arc de Triomphe begint in 1806, toen de Franse keizer Napoleon Bonaparte besloot om ter ere van zijn overwinningen een imposante triomfboog te laten bouwen. De boog zou de glorie van het Franse leger en de triomfen van Napoleon symboliseren. Jean Chalgrin werd gekozen als de architect van dit ambitieuze project.

De bouw van de Arc de Triomphe duurde bijna dertig jaar vanwege verschillende onderbrekingen, waaronder de val van Napoleon, politieke onrust en financiële problemen. Het monument werd uiteindelijk voltooid in 1836, tijdens het bewind van koning Lodewijk Filips.

De imposante Arc de Triomphe is gemaakt van grote blokken kalksteen en staat op de Place Charles de Gaulle, voorheen bekend als Place de l’Étoile, aan het westelijke einde van de Champs-Élysées. Het is een van de meest prominente en drukste rotondes in Parijs, waar twaalf belangrijke lanen samenkomen.

Het ontwerp van de Arc de Triomphe is geïnspireerd op de klassieke Romeinse triomfbogen, zoals de Boog van Titus en de Boog van Constantijn. De boog heeft een hoogte van bijna 50 meter, een breedte van ongeveer 45 meter en een diepte van 22 meter. Het is versierd met talrijke beeldhouwwerken en reliëfs die belangrijke momenten uit de Franse geschiedenis weergeven, zoals de slag bij Austerlitz en de slag bij Wagram.

Arc de Triomphe foto’s maken op andere manier - Reislegende.nl
Arc de Triomphe fotograferen vanuit andere hoek - Reislegende.nl

In het midden van de boog bevindt zich het bekende “Eeuwige Vuur”, dat in 1921 werd ontstoken ter ere van de onbekende soldaat. Dit symboliseert de erkenning en dankbaarheid voor degenen die hun leven hebben gegeven voor Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Arc de Triomphe heeft door de jaren heen verschillende belangrijke gebeurtenissen meegemaakt. Het is een plek van herdenking geworden, waar hulde wordt gebracht aan gesneuvelde soldaten en nationale helden. Het is ook het toneel van indrukwekkende militaire parades en feestelijke evenementen.

Vandaag de dag is de Arc de Triomphe een van de meest herkenbare symbolen van Parijs en een belangrijke toeristische attractie. Bezoekers kunnen de boog beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Het monument blijft een eerbetoon aan de grootsheid en geschiedenis van Frankrijk, en het blijft een belangrijk cultureel en architectonisch erfgoed dat bezoekers van over de hele wereld blijft fascineren.

Beste plekjes in Parijs met zicht op de Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Parijs, en het vinden van de beste plekjes om het monument te bewonderen is een ervaring op zich. Of je nu een fotografieliefhebber bent die op zoek is naar unieke invalshoeken of gewoon wilt genieten van het adembenemende uitzicht, de genoemde plekjes in dit artikel helpen je om de Arc de Triomphe op zijn mooist te zien.

Zicht op Arc de Triomphe vanaf Place du Trocadéro

Begin je zoektocht naar het perfecte uitzicht op de Arc de Triomphe bij het Place du Trocadéro. Dit plein biedt een panoramisch zicht op de Eiffeltoren, maar ook op de brede laan die rechtstreeks naar de Arc de Triomphe leidt. Ga naar de rand van het plein en neem de tijd om de majestueuze boog in al zijn glorie te aanschouwen. Hier kun je prachtige foto’s maken met de Arc de Triomphe als indrukwekkende achtergrond. Leuk is het om vanaf hier naar de Arc de Triomphe te lopen, zo heb je steeds weer een ander perspectief.

Foto’s maken bij Arc de Triomphe in Parijs - Reislegende.nl
Arc de Triomphe fotograferen tips - Reislegende.nl

Zicht op Arc de Triomphe vanaf Champs-Élysées

Een wandeling over de Champs-Élysées, de beroemde boulevard die leidt naar de Arc de Triomphe, kan bij een bezoek aan Parijs eigenlijk niet uitblijven. De Champs-Élysées biedt talloze plekjes waar je kunt stoppen om foto’s te maken van de Arc de Triomphe. Probeer verschillende hoeken en perspectieven uit om jouw foto’s van de Arc de Triomphe uniek te maken.

