Wat te doen op vakantie in Egypte? Drie plekken die je niet mag overslaan

Wil jij binnenkort een keer op vakantie naar Egypte? En wil je graag weten wat je er allemaal kunt doen? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Egypte! Een vakantie naar Egypte kun je eenvoudig boeken bij veel reisorganisaties. Veel mensen kiezen voor een all inclusive Egypte vakantie. Deze zijn in verhouding erg goedkoop en alles wordt voor je geregeld. Ideaal voor als je zorgeloos op vakantie wilt gaan.

Bezoek de piramides van Gizeh

Als je aan het land Egypte denkt, denk je al gauw aan piramides. In Egypte staan op verschillende plekken piramides. De piramides van Gizeh zijn het bekendst en worden het meest bezocht door toeristen. De piramides liggen dicht bij de hoofdstad Caïro en zijn makkelijk te bereiken. De piramides van Gizeh bestaan uit 3 verschillende piramides: de piramide van Khafre, de piramide van Menkaure en de Piramide van Khufu. Ook staat hier het grote en beroemde beeld van de Sfinx. Je kunt er dus genieten van veel verschillende beroemde monumenten en er een hele dag je ogen uitkijken. Kortom, een bezienswaardigheid die je zeker moet zien als je op vakantie naar Egypte gaat!

Maak een cruise op de Nijl

De Nijl is ook een van de meest beroemde rivieren ter wereld. Zeker een bezoekje waard als je op vakantie naar Egypte gaat. Maak bijvoorbeeld een cruise op de Nijl. Zo kun je verschillende delen van Egypte ontdekken die naast de Nijl gelegen zijn. Je bezoekt beroemde bezienswaardigheden en kunt genieten van alle luxe op het cruiseschip! Er zijn veel reisorganisaties die een Nijl cruise aanbieden. Je kunt een paar dagen cruisen, maar ook een gehele all inclusive vakantie boeken op een cruiseschip.

Wat te doen op vakantie in Egypte? - Reislegende.nl

Bezoek beroemde tempels

Egypte staat vol met prachtige en beroemde tempels. Bezoek bijvoorbeeld de tempelcomplexen van Karnak. Deze tempels bestaan uit 4 verschillende delen die elk gewijd zijn aan een god. Je mag maar 1 tempel bezoeken en dat is de tempel van Amon-Re. Deze tempel is eigenlijk een ruïne, maar ziet er alsnog erg indrukwekkend uit en is een van de grootste religieuze werken ter wereld. Ook de Dodentempel van Hatsjepsoet is echt een aanrader om te bezoeken. De tempel is vernoemd naar de 5e farao in de 18e dynastie genaamd Hatsjepsoet. Het was een vrouwelijke farao en wordt door Egyptenaren beschouwd als een van de meest succesvolle farao’s. Deze tempel is uitgehakt in een enorme rots, heeft 3 verdiepingen en heeft een hoogte van wel 30 meter. Een erg indrukwekkende tempel om te zien!

Je merk het al, er is genoeg te doen in Egypte naast een bezoekje aan een van de prachtige stranden. Bezoek de religieuze tempels, piramides en vaar over de Nijl. Er zit voor iedereen wel iets leuks bij!

*Foto’s via Unsplash (Calin Stan & Flying Carpet)

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button