Terug naar de middeleeuwen in het Franse Lacoste

Terug naar de middeleeuwen kun je in Frankrijk op veel plekken, maar voor mijn gevoel kan het wel héél erg goed in het oude bergdorp Lacoste. Je zet hier echt een stap terug in de tijd! Lacoste is een wirwar van smalle middeleeuwse straatjes met kleine, oude en scheve huisjes. Gekleurde voordeuren, fleurige bloempotten, poorten en adembenemende vergezichten. In de geschiedenisboeken wordt Lacoste al in de 11e eeuw genoemd. In het zicht ligt Chateau de Lacoste, gebouwd in de 11e eeuw. In de 17e eeuw verbleef de Markies de Sade (Louis-Alphonse Donatien de Sade) hier een aantal jaren, een persoon waar nogal wat schandalen aan vast kleefden. In 1792 werd het kasteel verwoest tijdens oproer.

Vaucluse mooiste dorpen Lacoste Luberon Provence - Reislegende.nl

Pierre Cardin en Lacoste

De ruïne werd in 2001 gekocht door de Franse modeontwerper Pierre Cardin. Tot zijn dood in 2020 organiseerde het mode icoon iedere zomer een muziekconcert in een voormalige steengroeve, vlakbij het chateau. In Lacoste zelf was men niet zo blij met de komst van Pierre Cardin. Alhoewel hij veel van het stadje heeft opgeknapt vonden bewoners dat hij alles te veel naar zijn hand wilde zetten. Ik moet zeggen, als je door Lacoste heen wandelt of fietst merk je daar niets van. Het is gewoon een ontzettend mooi en karakteristiek plaatsje.

Vaucluse Chateau Lacoste Luberon Provence - Reislegende.nl

Bezienswaardigheden in Lacoste

Bezienswaardigheden in Lacoste zijn onder meer Eglise Saint-Trophime (kerk uit 12e eeuw), Portail de la garde (poort uit 16e eeuw), Beffroi et son campanile (middeleeuwse wachttoren) en de Lavoirs (wasplaats). Daarnaast zijn er in Lacoste naast de hierboven genoemde Portail de la garde meerdere poorten en gewelven te zien waaronder onder andere Le Portail des Chèvres en Le portail vu de l’autre côté. Een plek waar je echt even langer de tijd voor moet nemen, geef je ogen de kost!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button