Carvoeiro tips voor verborgen plekjes langs de kust

Ik had van tevoren niet bedacht dat de kust bij Carvoeiro zó mooi zou zijn. Ik heb voor vertrek naar Portugal echt het internet wel afgestruind naar Carvoeiro tips en naar mooie plekjes in de buurt van Carvoeiro om naartoe te gaan. Nooit gedacht dat ik ter plekke nog voor zo veel verrassingen zou komen te staan!

Carvoeiro tips: veel is binnen handbereik

Wanneer je in Carvoeiro op vakantie gaat heb je eigenlijk heel veel mooie plekken binnen handbereik. Je zit precies op the right place wat betreft mooie stranden, indrukwekkende rotspartijen en ellenlange wandelroutes. Rijd je meer richting Albufeira dan maken de rotsachtige kusten plaats voor langere zandstranden; ook mooi, maar veel minder karakteristiek. We nemen je graag mee langs een aantal prachtige, verborgen plekjes in de buurt van Carvoeiro.

1. Praia da Estaquinha

Een plek waar we al eerder over schreven en bij veel mensen, blijkt, onbekend. Dit komt doordat de plek maar op 1 manier toegankelijk is: door een opening in een dikke rotswand. Tijdens hoogtij staat deze toegang onder water, waardoor je er maar een aantal uren per dag onderdoor kunt. Zeker de moeite waard om de getijden te checken en dit mooie verborgen plekje een bezoek te brengen. Vanaf Carvoeiro ben je ongeveer 10 minuten met de auto onderweg naar Praia da Estaquinha (evt. Praia de Albandeira aanhouden voor navigatie). Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste plekjes aan de Algarve!

Praia de Albandeira en Estaquinha; verborgen juweeltjes aan de Algarve - AllinMam.com
Praia de Albandeira en Estaquinha; verborgen juweeltjes aan de Algarve - AllinMam.com

2. Praia do Buraco

Bij het bestuderen van Google Earth voordat we naar Portugal vertrokken viel dit kleine, verborgen strandje mij al op. Maar toen we eenmaal ter plekke waren en met onze drone langs deze kust vlogen zag ik heel het strandje niet! Wat bleek; bij hoogtij is er gewoon geen strand. Hetzelfde als voor Praia da Estaquinha geldt dus ook voor Praia do Buraco, het strand is er alleen bij laagtij.

Op het strand van Praia da Marinha (op de foto rechts van de strandtent, van zee af gezien) kun je een rotswand in waarbij je uitkomt in een soort tunnel die naar zee leidt. Bij laag water kun je aan het uiteinde van deze tunnel links het hoekje om en zo kom je op het mooie Praia do Buraco, gelegen tussen de u-vormige rotswanden. Veel mensen weten van de tunnel al niet af, laat staan van het strandje! Ook Praia da Marinha bereik je gemakkelijk met de auto (ca. 10 minuten) en je kunt er gratis parkeren.

Lees ook: Must see aan de Algarve: Ponta da Piedade

Carvoeiro en haar verborgen plekken, Praia do Buraco - AllinMam.com

3. Praia do Barranquinho

Praia do Barranquinho ligt, ruimgenomen, tussen Praia da Marinha en Praia da Estaquinha in. Dit strand is het grootste gedeelte van de dag verlaten, wat ook geldt voor het ernaast gelegen Praia da Malhada. Het brede Praia da Malhada is alleen met de boot te bereiken, het smalle Praia do Barranquinho ook te voet. Wanneer je parkeert bij Praia de Albandeira (naast Estaquinha) kun je via het wandelpad bovenlangs Barranquinho bereiken.

Lees ook: Praia de Albandeira en Estaquinha; juweeltjes aan de Algarve

Carvoeiro en haar verborgen plekjes Praia da Malhada do Baraço - AllinMam.com
Carvoeiro en haar verborgen plekjes Praia do Barranquinho - AllinMam.com

4. Praia do Carvalho

Een prachtig strand omringd door hoge rotswanden, dat alleen toegankelijk is via een tunneltje met trap door een dikke rotswand. Een ideaal strand om met kinderen te komen! Parkeren kan gemakkelijk op de parkeerplaats bij Rua de Algarve Clube Atlântico of aan de andere kant van het strand aan het einde van de weg die loopt vanaf Terraços De Benagil. Let er op dat op alle stranden gewaarschuwd wordt voor afbrokkelend kalksteen; het gesteente is erg broos. Zorg dus dat je je niet meteen langs de rotswand installeert maar ga wat meer midden op strand liggen. Binnen ca. 10 minuten te bereiken vanaf Carvoeiro.

Praia do Carvalho strand in de buurt van Carvoeiro - AllinMam.com

5. Aboneca viewpoint bij Boneca bar

Een viewpoint wat veel mensen over het hoofd zien, zelfs wanneer ze lunchen of dineren bij Boneca bar langs de kust: Aboneca. Allereerst is Boneca bar (adres: Estr. do Algar Sêco, 8400 Carvoeiro) echt een aanrader om te genieten van een lunch, wat een prachtige plek. Links en rechts zijn prachtige uitzichtspunten en wilderige rotsformaties. Wanneer je bij Boneca bar naar beneden loopt kom je via een tunneltje in een kleine “ruimte” terecht met natuurlijke ramen. Zo mooi! Hou wel je kinderen goed vast; het randje is maar laag en het is er vreselijk diep. Het is dan ook geen plek om langer dan een paar minuten te vertoeven, maar zeker de moeite waard om even te bekijken.

Aboneca viewpoint bij Boneca bar Carvoeiro Portugal - AllinMam.com

Nog meer verlaten en verborgen stranden

Langs de kust bij Carvoeiro in de buurt vind je heel veel verlaten en verborgen strandjes die vaak alleen maar te bereiken zijn met een bootje of met een kano. De korte video bovenin laat een aantal van die strandjes zien: Praia das Fontainhas, Praia da Morena en Praia do Pontal. Bovenlangs kun je hier en langs de meeste andere stranden prachtig wandelen met verbluffende uitzichten.

Zin in iets anders dan zee en strand? Hier vind je 8 leuke dingen om te doen in de Algarve. Benieuwd naar andere mooie plekjes? Hier vind je de mooiste plaatsen in de Algarve.

Fontainhas, Morena en Pontal, Algarve - AllinMam.com
Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button