4x prachtige accommodatie in Alentejo

Een aantal maanden geleden mocht ik kennis maken met het authentieke Portugal, Alentejo. Op diverse plekken voelt het in deze regio alsof de tijd heeft stilgestaan. Het glooiende landschap, de eindeloze vergezichten, prachtige stadjes, heerlijk eten, weinig mensen… Het verraste me in goede zin! Mocht je het échte Portugal willen proeven dan kan ik je zeker deze rondreis langs bezienswaardigheden in Alentejo aanraden, waar ik eerder over schreef. Ben je op zoek naar een mooie accommodatie in Alentejo? Dan kan ik onderstaande 4 accommodaties ten zeerste aanraden.

Lees ook: een ervaring om nooit te vergeten, ballonvaren in Alentejo

Monte da Estrela Country House & SPA – Mourão

Erg onder de indruk ben ik van Monte da Estrela in het plaatsje Mourão. De eigenaren van deze mooie accommodatie in Alentejo kochten in 2002 een klein vervallen gebouw op een kurkdroge plek. Ze planten er honderden olijfbomen, bouwden een dam zodat ze de beschikking hadden over voldoende water en realiseerden er deze prachtige accommodatie. Sinds 2016 zijn de deuren voor gasten geopend. Dit is echt zo’n plek waar je langer dan 1 nacht wilt blijven. Gewoon een paar nachten achter elkaar. Om te genieten van de mooie kamers, de tuin, het zwembad, het eten en de vriendelijkheid van de aanwezige mensen. Je voelt je hier echt helemaal thuis. De accommodatie beschikt over diverse gemeenschappelijke ruimtes, voor ieder wat wils dus. Of je nu wilt zonnen, wilt mediteren, wilt genieten van een massage of lekker wilt lezen. Monte da Estrela ligt in het Dark Sky Reserve van Portugal, een regio waar het ’s nachts hartstikke donker wordt. Hierdoor kun je heel goed de sterren en de Melkweg bekijken. Een absolute aanrader!

Check beschikbaarheid en prijzen bij Monte da Estrela

Agroturismo Xistos – Cerca

Op ongeveer 50 kilometer afstand van Serpa, in het plaatsje Cerca, ligt het energie neutrale Agroturismo Xistos. De accommodatie ligt op een plek waar je het totaal niet verwacht. Het is dan ook even zoeken naar de ingang, langs een doorgaande weg. Om bij de accommodatie te komen rij je eerst over een deel van het 460 hectare grote perceel waar 110 koeien en 250 schapen vrij rond grazen. Het lijkt hier alsof je ineens op de Afrikaanse savanne bent beland. Glooiend, hier en daar bosjes met geel gras en laag struikgewas. Van de 460 hectare, wat al 100 jaar in familiebezit is, is 50 hectare afgeschermd voor vee. Op deze plek vind je een dichtbegroeide, groene kloof waar mooi gewandeld kan worden.

Op het hoogste punt van het landgoed liggen de accommodaties, die in 2015 in gebruik werden genomen. Er zijn 5 tweepersoons kamers, een appartement en een gezellige gezamenlijke ruimte. Alle accommodaties hebben mooi uitzicht over het landschap en liggen op steenworp afstand van het zwembad. Xistos is fijne plek waar het ’s nachts zó donker wordt dat je bij een heldere lucht goed de Melkweg kunt bewonderen.

Check beschikbaarheid en prijzen bij Xistos

Pousada Convento de Évora – Évora

Een luxe accommodatie in Alentejo in de stad Évora is Pousada Convento de Évora. Deze Pousada ligt direct naast de bekende Templo de Diana. De Pousada is gevestigd in een voormalig klooster, waardoor er veel originele en historische details in het gebouw te vinden zijn. Veel van de kamers zijn gevestigd in de voormalige “cellen” van de Lóios monniken. Aangezien die niet allemaal even groot waren variëren de accommodaties ook qua grootte. Voor lange mensen is het oppassen: de toegangsdeuren naar deze kamers zijn origineel, dat wil zeggen heel smal en heel laag. De badkamers zijn stuk voor stuk prachtig gemaakt en gedecoreerd in oude stijl. Deze 5-sterren accommodatie is niet goedkoop maar als je iets speciaals wilt middenin de stad Évora dan is dit zeker the place to stay.

Check beschikbaarheid en prijzen bij Pousada Convento de Évora

Santa Luzia – Elvas

Wil je UNESCO stad Elvas bezoeken dan is Santa Luzia een leuk hotel om in te verblijven. Het is wat minder “speciaal” dan bovenstaande accommodaties, maar het heeft toch een bepaalde charme. Het hotel is gevestigd in een pand waar jarenlang Pousada de Elvas in gevestigd was. De kamers zijn authentiek ingericht, er is een zwembad en in het restaurant worden echt Portugese gerechten geserveerd. Een fijne uitvalsbasis wanneer je het mooie oude centrum van Elvas wilt gaan bekijken.

Check beschikbaarheid en prijzen bij Santa Luzia

Ik ben uitgenodigd door het Portugees Verkeersbureau om de regio Alentejo te bezoeken. Meer informatie over Alentejo kun je vinden op www.visitportugal.com en op  www.visitalentejo.com.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button