Wat niet mag ontbreken tijdens een roadtrip

Roadtrippen, een fantastische manier om te reizen. Je bepaalt zelf waar je heen wilt, hoe lang, wat je wilt zien en wat je gaat doen. Waar je bij een georganiseerde trip vaak vast zit aan een bepaald vervoermiddel en bepaalde stops, bepaal je bij een roadtrip zelf waar jij jouw lunch op eet. En hoe lang je op een fijne plek blijft. Hoog in de bergen, in de woestijn of op het strand: je kunt de wereld ontdekken op jouw manier. Met de auto! Wat mag er niet ontbreken tijdens een roadtrip, welke items wil je echt bij je hebben?

Fijne auto

Allereerst is het natuurlijk erg fijn om een goede auto bij je te hebben! En dat hoeft niet altijd een grote auto te zijn; ik ga er zelf graag op uit in onze Fiat 500. Maar zo nu en dan een grotere auto mee is zeker prettig, vooral als je veel spullen mee wilt nemen. Eerlijk is eerlijk, toch?

Goede muziek

Tijdens het rijden in de auto of ‘s avonds op het strand: muziek maakt jouw vakantie compleet. Een draadloze Bluetooth speaker mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw reis. Ben je zelf heel muzikaal of zelfs fervent instrument beoefenaar? Neem dan een gitaar of een ander muziekinstrument mee. Strand, vrienden en kampvuur, wat mij betreft een compleet plaatje.

Wat niet mag ontbreken tijdens een roadtrip - Reislegende.nl

Elektrische koelbox

Gaat jouw roadtrip naar het tropische zuiden? Dan is een goede koelbox natuurlijk onmisbaar. Een elektrische koelbox zorgt ervoor dat jouw hapjes en drankjes gedurende de rit gekoeld blijven. Je sluit een koelbox met een 12V-aansluiting eenvoudig aan op de auto. Een koelbox met een 24V-aansluiting gebruik je doorgaans in de vrachtwagen. Neem je ook graag een lekker ijsje mee voor onderweg? Dan is een compressor koelbox wellicht geschikter. Sommige compressor koelboxen beschikken namelijk over een vriesfunctie. Bovendien is de koelbox afhankelijk van de omgevingstemperatuur waardoor de koelbox in extreem warme landen nog steeds jouw beste vriend is.

Lees ook: Onmisbare items voor een dagje (wild) fotograferen

Thermosfles

Naast dat een elektrische koelbox erg handig is om jouw favoriete drankjes de hele dag te koelen, is het ook raadzaam om een thermosfles mee te nemen. Daalt de temperatuur onverhoopt? Dan kun je heerlijk een kopje koffie, thee of warme chocomel pakken om op te warmen. Of ben je juist van plan om de hele middag door te brengen op het strand, en heb je geen elektrische koelbox bij de hand? Dan houdt een thermosfles jouw gekoelde drankje ook uren koel. Altijd handig!

Wat niet mag ontbreken tijdens een roadtrip - Reislegende.nl

Offline navigatie

Laat de TomTom of Google Maps eens achterwege en ga volledig over op de wegenkaart. Bepaal vooraf welke landen je wilt bezoeken, zodat je goed voorbereid op reis gaat. Om jouw roadtrip nog nét wat spannender te maken, raden wij aan om ook ‘offroad’ te reizen. Laat de snelweg voor wat het is en neem een alternatieve route naar plaats van bestemming. Hierdoor kom je vaak de mooiste, onbekende plekjes tegen. Laat je verrassen!

Fotocamera

Niet op pad zonder een camera natuurlijk. Want dat je mooie plekjes tegen gaat komen is zeker en die moet je vast kunnen leggen op de gevoelige plaat! Smartphone, systeemcamera of spiegelreflex; het maakt niet zo veel uit. Tegenwoordig maak je met een smartphone de mooiste foto’s. Wil je toch wat meer uit je fotografie halen? Ga dan voor een camera met verwisselbare lenzen. Zo kun je mooi landschappen vastleggen met een groothoeklens en dieren met een zoomlens.

Lees ook: Fotograferen met je smartphone

Toiletpapier

Last but not least: toiletrollen. In Europa kun je steeds vaker gebruik maken van toiletten onderweg. Bij schone, betaalde toiletten zal het niet zo vaak voorkomen, maar bij de toiletten op parkeerplaatsen langs de snelweg wel: toiletpapier op! Handig dus als je ervoor zorgt dat je een rol in de achterbak hebt liggen :-)

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button