Bezoek deze mooie plekken in Noord-Brabant, in de buurt van de Biesbosch

Noord-Brabant heeft veel te bieden. Allereerst is er natuurlijk de Biesbosch, een bijzonder natuurgebied. Maar ook om deze natuurpracht heen zijn mooie plekjes te vinden. Je begeeft je in deze regio namelijk langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een uniek gebied in Nederland dat in 2021 werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ga in dit deel van Noord-Brabant op zoek naar indrukwekkende forten, waterpartijen met adembenemende uitzichten en bezoek historische vestingstadjes. Helemaal leuk: ontdek de regio in een Dafje!

Geertruidenberg

De stad Geertruidenberg is door zijn strategische ligging eeuwenlang een gewilde plek geweest. Niet zo gek dus dat er in de 14e eeuw vestingwerken werden aangelegd. De vestingwerken hebben de stad niet altijd goed genoeg bescherming kunnen geven. Zeker niet in de Tachtigjarige Oorlog, toen Geertruidenberg in Engelse handen kwam, daarna door de Spanjaarden werd gekocht van de Engelsen en vervolgens weer door de Nederlanders werd veroverd. Laten we zeggen dat de stad een rijke historie heeft! Het oude centrum van Geertruidenberg is een lust voor het oog. Het beschikt over een groot marktplein, dat toepasselijk de naam Markt draagt. Langs de rand van de Markt staan stijlvolle koopmanshuizen met prachtige 17e eeuwse gevels. Het oude centrum is niet heel groot, je kunt er in korte tijd een goede indruk krijgen. Plekjes waar je zeker langs zou moeten lopen zijn onder meer de restanten van de vestingwerken, de Markt, de Geertruidskerk en de Vismarkt. Zoek online een lijst met rijksmonumenten in Geertruidenberg op bij een bezoek aan de stad, er staan echt pareltjes in het oude centrum!

Todaze Conceptstore in Geertruidenberg

Ben je dan toch in het oude centrum van Geertruidenberg, loop dan zeker even naar binnen bij Todaze Conceptstore. Deze winkel is super leuk ingericht en je kijkt er je ogen uit. Je ziet echt spulletjes staan die je in geen enkele andere winkel tegen lijkt te komen. Bij Todaze kun je lekker rondsnuffelen en ideeën opdoen, maar je kunt ook een koffie drinken, lekker lunchen of gezellig borrelen. Binnen óf op het grote buitenterras met zicht op de Markt.

Fort Altena

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? Dan is een bezoekje aan Fort Altena in Werkendam een aanrader. Het torenfort van dit verdedigingswerk stamt uit 1847. In 1878 kwam daar een bastion bij en werden er vier remises gebouwd voor opslag van geschut en munitie. Je kunt sfeer proeven door iets te gaan drinken bij Fort Altena, of lekker te lunchen. Wil je echt meer te weten komen over het fort, over de verdediging en over de gebouwen? Dan is het mogelijk om door de wasvrouw rondgeleid te worden. Zij weet echt alles van het fort!

Kersenhof Raamsdonk

Ga je in het voorjaar of in de zomermaanden deze regio in Noord-Brabant ontdekken? Dan is het leuk om een bezoekje te brengen aan Kersenhof Raamsdonk. In het voorjaar staan hier duizenden kersenbomen in bloei, wat er prachtig uit ziet. Je kunt je hier laten rondleiden als je meer wilt weten over de kersenteelt, maar je kunt ook genieten van heerlijk kopje koffie met een kersengebakje op het terras. Als de kersen eenmaal geplukt kunnen worden is het natuurlijk ook mogelijk om deze te kopen.

GalvanitasFabriek

Liefhebbers van kunst, antiek en horeca kunnen terecht op het voormalige fabrieksterrein van Galvanitas. Galvanitas heeft op deze plek ruim 63 jaar lang stoelen gefabriceerd, voornamelijk voor scholen en stadions. Vandaag de dag bruist het in de fabriekshallen van de creativiteit. Je vindt er onder meer MOYA, Museum of Young Art, waar prachtige kunst tentoongesteld wordt. Lekker rondsnuffelen tussen vintage meubels en accessoires kan onder meer bij Dirkson & Dirkson, bij Vintage Venue Furniture en bij Vintage Meesters. Oude meubels krijgen een nieuw jasje bij LaWhoo Vintage & Eclectisch Wonen en in de fabriekshallen zijn ook meerdere kunstenaars aan het werk (o.a. Sora van Thiel, Ellen de Bonth en Nick Vermeulen). Daarnaast wordt het bier van Bourgogne Kruis gebrouwen op deze plek en kun je na een paar uurtjes ronddwalen over het fabrieksterrein crashen in de Houthallen; hier vind je de leukste hoekjes om gezellig te borrelen met vrienden of familie.

bol.com
bruna.nl
Laatst bijgewerkt op: 18 april 2024 - 00:10
bol.com
bruna.nl
Laatst bijgewerkt op: 18 april 2024 - 00:08
bol.com
bruna.nl
Laatst bijgewerkt op: 18 april 2024 - 00:06

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button