Zicht van bovenop de Arc de Triomphe

Nu wordt het tijd om de Arc de Triomphe van dichtbij te beleven. Beklim de 284 treden naar de top van de boogVanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over Parijs. Vergeet niet om je camera klaar te houden en zowel de traditionele als ongebruikelijke hoeken vast te leggen die dit uitkijkpunt biedt. Neem de tijd om de schoonheid van de stad in je op te nemen en vergeet niet om je camera te gebruiken om dit moment vast te leggen. Probeer te spelen met verschillende standpunten om je foto’s levendiger en interessanter te maken. Maak gebruik van de lijnen en patronen die door de straten van Parijs lopen en creëer een compositie waarbij de Arc de Triomphe centraal staat, maar waarbij je ook de omgeving omarmt.

Fotograferen rondom de Arc de Triomphe

Ook rondom de Arc de Triomphe is het mooi fotograferen. Of je nu aan de buitenkant van de rotonde staat of onder de boog zelf. Speel met verschillende brandpuntsafstanden en probeer mooie details van de boog close-up te fotograferen. Gebruik een ongebruikelijk perspectief, zoals vanaf de grond omhoog kijkend, om de imposante structuur nog indrukwekkender te laten lijken. Zelf vind ik dit de fijnste manier om een indrukwekkend gebouw te fotograferen, met details mooi in beeld.

Zicht op Arc de Triomphe vanaf Arc de la Défense

Voor een alternatieve kijk op de Arc de Triomphe, ga je naar de moderne zakenwijk La Defense. Hier vind je een andere boog, de Arc de la Défense ofwel Grande Arche, die een perfect lijnenspel creëert met de Arc de Triomphe in de verte. Wandel rond bovenop het gebouw en ontdek de interessante contrasten tussen het oude en het nieuwe, terwijl je foto’s maakt van dit onverwachte perspectief.

Arc de Triomphe fotograferen maar net even anders - Reislegende.nl

Arc de Triomphe fotograferen vanuit omliggende straten

Een van de meest geliefde straten die leiden naar de Arc de Triomphe is de Avenue de la Grande Armée. Terwijl je deze brede laan bewandelt, krijg je prachtig zicht op de boog. Kom je dichterbij, dan worden steeds meer details van de sculpturen die de boog sieren zichtbaar. Het contrast tussen de imposante boog en de elegante Parijse architectuur in de omgeving is adembenemend.

Een andere straat die je naar de Arc de Triomphe leidt, is de Avenue de Friedland. Deze elegante boulevard biedt een meer schilderachtig zicht op het monument, omgeven door statige herenhuizen en hoge bomen. In deze straat vind je een perfecte compositie voor je foto’s van Arc de Triomphe. Naast de brede boulevards zijn er ook smalle straatjes die verrassende perspectieven bieden op de Arc de Triomphe. Een voorbeeld hiervan is de Rue de Presbourg. Deze straat ligt als een cirkel om de Arc de Triomphe heen. Dat zorgt voor veel verschillende, mooie doorkijkjes op de kruisingen met hoofdstraten die uitkomen op het plein. Ook nog eens een lekker wandelingetje!

Ook vanuit andere omliggende straten heb je mooi zicht op de boog. Denk aan Avenue Hoche en Avenue Victor Hugo. Ook hier heb je steeds veranderende en unieke perspectieven. Experimenteer met composities waarbij je ook andere voorwerpen of gebouwen meeneemt in je beeld; hierdoor krijg je mooie diepte in je foto’s. Eigenlijk geven alle rechte straten die uitkomen op het plein een mooi beeld op de boog. En iedere keer weer een ander beeld; recht van voren, schuin van voren of van de zijkant.

Arc de Triomphe; zeker een bezoekje waard

Parijs is een stad die doordrenkt is van schoonheid en romantiek en de Arc de Triomphe is een onmisbaar onderdeel van deze betoverende ambiance. Door gebruik te maken van verschillende perspectieven, standpunten en composities kun je unieke foto’s maken die de tijdloze grandeur van de Arc de Triomphe weerspiegelen en tegelijkertijd je eigen creatieve stempel dragen!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button